CORTEVA ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Módosítva: 2019/6/1

A Corteva Agriscience™ (a továbbiakban: „Corteva” vagy „mi”) ügyel az Ön adatinak biztonságára. Szeretnénk, hogy tisztában legyen azzal, hogyan gyűjtjük, használjuk fel, és kikkel osztjuk meg az adatait. A Corteva cookie-kra és hasonló technológiákra vonatkozó szabályzata és a jelen Adatvédelmi nyilatkozat (a továbbiakban: „Adatvédelmi nyilatkozat”) együttesen tartalmazza az adatgyűjtéssel kapcsolatos gyakorlatokat. Az adatok az alábbi helyekről származnak:

 • Az általunk üzemeltetett weboldalakról, ahonnan Ön a jelen Adatvédelmi nyilatkozathoz hozzáfér (a továbbiakban: „Weboldalak”).
 • Szoftveralkalmazásokból, amelyeket elérhetővé tettünk azokon a számítógépeken és mobileszközökön, amelyekről Ön a jelen Adatvédelmi nyilatkozathoz hozzáfér (a továbbiakban: „Alkalmazások”).
 • Az általunk kezelt közösségimédia-oldalakról, ahonnan Ön a jelen Adatvédelmi nyilatkozathoz hozzáfér (a továbbiakban együttesen „Közösségimédia-oldalak”).
 • Az Önnek küldött e-mail-üzeneteinkből, amelyek a jelen Adatvédelmi nyilatkozatra mutató hivatkozást tartalmaznak.
 • Offline, ahol jogszabály írja elő az erről való értesítést.


      A Weboldalak, Alkalmazások és Közösségimédia-oldalak együttes megnevezése a továbbiakban „Szolgáltatások”.

      Ha személyes adatokat ad meg a Cortevának, azzal Ön elfogadja a jelen Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit.

Ha a weboldalon található karrierközponton keresztül jelentkezik egy állásra, a karrierközponton keresztül megadott személyes adataira a Corteva-jelentkezőre vonatkozó adatvédelmi nyilatkozat érvényes.

SZEMÉLYES ADATOK

A „személyes adatok” olyan információk, amelyek személyként azonosítják Önt, vagy egy azonosítható személyre vonatkoznak, például: 

 • Név
 • Postacím (ideértve a számlázási és szállítási címeket)
 • Telefonszám (ideértve a mobiltelefonszámot is) vagy faxszám
 • E-mail-cím 
 • Hitelkártya- vagy bankkártyaszám
 • Profilkép
 • Közösségimédia-fiók azonosítója 
 • Szállító vagy ügyfél adóazonosító száma
 • Nemzeti személyazonosító szám, például TAJ-szám
 • Vállalat által kiadott azonosítószám
 • Születési idő
 • Nem
 • Pénzügyi információk hiteligénylésnél
 • Banki adatok, például bankszámlaszám és bankfiókazonosító
 • Jelszavak és jelszóemlékeztető kérdések/válaszok
 • Vásárlási előzmények
 • Helymeghatározás/GPS-adatok 

Személyes adatok gyűjtése

Mi és a szolgáltatók többek között az alábbi módokon gyűjtünk személyes adatokat: 

 • A Szolgáltatásokon keresztül
  • A Szolgáltatásokon keresztül személyes adatokat gyűjtünk, például, amikor feliratkozik egy hírlevélre, a Szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez regisztrál egy fiókot, rendel vagy vásárol valamit, hitelt igényel, kérést ad le, regisztrálja egy termék megvásárlását, jótállási kártyát küld be, vagy csevegési funkciót használ.
 • Offline módon
  • A személyes adatokat offline módon gyűjtjük, amikor például ellátogat egy létesítményünkbe, egy szakmai bemutatónkra, telefonon keresztül rendelést ad le, vagy kapcsolatba lép az ügyfélszolgálatunkkal.
 • Egyéb forrásokból

-  A személyes adatokat egyéb forrásokból kapjuk, például:

o   nyilvánosan hozzáférhető adatbázisokból és egyéb nyilvánosan hozzáférhető külső forrásokból, illetve egyéb külső forrásokból

o    marketingpartnerektől és szolgáltatóktól (például közösségimédia-platformok), ha információkat osztanak meg velünk

-  Ha összekapcsolja a közösségimédia-fiókját a Szolgáltatási fiókjával, akkor bizonyos személyes adatokat megoszt velünk a közösségimédia-fiókjából, például a nevét, e-mail-címét, fényképét, a közösségi oldalon lévő ismerőseinek a listáját és minden más információt, amely elérhető lehet számunkra, ha a közösségimédia-fiókját a Szolgáltatási fiókjával összekapcsolja.

-  Ha részt vesz egy versenyben, promócióban, nyereményjátékban, felmérésben stb. 

-  Ha blogot vagy fórumot használ.

Azért van szükségünk a személyes adatok gyűjtésére, hogy a kért Szolgáltatásokat biztosítani tudjuk Önnek.  Ha nem adja meg a kért adatokat, előfordulhat, hogy nem tudjuk a Szolgáltatásokat biztosítani. Ha más személyekre vonatkozó személyes adatokat oszt meg velünk vagy a szolgáltatónkkal a Szolgáltatásokkal kapcsolatban, azzal Ön jelzi, hogy jogosult erre, és engedélyezi, hogy mi ezt az információt a jelen Adatvédelmi nyilatkozat értelmében felhasználjuk.

Személyes adatok felhasználása

Mi és a szolgáltatóink az alábbi célokra használjuk fel a személyes adatokat.

 •  A Szolgáltatások működéséhez és a kérések teljesítésének biztosításához. Az alábbiakat tesszük az Önnel való szerződéses viszonyunk kezelése és/vagy a jogszabályoknak való megfelelés érdekében:

      -  Biztosítjuk a Szolgáltatások funkcionalitását, például hozzáférhet a regisztrált fiókjaihoz, és ehhez kapcsolódóan ügyfélszolgálat áll a rendelkezésére.

      -   Megválaszoljuk a kérdéseit, és teljesítjük a kéréseit, ha valamelyik online elérhetőségünkön vagy egyéb módon kapcsolatba lép velünk, például ha kérdéseket, javaslatokat, pozitív visszajelzést küld nekünk, vagy panasszal él, valamint ha árajánlatot vagy egyéb információt kér a Szolgáltatásokra vonatkozóan.

      -   Teljesítjük a tranzakcióit, és ehhez kapcsolódóan ügyfélszolgálatot biztosítunk Önnek.

      -  Adminisztratív jellegű információkat küldünk Önnek, például ha megváltoznak a használati feltételek és a szabályzatok.

      -  Lehetősége van üzeneteket küldeni más személyeknek, ha szeretne.

      -  Feldolgozzuk a hiteligénylését.

 •  Hírlevelet küldünk, amely a termékek és szolgáltatások és/vagy egyéb anyagok információit tartalmazza, valamint megkönnyítjük a közösségi megosztást.  Az alábbiakat tesszük az Ön beleegyezésével vagy jogos üzleti érdekből: 

       -  Marketinggel kapcsolatos értesítéseket küldünk (e-mailben, SMS-ben, WhatsApp-üzenetben, alkalmazáson belüli üzenetként és közösségimédia-platformokon) a szolgáltatásainkról, új termékeinkről és a vállalattal kapcsolatos újdonságokról.

       -  Megkönnyítjük az Ön által használt közösségi médiában való megosztásokat.

 • Elemezzük a személyes adatokat az üzleti jelentésekhez, és hogy személyre szabott szolgáltatásokat biztosíthassunk.  Az alábbiakat tesszük az Ön beleegyezésével vagy jogos üzleti érdekből:

-  Elemezzük a felhasználó preferenciáit, és előrejelzést készítünk, hogy a digitális tartalom  felhasználási módjáról egy összesített trendjelentést  tudjunk összeállítani, ezáltal pedig fejleszteni tudjuk a Szolgáltatásainkat.

        -  Szeretnénk jobban megismerni Önt, hogy személyre szabhassuk az Önnel való interakciót, és az Ön érdeklődési körének megfelelő információkat és/vagy ajánlatokat adjunk.

        -  Szeretnénk jobban megismerni az Ön igényét, hogy a Szolgáltatásainkon keresztül olyan tartalmat kínáljunk, amelyről úgy véljük, hogy fontos vagy érdekes lehet Önnek.

 • Lehetőséget adunk Önnek nyereményjátékokban, versenyeken és egyéb promóciókban részt venni.  Az alábbiakat tesszük az Önnel való szerződéses viszonyunk kezelése érdekében.

       - Lehetőséget kaphat arra, hogy nyereményjátékokban, versenyeken vagy egyéb promóciókban részt vegyen. A promóciók között lehetnek olyanok, amelyekre további szabályok vonatkoznak, és információkat tartalmaznak arról, hogy hogyan használjuk fel és továbbítjuk az Ön személyes adatait.

 • A személyes adatokat összesítjük és/vagy anonimizáljuk.  Az alábbiakat tesszük jogos üzleti érdekből:

       - Előfordulhat, hogy személyes adatokat összesítünk és anonimizálunk, hogy többé már ne számítsanak személyes adatnak. Ezt azért tesszük, hogy további adatokat hozzunk létre, amelyeket aztán felhasználhatunk, és bármilyen célból közzétehetünk.

 • Megvalósítjuk az üzleti céljainkat. Az alábbiakat tesszük az Önnel való szerződéses viszonyunk kezelése érdekében, hogy megfeleljünk a jogszabályoknak és/vagy mert jogos üzleti érdekünk:

       -  Adatelemzéseket készítünk, például a Szolgáltatások hatékonyabbá tétele érdekében.

       -  Ellenőrizzük, hogy a belső folyamataink megfelelően működnek-e, és megfelelnek-e a jogi, szabályozási és szerződési előírásoknak.

       -  Ellenőrizzük a csalásokat és a biztonságot, például hogy észleljük és megelőzzük             a kibertámadásokat vagy az identitáslopásra tett kísérleteket.

       -  Új termékeket és szolgáltatásokat fejlesztünk.

       -  Fejlesztjük, javítjuk és módosítjuk a jelenlegi termékeinket és szolgáltatásainkat.

       -  Azonosítjuk a felhasználói trendeket, például, hogy megtudjuk,  a Szolgáltatások mely részei váltják ki a legnagyobb érdeklődést a felhasználóinkból.

       -  Meghatározzuk a promóciós kampányok hatékonyságát, hogy a kampányok a felhasználóink igényeinek és érdeklődési körének megfelelők legyenek.

       -  Üzleti tevékenységet végzünk, és kiterjesztjük azt, például hogy megtudjuk, a Szolgáltatások mely részei érdeklik a legjobban a felhasználókat, így figyelmünket a felhasználói igényeknek való megfelelésre összpontosíthatjuk.

Személyes adatok kiadása

A személyes adatokat az alábbi személyeknek adjuk ki:

 • Az anyavállalatunknak és a kapcsolt vállalatoknak az adatvédelmi szabályzatban foglalt célokra.

A vállalatcsoporton belüli szervezetek listáját és azok címét itt tekintheti meg.

 • Külső szolgáltatóknak a nekünk nyújtott szolgáltatások megkönnyítése érdekében.

- Ez olyan szolgáltatásokat jelenthet, mint a webhely-üzemeltetés, adatelemzés, fizetés feldolgozása, rendelés teljesítése, információs technológia és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra-szolgáltatás, ügyfélszolgálat, e-mail-kézbesítés, audit és egyéb szolgáltatások.

 • Külső feleknek, például ügynököknek, kereskedőknek, forgalmazóknak és egyéb üzleti partnereknek, hogy személyre szabott hirdetéseket küldhessenek.
 • A nyereményjátékok, versenyek és hasonló promóciók külső szponzorainak.
 • Ha Ön úgy dönt, hogy személyes adatokat tesz közzé

- Üzenőfalakon, csevegésekben, profiloldalakon, blogokban és egyéb szolgáltatásokban, ahol információt és tartalmat tud megosztani (ideértve többek között a Közösségimédia-oldalakat).  Felhívjuk figyelmét, hogy minden olyan információ, amelyet közzétesz ezeken a szolgáltatásokon keresztül, nyilvános információnak minősül, és más felhasználók is hozzáférhetnek.

 • A közösségi megosztások által. 

- Amikor a Szolgáltatásokat összekapcsolja egy közösségimédia-fiókjával, információkat oszt meg a közösségimédia-fiókhoz társított ismerőseivel, más felhasználókkal, és a közösségimédia-szolgáltatóval. Ezáltal engedélyezi, hogy megkönnyítsük ezt az információmegosztást, és tudomásul veszi, hogy a megosztott információk felhasználására a közösségimédia-szolgáltató adatvédelmi szabályzata vonatkozik.

- Ezenkívül a közösségi megosztási eszköz szolgáltatója, amelyet a Szolgáltatásokhoz használunk, Önnel kapcsolatos információkat gyűjthet, amelyek akár személyes adatok is lehetnek, ha tartalmat oszt meg a Szolgáltatásokból a közösségimédia-fiókján keresztül.  A közösségi megosztási eszközszolgáltató adatgyűjtésére, -használatára és -megosztására a saját adatvédelmi szabályzata vonatkozik, és mi nem vagyunk felelősek az adatvédelmi, biztonsági és egyéb gyakorlataiért.

 • Külső feleknek licenceléssel, közös fejlesztéssel vagy hasonló megállapodásokkal kapcsolatban.

 

Az adatok felhasználásának és kiadásának egyéb módjai

Az alábbi esetekben is használhatjuk és kiadhatjuk a személyes adatait, ha szükséges vagy helyénvaló, különösképpen, ha jogszabályi kötelezettségről vagy jogos üzleti érdekről van szó:

 • A vonatkozó jogszabályoknak és szabályozásoknak való megfelelés érdekében.

- Ez az Ön országán kívüli jogszabályokat is jelentheti.

 • Az állami és kormányzati hatóságokkal való együttműködéshez.

- Kérés teljesítéséhez vagy olyan információ biztosításához, amelyet fontosnak gondolunk.

- Ez jelenthet az Ön országán kívüli hatóságokat is.

 • Rendvédelmi szervekkel való együttműködéshez.

-  Például ha a rendvédelmi szervek kérését kell megválaszolnunk, és olyan információkat kell biztosítanunk, amelyeket fontosnak gondolunk.

 • Egyéb jogi okokból.

-  A használati feltételeink alkalmazása érdekében.

-  A saját és vagy a kapcsolt vállalatok, az Ön és mások jogainak, adatainak, biztoságának és tulajdonának a védelme érdekében.

 • Értékesítési vagy üzleti tranzakcióval kapcsolatban.

- Jogos érdekünk az Ön személyes adatainak kiadása vagy továbbítása külső félnek újraszervezés, fúzió, értékesítés, közös vállalat, átruházás, átadás esetében, vagy ha más módon a vállalatról vagy annak egy részéről, vagyonáról vagy részvényeiről (ideértve a csőd vagy hasonló eljárásokat is) rendelkezés születik.  Ilyen külső fél lehet például az átvevő szervezet és annak tanácsadói.

EGYÉB ADATOK

Az „Egyéb adatok” olyan információk, amelyek nem fedik fel az Ön konkrét személyazonosságát, vagy nem köthetők közvetlenül egy azonosítható személyhez.

 • Böngésző- és eszközadatok
 • Alkalmazás vagy csatlakoztatott eszközök vagy jármű használatával kapcsolatos adatok
 • A cookie-k, pixelcímkék és egyéb technológiák által gyűjtött adatok
 • Demográfiai adatok és egyéb információk, amelyek nem fedik fel az Ön személyazonosságát
 • Az olyan módon összesített adatok, amelyek már nem fedik fel a személyazonosságát
 • Tartózkodási hely
 • A mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos adatok

Ha az egyéb adatokat személyes adatokként kell kezelnünk a vonatkozó törvények értelmében, akkor azokat úgy használhatjuk és adhatjuk ki, ahogy a személyes adatokat használhatjuk és adhatjuk ki a jelen nyilatkozat értelmében.

Egyéb adatok gyűjtése

Mi és a szolgáltatók az alábbi módokon gyűjthetünk egyéb adatokat: 

 • A böngészőjén vagy eszközén keresztül
  • Vannak olyan adatok, amelyeket a böngészőn keresztül vagy automatikusan az eszközéről gyűjtenek, például az Ön által használt MAC-címek, a számítógép típusa (Windows vagy Mac), a képernyőfelbontás, az operációs rendszer neve és verziója, az eszköz gyártója és a modellje, a nyelv, az internetes böngésző típusa és verziója, valamint a Szolgáltatások (például az Alkalmazás) neve és verziója.  Arra használjuk ezeket az adatokat, hogy a Szolgáltatások funkciói megfelelően működjenek. 
 • Az alkalmazás használata által
  • Ha letölti és használja az alkalmazást, mi és a szolgáltatók nyomon követhetjük és gyűjthetjük az Alkalmazás felhasználói adatait, ilyen például az a dátum és időpont, amikor az alkalmazás az eszközén hozzáfér a kiszolgálóinkhoz, és amikor adatokat és fájlokat töltöttek le az Alkalmazásra az eszköz száma alapján.
 • Cookie-k, pixelcímkék és egyéb hasonló technológiák által
  • A cookie-k olyan információdarabok, amelyek közvetlenül az Ön által használt számítógépen tárolódnak.  A weboldalakon és az alkalmazásokban, valamint az Önnek küldött HTML-formátumú e-mail-üzeneteinkben cookie-kat használhatunk.  A cookie-k és a hasonló technológiák segítségével információkat gyűjtünk, például a böngésző típusáról, a Szolgáltatásokban töltött időről, a meglátogatott oldalakról, a nyelvi beállításokról és egyéb forgalmi adatokról.  Az összegyűjtött információt különböző célokra használjuk fel, például elemzésekre, a marketingkampányok hatékonyságának mérésére, valamint arra, hogy termékeket és szolgáltatásokat reklámozzunk Önnek, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt.  Jelenleg nem válaszolunk a böngésző „Követés letiltása” jelzésére.  További információkért, például hogy hogyan tudja letiltani bizonyos cookie-k és hasonló technológiák használatát, tekintse meg A cookie-kra és hasonló technológiákra vonatkozó szabályzatot.
 • IP-cím
  • Az IP-címet az internetszolgáltató automatikusan rendeli hozzá az Ön számítógépéhez.  Az IP-címet azonosítani lehet, és automatikusan naplózzuk a kiszolgáló naplófájljaiban, ha egy felhasználó megnyitja a Szolgáltatásokat, a látogatás idejével és a meglátogatott oldalakkal együtt.  Az IP-címek gyűjtése egy általános gyakorlat, és sok webhely, alkalmazás és egyéb szolgáltatás automatikusan végzi.  Az IP-címeket többek között a használati szintek kiszámítására, a kiszolgálóproblémák azonosítására, valamint a Szolgáltatások felügyeletéhez használjuk.  Az IP-címéből a hozzávetőleges tartózkodási helyére is következtetni tudunk.
 • Tartózkodási hely
  • Információkat gyűjthetünk arról, hogy helyileg hol található az eszköze, például műholdak, mobiltornyok vagy WiFi-jelek segítségével.  Az eszközének a tartózkodási helyét arra használjuk, hogy személyre szabott helyalapú szolgáltatásokat és tartalmat kínáljunk Önnek.  Az eszköze tartózkodási helyét megoszthatjuk a marketingpartnereinkkel olyan információkkal együtt, mint pl. hogy milyen hirdetéseket tekintett meg, illetve egyéb, általunk gyűjtött információkkal, hogy személyre szabottabb tartalmat biztosíthassanak, és hogy a hirdetési kampányok hatékonyságát tanulmányozhassák.  Bizonyos esetekben engedélyezheti vagy letilthatja ezeket a felhasználási módokat és/vagy az eszköz tartózkodási helyét, de ha így tesz, előfordulhat, hogy mi és/vagy a marketingpartnereink nem tudunk személyre szabott szolgáltatásokat és tartalmat biztosítani.

 

Egyéb adatok felhasználása és kiadása

Az egyéb adatokat bármilyen célra felhasználhatjuk, kivéve, ha a vonatkozó törvény erről másképp nem rendelkezik. Bizonyos esetekben az egyéb adatok személyes adatokkal is kombinálhatók. Ha így teszünk, a kombinált adatokat személyes adatokként kezeljük, amíg együtt vannak.

BIZTONSÁG

Törekszünk arra, hogy észszerű szervezeti, műszaki és adminisztrációs intézkedéseket hozzunk a személyes adatok védelmére a szervezeten belül.  Sajnos nincs olyan adattovábbítási vagy -tárolási rendszer, amely 100% biztonságot garantálna.  Ha oka van feltételezni, hogy a velünk való interakciója nem biztonságos, kérjük, azonnal értesítsen minket az alábbi „Elérhetőségek” valamelyikén.

VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS HOZZÁFÉRÉS

Az Ön személyes adatainak használatára és továbbítására vonatkozó lehetőségek

Dönthet arról, hogy szeretné-e, hogy a személyes adatait marketingcélokra felhasználjuk és kiadhassuk.  Letilthatja az alábbiakat: 

 • Elektronikus kommunikáció fogadása tőlünk:  Ha a jövőben nem szeretne több marketinggel kapcsolatos e-mailt kapni tőlünk, az e-mailben található leiratkozási lehetőséggel letilthatja azokat.  Ha nem szeretne több marketinggel kapcsolatos szöveges üzenetet vagy SMS-t kapni, amelyekre korábban feliratkozott, letilthatja azokat, ha egy ilyen üzenetre „STOP” válaszüzenetet küld.
 • Az Ön személyes adatainak marketingcélokból történő megosztása kapcsolt vállalatokkal:  Ha nem szeretné, hogy a jövőben megosszuk a személyes adatait a kapcsolt vállalatokkal az ő közvetlen marketinges céljaikra, ide kattintva letilthatja azt.
 • Az Ön személyes adatainak marketingcélokból történő megosztása külső felekkel:  Ha nem szeretné, hogy a jövőben megosszuk a személyes adatait külső felekkel az ő közvetlen marketinges céljaikra, ide kattintva letilthatja azt.

Az észszerűen lehetséges legrövidebb időn belül próbáljuk teljesíteni a kérését.  Felhívjuk figyelmét, hogy ha letiltja, hogy marketingüzeneteket kapjon tőlünk, a fontos adminisztratív jellegű üzeneteket továbbra is elküldjük, azokról nem tud leiratkozni.

A személyes adatokhoz való hozzáférés, azok módosítása vagy törlése 

Ha szeretné megtekinteni, javítani, frissíteni, elrejteni, korlátozni vagy törölni a személyes adatokkal kapcsolatos eljárás alá tartozó személyes adatait, vagy ha egy elektronikus másolatot szeretne kérni a személyes adatairól, hogy egy másik vállalatnak átadja azokat (feltéve, hogy a vonatkozó törvények értelmében megilletik Önt ezek a jogok), lépjen velünk kapcsolatba itt vagy a Customer Information Center, Neumann Janos u. 1 2040 Budaors, Hungary.

A vonatkozó törvények értelmében kezeljük kérését.

A kérésében, kérjük, pontosan adja meg, hogy mely személyes adatokat szeretné megváltoztatni, és hogy szeretné-e, hogy személyes adatait töröljük az adatbázisunkból.  Az Ön védelme érdekében csak olyan kéréseket tudunk teljesíteni, amelyek ahhoz a e-mail-címhez társított személyes adatokra vonatkoznak, amelyről a kérést küldte, és előfordulhat, hogy azt ellenőriznünk kell, mielőtt a kérést teljesítenénk.  Az észszerűen lehetséges legrövidebb időn belül próbáljuk teljesíteni a kérését. 

Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos adatokat nyilvántartás céljából megőrizhetünk és/vagy azért, hogy azokat a tranzakciókat, amelyeket a módosítás vagy törlés kérése előtt kezdeményezett, teljesíteni tudjuk (pl. vásárlás vagy promócióban való részvétel esetén nem fogja tudni módosítani vagy törölni a személyes adatait, csak a vásárlás vagy a promóció lezárását követően). 

Amennyiben Ön 18 év alatti kaliforniai lakos, és a Szolgáltatások regisztrált felhasználója, ide kattintva kérheti a Szolgáltatásokban közzétett tartalmak és adatok törlését.  Felhívjuk figyelmét, hogy a kérés nem jelenti a tartalom vagy az információ teljes vagy átfogó törlését, mivel előfordulhat például, hogy egy másik felhasználó továbbosztotta az Ön tartalmát.

MEGŐRZÉSI IDŐSZAK

A személyes adatokat a szükséges ideig, illetve addig őrizzük meg, amíg az adatgyűjtés célja fennáll, a vonatkozó törvényeknek megfelelően. 

Az alábbi feltételek szerint határozzuk meg a megőrzés időszakát: 

 • Az az időtartam, amíg kapcsolatban állunk Önnel, és Szolgáltatásokat biztosítunk Önnek (például amíg fiókja van nálunk, vagy használja a Szolgáltatásokat);
 • Ha egy jogi kötelezettségnek kell eleget tennünk (például bizonyos jogszabályok előírják, hogy nyilvántartást vezessünk a tranzakcióiról egy adott időszakon keresztül, mielőtt törölhetnénk őket); vagy
 • Ha a jogi helyzetünk alapján a megőrzés javasolt (például vonatkozó elévülési szabályzatra, jogvitákra vagy hatósági vizsgálatokra tekintettel).

KÜLSŐ FÉL SZOLGÁLTATÁSAI

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat nem érinti a külső felek adatvédelmi, információkezelési és egyéb gyakorlatait, és nem is vállalunk értük felelősséget, például ha egy külső fél üzemeltet egy webhelyet vagy szolgáltatást, amelyre a Szolgáltatások hivatkoznak.  A Szolgáltatásokban található hivatkozás nem jelenti azt, hogy mi vagy a kapcsolt vállalatok felelősséget vállalnánk a hivatkozott oldalért vagy szolgáltatásért.

Ezenkívül nem vállalunk felelősséget más szervezetek, például a Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM vagy bármely más alkalmazásfejlesztő, alkalmazásszolgáltató, közösségimédia-platformszolgáltató, operációsrendszer-szolgáltató, vezeték nélküli szolgáltatók vagy eszközgyártók adatgyűjtési, -felhasználási, -kiadási módjáért, valamint biztonsági szabályzataiért és gyakorlataiért, ideértve a személyes adatok más szervezeteknek történő kiadását az Alkalmazásokon vagy a Közösségimédia-oldalainkon keresztül vagy azokkal kapcsolatban.

A SZOLGÁLTATÁSOK KISKORÚAK ÁLTALI HASZNÁLATA

A Szolgáltatásokat tizenhárom (13) év alatti felhasználók nem használhatják, és tudatosan nem gyűjtünk személyes adatokat a 13 év alatti személyekről.

ILLETÉKESSÉG ÉS HATÁRON TÚLRA TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁS

A személyes adatait bármely olyan országban tárolhatjuk és feldolgozhatjuk, ahol létesítményeink vannak, vagy ahol szerződésben állunk szolgáltatókkal, és a Szolgáltatások használatával Ön tudomásul veszi, hogy adatait az Ön országán kívülre továbbíthatjuk, ideértve az Egyesült Államokat is, ahol más adatvédelmi szabályzatok lehetnek érvényben.  Bizonyos esetekben a bíróságok, bűnüldöző szervezetek, szabályozó hatóságok és biztonsági hatóságok ezekben az országokban hozzáférhetnek a személyes adataihoz.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ EGT-RE VONATKOZÓAN: Vannak olyan EGT-országok, amelyekre az Európai Bizottság úgy tekint, hogy az EGT szabályainak megfelelő szintű adatvédelmet biztosítanak (ezen országok teljes listája itt érhető el [ Az Európai Bizottság online listája]. Abban az esetben, ha az EGT-ből olyan országba történik az adattovábbítás, amely az Európai Bizottság szerint nem rendelkezik megfelelő adatvédelemmel, megfelelő intézkedéseink segítik az Ön személyes adatainak védelmét, például az Európai Bizottság által alkalmazott egységes szerződési feltételek, valamint a kötelező erejű vállalati szabályok révén. Ide kattintva kérhet egy példányt az intézkedéseket tartalmazó dokumentumból.

BIZALMAS ADATOK

Ha nem kérjük, ne küldjön nekünk, és ne tegyen közzé bizalmas személyes adatokat (ilyen például a TAJ-szám, faji vagy etnikai származásra vonatkozó információk, politikai vélemények, vallás, egészségi állapot, biometrikus vagy genetikai adatok, bűnügyi nyilvántartás vagy szakszervezeti tagság) a Szolgáltatásokon keresztül vagy egyéb módokon.

KÜLSŐ FÉL FIZETÉSI SZOLGÁLTATÁSAI

A Szolgáltatásokon keresztüli fizetések feldolgozásához külső pénzügyi szolgáltatókat kérhetünk fel. Ha a Szolgáltatásokon keresztül szeretne fizetést kezdeményezni, a személyes adatait a külső fél gyűjti be, és nem mi, ezért a külső fél adatvédelmi szabályzata vonatkozik rá, nem pedig a jelen Adatvédelmi nyilatkozat.  E külső fél személyesadat-gyűjtésére, -felhasználására és -kiadására nincs befolyásunk és nem vállalunk érte felelősséget.

A JELEN ADATVÉDELMI NYILATKOZAT FRISSÍTÉSEI

Az Adatvédelmi nyilatkozat elején található „Legutóbbi frissítés” felirat az Adatvédelmi nyilatkozat legutóbbi módosítását jelzi. A módosítás az Adatvédelmi nyilatkozat Szolgáltatásokban való közzétételével lép hatályba. Ha a módosításokat követően is használja a Szolgáltatásokat, az azt jelenti, hogy Ön elfogadja a módosított Adatvédelmi nyilatkozatot.

ELÉRHETŐSÉG

Ha az Adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az adatvédelmi kéréssel kapcsolatos űrlap használatával, vagy:

a Customer Information Centeren (Információs Központ) keresztül

Neumann Janos u. 1 2040 Budaors Hungary

Mivel a kommunikáció nem mindig biztonságos, kérjük, hogy ne adjon meg hitelkártya-adatokat vagy egyéb bizalmas információt a velünk való kommunikációja során.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ EGT-RE VONATKOZÓAN

Az alábbi lehetőségek állnak még a rendelkezésére: