Az Inatreq™ véd és gyógyít

Something went wrong. Please try again later...
Queen1440560

A Corteva mutatja be azt a hatóanyagot, amely csaknem 20 év szünet után teljesen új hatásmechanizmus segítségével képes elpusztítani fontos gabonabetegségek kórokozóit. Ez az Inatreq™, melynek alapvegyületét egy talajban élő baktériumfaj termeli. A gyártás alaplépése ma is a természetes hatóanyag fermentációja, melyet a jobb használhatóság érdekében egy speciális kémiai változtatás követ. Az Inatreq™ a tervek szerint jövő tavasszal kerül forgalomba Magyarországon a modern követelményeknek megfelelő formában.

VÉDŐPAJZS A NÖVÉNY SZÁMÁRA

Az Inatreq™ kijuttatását a fertőzést megelőzően javasoljuk a maximális hatás érdekében. Ilyenkor megakadályozhatjuk a kórokozó bejutását a kultúrnövénybe, csírájában fojtjuk el a káros folyamatot. Az Inatreq™ speciális módon fejti ki hatását az érzékeny gombafajokban, ezzel más hatóanyagcsoportokra esetleg rezisztens kórokozók ellen is hatékonyan alkalmazható. A hatás szempontjából elsődleges kérdés a hatóanyag és a kórokozó találkozása, a fertőzési ciklus biztonságos megszakítása. Az Inatreq™ kipermetezésekor rendkívül gyorsan lekötődik a gabonaféléket borító viaszrétegben, ott felhalmozódva mintegy védőburkot alkot külvilág felé. Ezzel a tulajdonsággal a kijuttatás után érkező fertőző spórák nem képesek bejutni a védett növénybe, meghiúsul a próbálkozás.

 

Rendkívüli fontossággal bír a védelem tartóssága is, mivel a kijuttatást követően azonnal elindul a hatóanyagok mennyiségének csökkenése, ami megszabja a tényleges hatástartamot. Az Inatreq™ kiemelkedően jó UV ellenállósága lehetővé teszi, hogy a növényeken kialakuló védőpajzs hosszú ideig betöltse szerepét.

BELSŐ VÉDELEM, GYÓGYÍTÓ HATÁS

Az Inatreq™ azonban nem csak a felszínen véd, hanem fel is szívódik a növényi szövetekbe és ott csúcsirányban mozogni képes. A felszívódás folyamatosan zajlik, eredményeként biológiailag aktív hatóanyagmennyiség kerül a növényi szervezetbe. A kezeletlenül maradt növényi részek védelme is megvalósul a szisztémikus tulajdonság révén. A permetezés időpontjára már bekövetkezett fertőzések eredményeként a növényi szövetekbe bejutott gombafonalak felveszik a hatóanyagot, növekedésük megáll, majd elpusztulnak, így érvényesül az Inatreq™ gyógyító hatása. Az élő szövetekben az Inatreq™ visszaalakul a természetes aktív vegyületté és rendkívül gyorsan blokkolja a fertőzést.

A növényben már esetlegesen kialakult gomba szaporítóképletekben termelődő spórák életképessége  drasztikusan csökken az Inatreq™ jelenlétében, a betegségek továbbterjedésének akadályozásával egészül ki a komplex gombaölő hatás. Az Inatreq™ teljesítve korunk elvárásait erős biológiai hatásával, a rezisztencia kezelésével és hosszú hatástartamával rövidesen minden gabonatermesztő rendelkezésére áll az új termékben.

Bálint Sándor
Gombaölő- és rovarölő szer termékmenedzser,
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!.