BTermekhasznnew1500

Biztonságos Termékhasználat

A növényvédő szerek alkalmazásának szigorú, jogszabályban is rögzített feltételei vannak. Ezeket nemcsak a nagyobb méretű gazdaságokban, hanem – a gazdaság típusától és méretétől függetlenül – be kell tartani. Mindez azért is különösen fontos, hisz e készítményeknek egy része nem megfelelő alkalmazás esetén veszélyt jelenthet az emberi egészségre, illetve a környezetre, épp ezért használatuk fokozott elővigyázatosságot igényel.

Használja felelősséggel a növényvédő szert!

 

Vásároljon megbízható forrásból, Magyarországon engedélyezett és tesztelt növényvédő szert, vagy növényvédő szerrel csávázott vetőmagot! 

Az illegálisan forgalmazott, illetve a hamisított termékek világviszonylatban minden gazdasági szektort érintenek. Nem kivétel ez alól a növényvédő szerek kereskedelme sem. A hamisított és illegális növényvédő szer veszélyes lehet a felhasználók egészségére és a környezetre egyaránt. Az illegális készítmények használata okozhat hatékonyság csökkenést, fitotoxikus hatást, de előfordulhat terméscsökkenés vagy teljes terméskiesés is. A hamisított termék használata azt is eredményezheti hogy a termelőtől nem veszik át a termést, így elveszítheti a piacot és a jó hírét. Amennyiben bebizonyosodik, hogy ilyen készítményeket használtak fel, annak összes anyagi és erkölcsi következményét a termelőnek kell viselni

Ne használjon hamisított és illegális növényvédő szereket!

Mindíg megbízható kereskedőtől vásároljunk, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel! Vásárlás előtt győzödjünk meg a növényvédőszer eredetiségéről. Az illegális, hamisított növényvédőszerek alkalmazása bűncselekménynek minősül. Az eredeti termékekhez hasonlító, de hamisított termék kárt okozhat a kezelni kívánt kultúrnövényben, káros lehet az egészségünkre és a környezetre is.

 

Vásárlás során ellenőrízze a következőket:

A termék cimke szövege magyarul van feltüntetve és mindíg jól olvasható.

BTerekhasznalat1

A termék neve a flakonon és a számlán pontosan megegyezik.

BTerekhasznalat2

Óvakodjon a feltűnően olcsó termékektől és az irreális akcióktól!

BTerekhasznalat3

Ellenőrízze az eredetiséget tanúsító cimkéket a flakonon!

BTerekhasznalat4

Ellenőrízze a csomagolás bontatlanságát!

BTerekhasznalat5

Ellenőrízze továbbá a gyártási időt és a gyártási számot!

Ha nem biztos a vásárolt termék eredetében, azonnal hívja a hatóságot és a gyártó képviselőjét! A növényvédőszerek hamisítása folyamatosan növekvő veszélyt jelent! Ne kockáztassa az Ön és családja életét, egészségét, termését és a környezetét!

Helyes Gazdálkodási Gyakorlatok (TOPPS):

A növényvédő szerek felelős felhasználásakor oda kell figyelni, hogy a növényvédelmi készítmények, ne kerüljenek be bolygónk vízkészletébe. Az Európai Növényvédelmi Szövetség (ECPA) azért indította útjára a Helyes Gazdálkodási Gyakorlatok (TOPPS) elnevezésű kampányát, hogy összegyűjtse és megossza azokat a hasznos, gyakorlati tapasztalatokat és módszereket, amellyel megvédhetjük vizeinket.

Ide tartozik például a növényvédő szerek biztonságos tárolása, a permetező eszközök gondos feltöltése, a permetezés módja, a gépek megfelelő tisztítása és a kiürült konténerek kezelése.

Bővebb információért és a letölthető TOPPS-kiadványokért keresse fel a Magyar Növényvédelmi Szövetség honlapját: https://hucpa.hu/topps/

™ ® A Corteva Agriscience, valamint leányvállalatainak védjegyei. © 2023 Corteva