Agronómia •  2023. 05. 05.

Az Instinct™ már napraforgóban is használható!

Something went wrong. Please try again later...
IM000104.png

A napraforgó tényleg élelmes növény, emellett nagyon meg tudja hálálni a jó tápanygellátást. A megfelelő mennyiségű, könnyen elérhető nitrogén rendkívüli mértékben tudja emelni a napraforgó termését. A nitrogén hasznosulásának javításával lehetővé válik a tápanyagra fordított összeg csökkentése. 

A nitrogénveszteségek számottevő csökkentését érhetjük el az Instinct™ használatával, mely a talaj nitrifikációs folyamatainak lassításával fejti ki hatását. A nitrogénigényes kultúrnövényekben, mint pl. a kalászosok, kukorica, őszi káposztarepce stb. már eddig is jó segítsége volt a növénytermesztőknek, mostantól kezdve már a napraforgó is részesülhet tápanyagellátást javító hatásából. A NÉBIH 2023 április 14.-i keltezéssel adta ki az ezt lehetővé tévő határozatot.

Az Instinct™ nem csak a növénytáplálásban, hanem a támogatások elnyerésében is segíti a gazdálkodókat, ugyanis talaj kondicionáló, nitrogénmegkötő készítményként az Agrár-ökológiai Pályázat (AÖP) keretében 1 pont érhető el használatával.

Az engedélyokirat eléréséhez kattintson IDE!