Agronómia •  2024. 02. 21.

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk!

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience™ széles termékpalettáján megoldást talál a kalászosok tavaszi gyomirtására.

A mai modern, nagy termőképességű kalászos gabona fajták és hibridek genetikai potenciáljának kiaknázásához még nagyobb odafigyelést igényel a gyomnövények által okozott károk csökkentése. Ennek előfeltétele a táblák kora tavaszi gyomfelvételezése. A mostani enyhe télben a gyomok is korábban jelentkeznek, egyszerre lehetnek jelen a hagyományosan ősszel csírázó tyúkhúr, ebszékfű-fajok, ragadós galaj, pipacs, nagy széltippan, parlagi ecsetpázsit, valamint a melegkedvelő parlagfű, hélazab, vadrepce. A megfelelő gyomirtó szert ez alapján kell választanunk. Ehhez nyújt megoldást a Corteva széles termék palettával és innovatív készítményekkel.

„FRISS ERŐK”

A Quelex™ új, kora tavasztól már kijuttatható, gyorshatású kalászos gyomirtó szer. Kiemelkedő hatékonyságú pipacs, székfű-félék, pásztortáska, galaj, tyúkhúr és árvacsalán fajok ellen, alacsony hatóanyag tartalom mellett (mindössze 5 g Arylex™ és 5 g floraszulám hektáronként). Használata nem jár utóvetemény korlátozással és a két, eltérő hatásmechanizmusú hatóanyaga révén a gyomnövényekben a rezisztencia kialakulásának alacsony a kockázata. Őszi búzában, őszi árpában, tritikáléban, rozsban, tavaszi búzában és tavaszi árpában 50 g/ha dózisban kell kijuttatni a készítményt tavasszal, a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a két nóduszos állapotáig.

 

Rexade™: új, gyors hatású kalászos gyomirtó szer, széles egyszikű spektrummal. A Genius™-ból megismert piroxszulam-nak köszönhetően kiváló hatékonyságú a parlagi ecsetpázsit, rozsnok-fajok, héla zab és a nagy széltippan ellen. Használata nem jár utóvetemény korlátozással. Őszi búzában, tritikáléban és rozsban 50 g/ ha, tavaszi búzában 40 g/ha dózisban kell kijuttatni a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a két nóduszos állapotáig. A parlagi ecsetpázsit és a rozsnok fajok ellen korán, bokrosodásuk végéig alkalmazzuk. Tarackbúza és egércsenkesz ellen a készítmény a gyomnövény továbbfejlődését akadályozza.

 

EZ NEM RAGAD BE!

A két új, tavaszi gyomirtószerünk a Quelex™ és Rexade™ a Corteva legkorszerűbb granulátum gyártási eljárásával készül, aminek köszönhetően gyorsan diszpergálódnak még hideg (5 °C alatti) vízben is. Kijuttatás közben nincs ülepedés és nem dugulnak el a szórófejek, így egyenletesebb permetlé fedettséget érhetünk el. A magasabb hatóanyag-koncentrációt lehetővé tevő formuláció alacsonyabb kijuttatási dózist, ezáltal alacsonyabb terhelést jelent a környezet számára. A GoDRI™ formulációval készült Quelex™ és Rexade™ gyors hatásúak, kiuttatás után fél órával esőállók és még hűvös, száraz időben is megbízható gyomirtó hatékonyságot biztosítanak! Csak ne felejtse el a Vivolt®-ot!

 

„RUTINOS VERSENYZŐK”

Genius™ WG: a tavaszi gyomirtások zsenije. Kiváló egyszikű irtó hatékonyság és széles kétszikű spektrum jellemzi. Akár évelő kétszikűek ellen is hatékonyan bevethető. Őszi búza, tritikále, rozs kultúrákban használható fel a bokrosodás kezdetétől két nóduszos állapotig. Erős mezei acat fertőzés, ragadós galaj, herbicid-toleráns napraforgó, szarkaláb fajok, árvácska fajok, imidazolinon- toleráns repce árvakelés vagy akár libatop, disznóparéj, keserűfű félék és parlagfű ellen használja a Mustang Forte™-t! Az egyik legszélesebb kétszikű spektrummal rendelkező készítmény a kalászosok tavaszi gyomirtására. Őszi kalászosok esetében a bokrosodás kezdetétől, a tavaszi vetésűek esetében 3-leveles állapottól lehet felhasználni a kultúrnövények 2-nóduszos állapotáig.

A Colombus™ EC a gabona bokrosodásának kezdetétől a zászlós levél megjelenéséig kijuttatható. A fejlettebb, nehezen irtható gyomnövényekkel is elbánik. Hatóanyagai szelektívek a kultúrnövényre, nincs vetésváltás korlátozás. Sörárpában is felhasználható.

 

Dr. Lukács Domonkos

Herbicid-termékmenedzser, Corteva Agriscience™

 

 

™ ® A Corteva Agriscience, valamint leányvállalatainak védjegyei. © 2024 Corteva.

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!