Agronómia •  2024. 03. 06.

Újdonság a kukorica gyomirtásában!

Something went wrong. Please try again later...

Megérkezett a legújabb Principal® - magas hatóanyagtartalommal és széfenerrel

A kukorica posztemergens gyomirtásához ma már számtalan, jobbnál jobb készítmény áll rendelkezésre. A Corteva Agriscience™ Principal® családja, optimalizált hatóanyag összetétellel, széles hatásspektrummal és kiváló formulációval, a legjobbak közé tartozik és töretlen bizalomnak örvend.

 

PRINCIPAL® FORTE – A JÓL BEVÁLT PRINCIPAL® JAVÍTOTT ÖSSZETÉTELBEN

A Principal® család új tagjaként 2024-től egy új készítmény lesz elérhető a kukoricatermelők számára. Az új termékben nem változtattunk a jól bevált hatóanyagokon, de javítottuk a hatóanyagok mennyiségét és arányát annak érdekében, hogy az új készítmény megfeleljen a legújabb kihívásoknak is.

MAGASABB HATÉKONYSÁG AZ EGYSZIKŰ GYOMNÖVÉNYEK ELLEN

Ma már a szántóföldi kultúrákban a legnagyobb gondot a különböző egyszikű gyomfajok okozzák, terjedésükkel és újabb fajok megjelenésével. A Principal® Fortét ennek megfelelően 50%-kal magasabb rimszulfuron- tartalommal láttuk el, aminek köszönhetően markánsabb hatás érvényesül az egyszikűek (pl. kakaslábfű, fenyércirok, muharfajok és tarackbúza) ellen. Ezt egészíti ki a nikoszulfuron, így a Principal® Forte nagyon széles gyomnövényspektrumot fed le, ami a két hatóanyag szinergista hatásának is köszönhető.

 

RUGALMASAN IDŐZÍTHETŐ KIJUTTATÁS A SZÉFENERNEK KÖSZÖNHETŐEN

A Principal® Forte az egyik legjobb széfenert (más néven antidótumot), az izoxadifen-etilt kapta meg, ami a kukoricában a gyomirtószer-hatóanyagok gyors lebontásáért felel. Ennek köszönhetően a Principal® Forte a kukorica 2 leveles állapotától akár 8 leveles állapotáig is bevethető, ha a gyomviszonyok ezt indokolják. Ennek a széles kijuttatási ablaknak köszönhetően a gyomirtás a gyomfejlettséghez igazítható, akkor végezhető el, amikor a gyomnövények érzékeny fenológai stádiumban vannak.

 

RUGALMASAN VÁLASZTHATÓ ADJUVÁNS

Elmaradhatatlan társ a gyomirtásban a megfelelő adalékanyag! A Principal® Forte esetében ez lehet akár nedvesítőszer (pl. Vivolt®) vagy növényi olaj. Permetlé készítésekor először a gyomirtó szereket kell bekeverni, majd ezt követően az adalékanyagot.

 

A Principal® Forte a korábban megszokott, magas minőségű és tisztaságú, granulátum formulációban kerül forgalomba. Dózisa továbbra is alacsony: mindössze 480 g/ha.

 

A Corteva Agriscience™ kínálatában elérhető gyomirtó szerek a gyomfajok széles spektruma ellen hatékonyak, így minden gyomosodási szituációra kellően hatékony megoldást tudnak biztosítani a gazdálkodóknak

 

További információkért keresse területi képviselőinket és tekintse meg prospektusunkat!

 

Dr. Lukács Domonkos

Gyomirtószer-termékmenedzser

Corteva Agriscience™