Agronómia •  2023. 02. 13.

1 pontot ér az Instinct™ használata az Agrár-ökológiai Programban!

Something went wrong. Please try again later...
InstinctCover.jpg

A 2023-ban életbe lépett Közös Agrárpolitika keretében a Kormány kialakította az Agrár-ökológiai Programot (AÖP). 

A lehetőségek között szerepel a talajok tápanyagszolgáltató képességét javító tevékenységek fontos részét magába foglaló pont, mely talaj-, növénykondicionáló, valamint a talaj nitrogén megkötését segítő készítmény alkalmazását tartalmazza és 1 pont megítélésével jár. Ebben a kategóriában egy kiemelkedően jó választás az Instinct™ inhibitor a Corteva palettájából. 

Az Instinct™ készítmény típusa: talajkondicionáló készítmény, nitrogén stabilizátor

Nem véletlen a nitrogén kiemelése a fontos tápelemek közül, ugyanis a nitrogénpótlás során nagyon komoly veszteségek érhetik a kijuttatott hatóanyagmennyiséget.

Az Instinct™, mint N-megkötést segítő készítmény, a veszteségek csökkentésével a nitrogén ráfordítás megtérülését nagy mértékben javítja. A kultúrnövény táplálásának javítása magasabb hozamkilátásokat eredményez, ami további anyagi előnnyel járhat.

Az Instinct™ keverhető minden ammóniumot és karbamidot tartalmazó trágyával: UAN-oldat (bármilyen töménységű), hígtrágya, mészammon-salétrom, karbamid.

Folyékony karbamid műtrágyához könnyen keverhető az Instinct™, így egy menetben alkalmazhatjuk az ezáltal kapott inhibitoros műtrágyát, amivel jelentős kibocsátás csökkentést lehet elérni, hozzájárulva az üvegházhatású gázok, mint például a dinitrogén-oxid (N2O)és az ammónia-emisszió csökkentéséhez. 

Az Instinct™ hatékonyan képes lassítani a talajbaktériumok nitrogén átalakító tevékenységét, aminek eredményeként a talajban stabilan kötődni képes ammónium-nitrogén hosszabb ideig marad a gyökérzónában. A talajvizsgálatok eredményei is alátámasztják az Instinct™ növények számára felvehető tápanyag visszatartó hatását, melyet az alábbi kísérlet is szemléltet.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

 

Corteva Agriscience