James C. Collins, Jr.

Operatív igazgató

James C. Collins, Jr. a DowDuPont™ mezőgazdasági divíziójának operatív igazgatója.

Nemrégiben Jim a DuPont ügyvezető alelnöki pozícióját töltötte be, és a vállalat mezőgazdasági szegmenséért volt felelős, beleértve a DuPont Pioneer-t és a DuPont Növényvédelem üzletágát.

Jim 1984-ben kezdett a DuPont vállalatnál dolgozni mérnökként, és karrierjét a DuPont Manufacturing ágazatában kezdte. Különböző telephelyeken látott el mérnöki, felügyeleti és vállalatirányítási feladatokat. 1993-ban csatlakozott a Mezőgazdasági értékesítői és marketing csoporthoz értékesítőként és termékmenedzserként. Ezt követően számos különböző pozíciót látott el a világ különböző részein, amelyek révén a DuPont gabona- és növényvédelem üzletágát erősítette. 2004 és 2010 között először alelnökként, majd vezérigazgatóként, végül pedig elnökeként ő felelt a DuPont Növényvédelem üzletágáért.

2011 januárjában Jimet a Danisco Beszerzési és Integrációs ágazatának elnökévé nevezték ki és még ugyanazon év májusában az újonnan alakult DuPont Industrial Biosciences elnöke lett. 2013 szeptemberének elején ő vette át a felelősséget Felhasznált Anyagok szegmensért és további vállalati funkciókat vett át rangidős alelnökként. 2014 decemberében operatív alelnökké nevezték ki, majd 2015 júniusában hozzá került az Elektronika és Kommunikációs szegmens irányítása is. 2016 januárjában a Mezőgazdasági szegmens vezetője lett

Jim a Christian Brothers főiskolán végezte a tanulmányait a Tennessee állambeli Memphisben, ahol természettudományi alapdiplomát szerzett Vegyészmérnök szakon. Az MBA diplomáját a Delaware-i Egyetem Marketing szakján szerezte, ahol a Nemzetközi üzleti szakirányt választotta. Jelenleg a CropLife International, a Grocery Manufacturers Association, a Christian Brothers Egyetem és a U.S. China Business Council igazgatóságának tagja. Ugyanakkor a Delaware-i Egyetem Alfred Lerner Üzleti és Gazdasági Főiskolájának tanácsadó testületének és a Hagley Múzeum és Könyvtár igazgatótanácsának is tagja. Korábban az Országos Megújuló Energia Laboratórium műszaki tanácsadó testületének is tagja volt.

Az ifjúsági oktatás és az ifjúsági vezetők támogatójaként Jim tagja az amerikai Chester megye cserkész egyesületének és tiszteletbeli FFA fokozatot ajándékoztak neki az amerikai fiatalok mezőgazdasági oktatásának támogatásáért.