Chuck Magro

Operatív igazgató

Chuck Magro a Nutrien vállalat 2018-as indulásától 2021 áprilisáig töltötte be elnöki és vezérigazgatói pozícióját. Ezelőtt négy évig az Agrium elnökeként és vezérigazgatójaként dolgozott, amely a PotashCorp-pal egyesült, így jött létre a Nutrien-t.

Mielőtt 2014-ben kinevezték az Agrium vezérigazgatójává, Chuck Magro számos kulcsfontosságú pozíciót töltött be, beleértve az operatív vezérigazgató-helyettesit, a kockázatkezelési vezérigazgató-helyettesit, a vállalatfejlesztési ügyvezető alelnökit és a gyártási alelnökit. 2009-ben csatlakozott az Agriumhoz, a NOVA Chemicals-nál végzett eredményes karrierje után.

Chuck Magro aktív szerepet tölt be a Kanadai Nyugdíjterv Befektetési Tanácsában. Emellett a Nemzetközi Műtrágya Szövetség alelnöke, a Műtrágya Intézet korábbi elnöke és igazgatósági tagja volt, valamint a Világgazdasági Fórum Élelmiszerrendszerek Kezdeményezése igazgatótanácsának felügyelőjeként szolgált, biztosítva a stratégiai vezetést a befogadó, fenntartható, hatékony és egészséges globális élelmiszer-ellátási rendszer felépítésben.

Chuck Magro a Waterloo Egyetemen szerzett vegyészmérnöki és Windsori Egyetemen pedig MBA diplomát..