20 magyar nő végezte el sikeresen a Corteva Agriscience TalentA nemzetközi oktatási programját

Something went wrong. Please try again later...
TalentA2023

20 magyar, mezőgazdaságban dolgozó nő végezte el sikeresen a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat nemzetközi oktatási programját. A vállalat által alapított és létrehozott képzés idén áprilisban már másodszorra indult el itthon a Magyar Női Unió közreműködésével

20 magyar, mezőgazdaságban dolgozó nő végezte el sikeresen a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat nemzetközi oktatási programját. A vállalat által alapított és létrehozott képzés idén áprilisban már másodszorra indult el itthon a Magyar Női Unió közreműködésével.

A TalentA képzési és támogatási program elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása és financiális lehetőségeik bővítése. A júniusban lezárult, közel két hónapos képzés komplex, ingyenes fejlődési lehetőséget nyújtott a résztvevők számára hazai szakértők és mentorok bevonásával. A TalentA program 17 alkalmas képzési szakasza széleskörű szakmai tudásanyagot, gyakorlati tippeket, naprakész információkat és kapcsolatépítési lehetőségeket nyújtott a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára. A programot sikeresen teljesítő 20 résztvevőnek lehetősége van augusztus végéig a TalentA mikroprojekt pályázaton bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni, mely az első három helyezett között kerül elosztásra.

„A Corteva elkötelezett a magyar agrárium fejlődésének támogatása és a nők mezőgazdasági szerepvállalásának növelése mellett. A programban résztvevő hölgyek kiváló szakmai tudással, fantasztikus ötletekkel és maximális lelkesedéssel érkeztek a programba. Azt gondolom, hogy a képzés ráerősített erre a biztos alapra és mindenki számára értéket teremtett” – nyilatkozta Pázmándi Rita, a Corteva Agriscience vállalati kommunikációs specialistája, a TalentA program magyarországi koordinátora. „Fantasztikus hölgyeket ismerhettünk meg a képzés során, akik maximálisan elkötelezettek a mezőgazdaság fejlődése mellett. A TalentA a szakmai tudásátadáson kívül egy nagyszerű közösséget teremtett, ahol a résztvevők megoszthatják egymással kihívásaikat, kérdéseiket és támogatni tudják egymást. A Corteva Agriscience nevében gratulálok a résztvevőknek és szeretnénk köszönetet mondani az összes előadónak, aki hozzájárult a program első szakaszának sikerességéhez.”

"Bár még csak félidőben vagyunk - hiszen a kétlépcsős TalentA Program második fele, az igazi verseny még csak most kezdődik -, ám azt gondolom, idén is mindnyájan gazdagodtunk a program által: kitűnő, elképesztően jól felkészült közösség formálódott a résztvevőkből, gyümölcsöző kapcsolat alakult ki az oktatókkal, és idén is bizalomra épülő együttműködés a Corteva és a Magyar Női Unió között” – emelte ki Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke. „Ahogyan a résztvevők, mi is tanulunk folyamatosan, és arra törekszünk, hogyan lehet még jobban csinálni. Az bizonyos, hogy hatalmas potenciál rejlik az agrárium gazdagítását megcélzó kreatív nő kisvállalkozások, és a nők tiszta, együttműködésre törekvő, közösség formáló erejében. Öröm számomra, hogy a képzés a szakértelem biztosítása, az oktatás mellett, kapcsolati tőke, pénzügyi források és piaci lehetőségek biztosításával is hozzájárulhat az ötletek projektté formálásában, azok gyümölcsöző vállalkozássá fejlesztésében. Ez már önmagában hozzáadott érték minden oldalról, a támogatott kisvállalkozások hatását pedig a jövő fogja igazolni lokális és globális szinten egyaránt."

A TalentA program következő szakaszában a képzést sikeresen teljesítő résztvevők indulhatnak a Corteva által támogatott mikroprojekt pályázaton, mely során az ötfős szakértői bizottság rangsorolja majd a beérkezett projekteket, melynek elsődleges célja a helyi közösség élelmezésbiztonságának javítása, a fenntartható fejlődés és a Corteva Agriscience 2030-as Fenntarthatósági céljaival összhangban. A nyertes projektek a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára tervezett díjátadó ünnepségen kerülnek kihirdetésre és az első három helyezett összesen bruttó 3,25 millió forint támogatásban és egy-egy két alkalmas egyéni mentorálásban részesül majd, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában is segítséget kapnak. 

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

Corteva Agriscience