Sajtó Közlemény •  2023. 05. 05.

29 magyar nő csatlakozott a Corteva Agriscience TalentA nemzetközi oktatási programjához

Something went wrong. Please try again later...
TalentA_Corteva_2023.jpg

Áprilisban elkezdődött a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat TalentA programja a Magyar Női Unió közreműködésével. Az idén Magyarországon már másodjára elindított képzési és támogatási program elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása és financiális lehetőségeik bővítése.

A Corteva által létrehozott program idén 29 mezőgazdaságban dolgozó nő számára nyújt összetett, ingyenes oktatást hazai szakértők és mentorok bevonásával. A közel két hónapos képzés alatt hetente kétszer, összesen 17 alkalommal találkozhatnak a résztevők az előadókkal. A komplex szakmai program széleskörű szakmai tudásanyagot, naprakész információhoz való hozzáférést biztosít a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára. A programot sikeresen teljesítő résztvevőknek lehetősége van a TalentA mikroprojekt pályázaton bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni, mely az első három helyezett között kerül elosztásra.

„A TalentA programmal a Corteva célja, hogy növelje a nők szerepvállalását az agráriumban. A vállalat felismerte a nők mezőgazdaságban betöltött szerepének fontosságát. Szeretnénk őket az állandó fejlődésre ösztönözni, valamint folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel támogatni tudjuk őket törekvéseikben. A TalentA programra az ország minden részéről jelentkeztek mezőgazdaságban dolgozó nők, a 20 évestől egészen az ötven feletti korosztályig. Nagyon jó látni, hogy attól függetlenül, hogy néhányan már előrébb tartanak vállalkozásukban és tapasztaltabbak, mégis úgy érzik, érdemes egy ilyen képzésen részt venni. Bízom benne, hogy a TalentA olyan újdonságokat és naprakész tudásanyagot nyújt számukra, amelyet be tudnak építeni a mindennapok gyakorlataiba, és amelyek hozzájárulnak üzleti tevékenységük fejlesztéséhez és vállalkozásuk versenyképesebbé, hatékonyabbá tételéhez” – nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

 

A Corteva TalentA programját először 2019-ben, Spanyolországban indította el, melyet időközben a világ más országaira is kiterjesztett, így azóta több mint 1000 mezőgazdaságban dolgozó nő számára biztosította a programban való részvételt.

"Felelősek vagyunk egymásért, a következő generáció jövőjéért, a Földért. A mezőgazdaságot és a területen dolgozó nőket vissza kell helyeznünk az őket megillető helyre. Ehhez járul hozzá képzéssel, naprakész ismeretekkel, új módszerekkel, környezettudatos hozzáállással és anyagi támogatással a program. Nagyszerű, hogy a Corteva felismerte az ebben rejlő potenciált, és elindította a TalentA programot. Amit rövidtávon adunk, azt hosszú távon megsokszorozva kapjuk vissza" - emelte ki Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke a TalentA program indulása kapcsán.

A 2023 júniusában záruló online program után a képzést sikeresen teljesítő résztvevők indulhatnak a Corteva által támogatott TalentA mikroprojekt versenyen, melynek beadási határideje 2023. augusztus 20. Az ötfős szakértői bizottság rangsorolja majd a beérkezett projekteket, és az eredményeket a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára tervezett díjátadó ünnepségen hirdeti ki. Az első három helyezett összesen bruttó 3,25 millió forint támogatásban és egy-egy két alkalmas egyéni mentorálásban részesül majd, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában is segítséget kapnak. 

 

Corteva Agriscience