Sajtó Közlemény •  2023. 06. 12.

A Corteva Agriscience bemutatta innovatív megoldásait a NAK Szántóföldi Napok rendezvényen

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat bemutatta innovatív megoldásait a június elején megrendezett NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvényen. Az ország legnagyobb szántóföldi eseménye évről évre több ezer mezőgazdasági termelésben, élelmiszer előállításban vagy állattenyésztésben dolgozó gazdálkodót vonz, akik rendkívül széleskörű szakmai programok közül válogathatnak a kétnapos rendezvényen. 

 

Az összesen 42 hektáron zajló eseményen 150 kiállító és több mint húszezer látogató vett részt. A szervezők idén is változatos szakmai bemutatókkal, színvonalas kiállítókkal és hasznos információkkal várták az érdeklődőket. A rendezvény idei fókuszában a fenntarthatóság és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok, innovatív megoldások álltak.  

Kiállítóként a Corteva folyamatosan bővülő kínálatát mutatta be a rendezvényen, melyek között megtalálhatóak a legújabb nemesítésű, kiváló minőségű Pioneer® vetőmagok, valamint a jól bevált és új, innovatív növényvédelmi és csávázási technológiai megoldások.

„A Corteva célja, hogy a gazdálkodók első kézből értesüljenek a vállalat legújabb hibridjeiről, növényvédelmi, csávázás technológiai és fenntarthatósági megoldásairól. A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy párbeszédet kezdeményezhessünk a termelőkkel és segítsünk nekik egy-egy vetőmag választás vagy növényvédelmi kihívás kapcsán. Szakértői kollégáink mindig örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére és bízom benne, hogy hozzá tudunk járulni az idei szezonban is a magyar termelők sikeréhez” – nyilatkozta Rikk István, a Corteva magyarországi marketing vezetője.

A rendezvényen a Corteva szakértői bemutatták a 2023-as őszi repcetermesztési szezon három új Pioneer® hibridjét. A Corteva globális vetőmagmárkájaként, a Pioneer® továbbra is az iparág egyik legsikeresebb és legismertebb márkája és a vállalat portfóliójában található új generációs NextGen hibridek a vállalat kiváló káposztarepce nemesítési programját dicsérik. Az NextGen hibridek között bemutatásra került a PT314 és a PT315 hibrid, melyeket kiugró termésszint, kiváló pergésellenállás, erőteljes vigor, gyors őszi fejlődés és korai tavaszi újraindulás jellemez. A vállalat portfóliójába érkező szintén új PT302 magas termőképességű, kiváló olajtartalmú, rendkívül széles adaptációs képességgel rendelkező, közép-késői tenyészidejű hibrid. A magas hibridrepcék között a PT303 egy úgynevezett Protector® Sclerotinia hibrid, amely toleráns az őszi káposztarepce egyik legártalmasabb betegsége, a fehérpenészes rothadással szemben. A szintén magas PT298 hibridrepce pedig pergés-ellenállóságban a Pioneer® portfólió egyik legjobb értékével rendelkezik.

A vállalat kiváló hibridjei mellett a repce gyomirtási technológiájával is innovatív megoldásokat nyújt a gazdálkodók számára, a repce őszi és tavaszi posztemergens gyomirtásában, segítve a termelőket abban, hogy kihozhassák terméseikből a maximumot és megtartsák gazdaságuk versenyképességét. A vállalat olyan komplex technológiát kínál, amely új, innovatív gyomirtó szer hatóanyagot és korábban már jól bevált, egyéb termékeket egyaránt tartalmaz. A Belkar™ egyedi hatásmechanizmusú, őszi posztemergens gyomirtó szer, melynek hatóanyaga Arylex™, mely a szintetikus auxinok új szerkezeti osztályának első tagja. A Runway™ valódi, talajon és levélen keresztüli hatással bír a repce őszi gyomirtásban. Az elmúlt években Magyarországon az éghajlatváltozás okozta enyhe telek miatt a kalászosok őszi gyomirtása még fontosabbá vált a gazdálkodók számára. Az egy és kétszikű gyomnövények ellen kiemelkedően hatékony Bizon™ alkalmazásával nagymértékben fokozható a termésbiztonság.

A Corteva folyamatosan dolgozik azokon a technológiákon és megoldásokon, amelyek a környezettudatossággal és fenntarthatósággal összhangban a világ és a mezőgazdaság folyamatosan növekvő és változó igényeihez igazodnak. A vállalat globális tudását és helyi tapasztalatait, kutatás-fejlesztési tevékenységét továbbra is arra fogja használni, hogy segítse a magyar gazdákat a terméseik maximalizálásban a helyi klimatikus viszonyok között. 

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

Corteva Agriscience