A Corteva Agriscience "Growing for Good" középpontjában a mezőgazdasági átalakulás áll

Something went wrong. Please try again later...
Growing_for_Good_Corteva_web.png

A Financial Times Live-val közösen kidolgozott rendezvénysorozat célja, hogy a politikai döntéshozóknak a fenntartható mezőgazdasággal és élelmiszertermeléssel kapcsolatos, megvalósítható javaslatokat nyújtson. 

BRÜSSZEL, Belgium, 2023. június 29. — A Corteva Agriscience megerősítette új fenntarthatósági és kutatás-fejlesztési kötelezettségvállalásait. A vállalat elkötelezett az iránt, hogy 2025-ig minden egyes, a portfóliójában megtalálható új megoldás megfeleljen a fenntarthatósági követelményeknek. Ezzel a kötelezettségvállalással együtt a vállalat 2023-ban több mint 1,3 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre, és 2025-re az éves nettó árbevétel nyolc százalékára növeli a kutatás-fejlesztési beruházásait.

Ez a bejelentés adta az alkalmat egy új rendezvénysorozat elindításához, amely 2023 szeptemberében indul, a Financial Times Live-val partnerségben. A Growing for Good rendezvénysorozat gyakorlati és naprakész ötleteket mutat be az európai mezőgazdaság fenntartható és virágzó jövőjének biztosítása érdekében.

A Growing for Good sorozat magas színvonalú beszélgetéseket és tudásmegosztási lehetőségeket kínál az élelmiszeripar, a mezőgazdasági ágazat vezetői és más érdekelt felek számára. A témák között szerepel, hogy miként lehet az európai zöld megállapodásban felvázoltak szerint a mezőgazdaság átalakítását előmozdítani, figyelembe véve a teljes élelmiszerlánc igényeit.

Teresa Babuscio, a Corteva Agriscience EMEA kormányzati és iparági kapcsolatokért felelős vezetője elmondta: "A nettó nulla százalékos kibocsátás felé vezető úton olyan szakpolitikákra van szükség, amelyek figyelembe veszik azokat a heterogén igényeket és kihívásokat, amelyekkel az élelmiszer-ellátási lánc számos különböző tagja szembesül. Csak a partnereinkkel való együttműködés és elkötelezettség révén tudjuk feltárni ezeket az ötleteket, valamint innovatív és inkluzív megoldásokat bemutatni a mezőgazdaság fenntartható átalakulásának előmozdítása érdekében. Célunk mindenekelőtt a megértés elősegítése, és végül a közös megoldások előmozdítása."

A Corteva Agriscience a Growing for Good programon keresztül igyekszik hasznosítani a mezőgazdasági és élelmiszeripari közösség együttes tudását, tapasztalatát és innovatív hozzáállását, valamint konkrét ajánlásokat nyújtani a döntéshozóknak arra vonatkozóan, hogy mi szükséges a fenntartható átalakulás előmozdításához.

A sorozat négy egymásra épülő, körforgásos rendezvényből áll, amelyek a Green Deal és a Farm to Fork stratégia fő pilléreit tárgyalják az élelmiszeripar, a mezőgazdasági szakma és a mezőgazdasági termelők szemszögéből. Ezt egy záróünnepség követi, ahol az események eredményeit a döntéshozóknak szóló kézzelfogható és megvalósítható ajánlások kidolgozására hasznosítják.

A rendezvénysorozaton való részvétel meghívás alapján történik. A részvételi szándékot Nick Impey-nek kérjük jelezni (mailto:nick.impey@ft.com). A rendezvények után a Growing for Good weboldalon a teljes felvétel elérhető lesz.

Corteva Agriscience