Sajtó Közlemény •  2023. 08. 08.

A Corteva Agriscience a hamisítás elleni technológiába fektet be

Something went wrong. Please try again later...

A márkavédelmi technológia segít a hamisított növényvédő szerek azonosításában.

A Corteva Agriscience új technológiát vezet be Európában, amely segít megvédeni a gazdákat, a környezetet és a gazdaságokat a hamisított növényvédő szerek veszélyeitől.

A hamisítás elleni címkéket Bulgáriában, Magyarországon, Kazahsztánban, Lengyelországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában helyezik el a gyomirtó szereken, és az elkövetkező években további országok is részesülhetnek a technológia előnyeiből.

Magyarországon az alábbi termékek kaptak idén egyedi QR-kóddal ellátott hamisítás elleni címkét: BelkarTM, BizonTM, ViballaTM

A Scan4Check mobil-alkalmazáson keresztül a QR-kód beolvasásával a gazdálkodók ellenőrizhetik a termék eredetiségét, és megbizonyosodhatnak annak érvényességéről.

A Corteva Agriscience EMEA marketingvezetője, Jean-Philippe Riffat elmondta: "A Corteva Agriscience-nél keményen dolgozunk az illegális növényvédő szerek kereskedelme ellen, amely a világ egyik vezető szervezett bűnözési tevékenysége. Az eredeti növényvédő szereket szigorú tesztelésnek és szabályozásnak vetik alá, hogy garantálják a megbízhatóságot a gazdák és a környezet számára, míg a hamisított termékeket egyáltalán nem tesztelik, és nagyon veszélyesek lehetnek. A hamisított termékek nemcsak az innovációt fékezik meg, hanem komoly kockázatot jelentenek az emberi egészségre, a biodiverzitásra és a mezőgazdasági termelők megélhetésére is.

Ez az új technológia egyszerű és biztonságos módot nyújt a gazdálkodók számára, hogy könnyen azonosíthassák, hogy valóban a Corteva Agriscience termékeiben alkalmazott technológiát és innovációt kapják. A pozitív hitelesítés biztosíthatja a gazdálkodókat arról, hogy az általuk használt termékek biztonságosak, és nem károsítják az élővilágot vagy a környezetet."

Az EU Szellemi Tulajdonjogi Hivatalának becslése szerint az illegális növényvédő szerek jelenleg az európai piac 14%-át teszik ki, az OECD pedig 6-10 milliárd dollárra becsüli az illegális kereskedelemmel kapcsolatos globális bevételeket.

 

Kövesse a Cortevát a Facebookon, Instagramon, LinkedInen, Twitteren és YouTube-on.

 

Corteva Agriscience