Sajtó Közlemény •  2023. 05. 08.

A Corteva Agriscience bejelentette a Fenntarthatósági célok megvalósításában tett előrelépéseit

Something went wrong. Please try again later...
Corteva_sutainability_ESG_report_2022_illustration_headeer.jpg

A vállalat olyan megoldásokat kínál, amelyek hosszú távon segítenek a gazdálkodóknak a hatékonyabb működésben.

INDIANAPOLIS, Indiana, Amerikai Egyesült Államok, 2023. április 4.  — A Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) közzétette 2022-es Fenntarthatósági és ESG-jelentését, amely naprakész tájékoztatást nyújt a vállalat által napjaink legégetőbb környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásainak kezelése érdekében tett kötelezettségvállalásokról. A jelentés részletezi a vállalat azon céljait, hogy segítse a világ mezőgazdasági termelőit abban, hogy eredményesebbek és alkalmazkodóbbak legyenek, megőrizze a biodiverzitást, csökkentse tevékenységeinek az éghajlatra gyakorolt hatását, valamint növelje a befogadást, a sokszínűséget és a méltányosságot (ID&E) a munkavállalói között.

 

"A fenntarthatóság üzleti működésünk középpontjában áll" - nyilatkozta Chuck Magro, a Corteva Agriscience vezérigazgatója. "Azon dolgozunk, hogy megoldjuk az összetett élelmiszer- és energiabiztonsági kihívásokat, miközben megőrizzük a termőföldek és más természeti erőforrások hosszú távú egészségét és életképességét."

A vállalat fenntartható innováció előmozdítására tett törekvéseinek részeként az új növényvédő szerek 90 százaléka és az összes új vetőmag termék már megfelel a Corteva fenntarthatósági kritériumainak, amelyek az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz igazodnak.

A 2022-es további fenntarthatósági lépések közé tartozik a Stoller Group és a Symborg megvásárlása, amely a Cortevát a világ egyik legnagyobb biológiai növényvédőszer-gyártó vállalatává teszi; az Enlist One® és Enlist Duo® gyomirtó szerek hét évre szóló, a Környezetvédelmi Hivatal által módosított regisztrációjának megszerzése; valamint a Sosdia™ Stress, egy olyan biostimuláns bevezetése, amely növeli a növények ellenálló képességét olyan stresszhatásokkal szemben, mint a szárazság, a túlzott hőség vagy a magas UV sugárzás.

"Kutatási és fejlesztési csapataink olyan fenntartható megoldások fejlesztésére összpontosítanak, amelyek növelik a termelékenységet és a nyereségességi potenciált, miközben javítják a gyomnövények, rovarok, betegségek és szélsőséges időjárási körülmények okozta növekvő nyomással szembeni ellenálló képességet, és védik természeti erőforrásainkat" - mondta Sam Eathington, a Corteva Agriscience technológiai és digitalizációért felelős igazgatója. "Innovációnk olyan megoldásokat kínál, amelyek több lehetőséget biztosítanak a gazdálkodóknak a hozamlehetőségek javítására és a ráfordítások minimalizálására, hogy erős és stabil, egész gazdaságra kiterjedő rendszereket építsenek ki."

A Corteva előrelépést ért el a befogadási, sokszínűségi és méltányossági (ID&E) céljai felé is, miközben tovább épít a sikeres kultúrájára, többek között hat százalékkal növelve a vezetői pozíciókban dolgozó nők számát, és 2022-ben bekerült a Newsweek Amerika legfelelősségteljesebb vállalatainak listájára.

A Corteva fenntartható innovációval, biodiverzitással, klímával és ID&E-vel kapcsolatos céljairól bővebben a corteva.com/sustainability oldalon található teljes jelentésben olvashat.

Corteva Agriscience