Sajtó Közlemény •  2023. 06. 22.

A Corteva megnyitotta első regionális integrált kutató-fejlesztő központját Eschbachban

Something went wrong. Please try again later...

A létesítmény bővítése az egész EMEA-régióban elősegíti az innovációt

ESCHBACH, Németország, 2023. június 20. – A Corteva Agriscience megnyitotta első kombinált növényvédelmi és vetőmag-kutató laboratóriumát az EMEA-régióban, amely segíti az innovációt és fenntartható megoldásokat kínál a gazdálkodók számára.

A közel 6 millió eurós beruházással a németországi Eschbachban található kutatás-fejlesztési létesítmény bővítése lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy a legkorszerűbb növényvédelmi vizsgálatokat végezze, és ezáltal olyan megoldásokat fejlesszen ki, amelyek megvédik a növényeket a kártevőktől és betegségektől.

Emellett a Corteva Agriscience fenntarthatósági elkötelezettségével összhangban a kutatóközpont energiatakarékos, nulla szennyvízkibocsátással.

Az integrált telephely három kutatás-fejlesztési funkciót lát el, amelyek a következőkre összpontosítanak: a vetőmagok termékfejlesztése a stressztűrőbb és az éghajlatváltozással szemben ellenállóbb növények létrehozása érdekében; molekuláris biológia egy genotípus-vizsgálati laboratóriummal, amely támogatja a vetőmagok tisztaságának vizsgálatát; valamint növényvédelmi felfedezés és fejlesztés a fenntarthatósági célkitűzések teljesítése érdekében.

A növénynemesítés és a szántóföldi növényvédelmi tudományok egyesítése elősegíti olyan új módszerek kifejlesztését is, mint a drónokkal végzett digitális kísérleti értékelés, a távérzékelés és a molekuláris biológia alkalmazása a növénybetegségek új hatásmódokkal szembeni érzékenységének megértéséhez.

A Németország délnyugati részén, Franciaország és Svájc határán fekvő létesítmény az egész EMEA-régió számára kulcsfontosságú kutatás-fejlesztési helyszín, és kiváló támpontot biztosít szinte valamennyi releváns európai növénykultúrában végzett szántóföldi kísérletek elvégzéséhez. A helyszín teljes mértékben integrálódik a Corteva globális laboratóriumi hálózatába, és kiegészíti a többi amerikai laboratóriumot.

Az eschbachi létesítmény a helyi gazdaságnak is lendületet ad, nemcsak az európai kutatási programok ide költöztetésével, hanem a több mint 30 tudós és támogató személyzet - köztük a kártevők, betegségek és gyomnövények elleni védekezés szakértőinek - alkalmazásával is.

Elliot Heffner, a Corteva Agriscience európai növénynemesítési vezetője elmondta: "Az új eschbachi kutató-fejlesztő központba történő beruházásunk tükrözi elkötelezettségünket az iránt, hogy olyan innovatív megoldásokat kínáljunk a gazdálkodóknak, amelyek javítják a termelékenységet és hozzájárulnak egy rugalmas és fenntartható globális élelmezési rendszerhez. Fenntarthatósági elképzeléseinkkel összhangban továbbra is töretlenül elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy innovatív és fenntartható mezőgazdasági megoldásokat fejlesszünk ki és alkalmazzunk vevőink, a fogyasztók és az általunk támogatott közösségek javára."

Andreas Huber, a Corteva Agriscience EMEA Field Sciences vezetője hozzátette: "Ez az új telephely lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk az innovatív tevékenységet, és támogassuk a gazdákat a fenntarthatóbb gyakorlatok felé való átállásban. A Corteva Agriscience elkötelezett a környezetvédelem mellett, miközben a gazdák számára a termésük védelméhez szükséges termékeket biztosítja. A természetes eredetű növényvédő szerek iránti fogyasztói kereslet növekedésével Eschbach is a biológiai termékekre és azok európai kártevők és betegségek elleni hatékonyságára fog összpontosítani."

 

Corteva Agriscience

Kövesse a Cortevát a Facebookon, Instagramon, LinkedInen, Twitteren és YouTube-on.