Sajtó Közlemény •  2023. 02. 10.

A Corteva csapata csatlakozott a Budapest Bike Maffia civil szervezethez a rászorulók megsegítésére

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat 2023 januárjában csatlakozott a Budapest Bike Maffia civil szervezet csapatépítő programjához. Az agrár vállalat nem csak anyagi támogatással, de munkatársainak önkéntes munkájával is hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez. A két szervezet együttműködésének eredményeként közel 190 frissen készített, vitaminban gazdag szendvicset sikerült eljuttatni az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai telephelyére.

A Budapest Bike Maffia egy 2011 óta Magyarországon működő, dinamikusan fejlődő civil szervezet, melynek célja a hajléktalan emberek, rászoruló családok, szociális intézmények segítése. Fontos feladatuknak tekintik a társadalmi érzékenyítést, az előítéletek lebontását, az új megoldások megtalálását a szociális környezetben. A Corteva 17 budapesti kollégája nem csak a szendvicsek elkészítésében vett részt a csapatépítő programon, de játékokon és helyzetgyakorlatokon keresztül ismerhette meg a hajléktalanság és előítéletesség problémáját, valamint a szervezet egyéb aktivitásait és céljait.

 

A Corteva magyarországi tevékenységével nem csak a magyar gazdák kezébe ad innovatív és fenntartható megoldásokat, de direkt üzleti tevékenységén túl számos egyesületet és civil szervezetet is támogat. „A vállalat fenntarthatósági törekvései között szerepel, hogy 2030-ra elérje a közel 1 millió önkéntes munkával töltött óraszámot globális szinten. A magyarországi aktivitások szervezését egy 10 fős, kollégákból álló munkacsoport irányítja, akik csak idénre több mint 30 önkéntes programot terveznek” – nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója. „Folyamatosan bővítjük azon egyesületeknek, szervezeteknek a listáját, akikkel együtt dolgozunk és nagyon büszkén csatlakoztunk a Budapest Bike Maffia programjához, hiszen egy igazán fontos problémára hívják fel a figyelmet. Örömmel támogatunk a jövőben is minden olyan kezdeményezést, amellyel hozzájárulhatunk a magyarországi élelmiszerellátás biztosításához és segíthetünk abban, hogy a rászorulók vitamindús táplálékhoz jussanak.” – tette hozzá a cégvezető.

„A Budapest Bike Maffia fennmaradását nagyban segítik a magánemberek mellett a cégek tárgyi és pénzadományai. Emellett fontos számunkra az is, hogy minél több ember megismerjen minket, eddigi történeteinket és jövőbeli céljainkat” – emelte ki a vállalati támogatások fontosságát Jankó Melinda, a Budapest Bike Maffia csapatépítéseinek és rendezvényeinek koordinátora. Egy-egy ilyen csapatépítés alkalmával körülbelül 150-300 rászoruló ember vacsoraját tudják elkészíteni a résztvevők, akik ezen felül az érzékenyítő szerepjátékokban beleélhetik magukat azoknak az embereknek a helyzetébe, akik a szervezet ügyfelei, támogatottjai.

„Nagy izgalommal vártuk, hogy megérkezzenek hozzánk a Corteva kollégái. Az együttműködést nagyon jól előkészítette a velük való folyamatos és lendületes kommunikáció. Így nem volt meglepetés, hogy mennyire nyitott, érdeklődő és elhivatott emberek csatlakoztak hozzánk a programra, akikkel csak úgy elröppent a fél nap. Már tervezzük és nagyon várjuk a következő programot a Cortevával” – tette hozzá Melinda.

A Corteva folyamatosan keresi a támogatási lehetőségeket és várja partnerei ötleteit, javaslatait, hogy bővítse azon szervezeteknek a számát, akikkel közösen dolgozhat azon, hogy felhívja a figyelmet a társadalmat érintő kérdésekre és motiválja munkavállalóit, partnereit és környezetét az önkéntes programokhoz való csatlakozásra.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

Corteva Agriscience