Sajtó Közlemény •  2023. 06. 16.

A Corteva Agriscience hozzájárult a Down Gondozóház felújításához

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat elkötelezett amellett, hogy javítsa az életminőséget azokban a közösségekben, ahol az egyedi igények kielégítésére törekednek. A vállalat magyarországi önkéntesei számos tevékenységet szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a társadalmat érintő fontos kérdésekre. Ennek az elkötelezettségnek és szerepvállalásnak megfelelően a közelmúltban a Corteva munkatársai segítettek a Down Alapítvány Gondozóházának felújításában.

A Down Alapítvány célja, hogy támogassa az értelmi és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlődését, segítse őket az önálló életvitelben és támogassa családjukat. Ezzel az integráción és az inklúzión alapuló szakmai megoldásokat kínál. A 30 fő átmeneti otthonos lakó mellett, 60 fő napközi otthonos vesz részt a foglalkozásokon. Mindannyian foglalkoztatottak, és többnyire a gondozóház műhelyeiben dolgoznak. A lakóotthon felújításának céljából májusban a Corteva Agriscience csapata összefogott, hogy az Alapítvánnyal tavaly megkezdett javítási munkát követően újra fessék a hálókörlet folyosóját.

 

"A Corteva célja, hogy növelje a mezőgazdasági termékek termelőinek és fogyasztóinak életminőségét szerte a világon. Olyan ökoszisztémát igyekszünk létrehozni, amely természetes módon támogatja az emberiséget, a fejlődést és a bolygót. Büszkén vállalunk partnerséget közösségeinkkel a segítő programokon keresztül a különböző projektek megvalósításához, és munkatársaink számos munkaidőben és azon kívül végzett önkéntes tevékenységekben vesznek részt. Bízunk abban, hogy felelősségvállalásunkkal jelentős pozitív hatást tudunk gyakorolni saját munkatársainkra, környezetünkre és a társadalomra" - mondta Jenei Ágota, a Corteva Agriscience magyarországi HR tanácsadója.

A Corteva elkötelezett a befogadás, a sokszínűség és a méltányosság kultúrájának kialakítása és fenntartása mellett. A vállalat fenntarthatósági céljai között szerepel, hogy 2030-ig elérje a közel 1 millió önkéntes órát világszerte. A magyarországi tevékenységeket egy 10 fős kollégákból álló csapat vezeti, akik csak idén több mint 30 önkéntes programot terveznek szervezni a rászorulók megsegítésére.

„Az anyagi lehetőségeink igen szűkösek, ezért nagyon fontos számunkra, hogy az olyan vállalatok, mint a Corteva támogassák a tevékenységünket. Vannak olyan dolgok a fenntartásban, amit mi magunk is el tudnánk végezni, de sajnos az ügyfeleink teljes mértékben lekötik az energiáinkat. A Cortevával való együttműködésben kedvességet, nagyfokú empátiát és elkötelezettséget tapasztaltunk az Alapítvány és az ügyfeleink felé. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogató és tevékeny hozzáállásukat ezen feladatok ellátásához” – nyilatkozta Kutasi Éva Csilla, Down Alapítvány II. sz. Gondozóház vezető ápolója. „A Corteva támogatása sokat jelent számunkra, hiszen jó környezetben jobban érzi magát az ember. Tiszta, higiénikus helyen lakni felemelő érzés. Nagyon fontos számunkra és ügyfeleink számára is a felénk megnyilvánuló szeretet, illetve a munkáknak a társadalmi elismerése” – tette hozzá a szakember.

A vállalat évről évre számos magyarországi civil szervezettel és alapítvánnyal dolgozik együtt olyan projekteken, amelyek segítenek a rászorulók életkörülményeinek vagy élelmezésének javításában. A Corteva továbbra is várja partnerei ötleteit, javaslatait, hogy bővítse azon szervezeteknek a számát, akikkel közösen dolgozhat azon, hogy felhívja a figyelmet a társadalmat érintő kérdésekre és motiválja munkavállalóit, partnereit és környezetét az önkéntes programokhoz való csatlakozásra.

Kövesse a Down Alapítvány munkásságát és híreit a www.downalapitvany.hu oldalon.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

 

Corteva Agriscience