A Corteva Agriscience™ megállapodást írt alá Gaïago-val

Something went wrong. Please try again later...
Gaiagocover

WILMINGTON, Del. És SAINT-MALO, Franciaország, 2021. szeptember 8.-A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Gaïago biotechnológiai vállalat ma bejelentette hosszútávú megállapodását természetes alapú biológiai gombaölőszerek fejlesztéséről és forgalmazásáról a világszerte.

A megállapodás révén a Corteva Agriscience egy új biológiai gombaölőszer technológia globális tesztelési licenchez és az ezzel járó exkluzív kereskedelmi jogokhoz jutott hozzá, amely segíthet megvédeni a szőlőt, a burgonyát, a zöldségféléket, valamint a csonthéjas és almatermésű gyümölcsöket olyan kórokozók ellen, mint a peronoszpóra, a burgonyavész, a lisztharmat és botritiszt.

„Ez a megállapodás tovább erősíti azt az elkötelezettségünket, hogy a gazdálkodóknak biológiai megoldásokat kínáljunk a növényvédelemben, beleértve a tesztelt biológiai gombaölőszereket is, amelyek megfelelnek a Corteva Agriscience magas szintű kutatási és fejlesztési követelményeinek”- mondta Rajan Gajaria, a Corteva Agriscience üzleti platformokért felelős alelnöke. „A Gaïago-val kötött megállapodásunk egy újabb lépés annak bemutatására, hogy erőfeszítéseket teszünk a biológiai portfóliónk felépítésére, együttműködve a terület vezető szakértőivel.”

„A mezőgazdasági termelés fenntarthatóságához és a rugalmas élelmiszerellátó-rendszer megteremtéséhez szoros együttműködésre van szükség minden szinten” -mondta Jean-Pierre Princen, a Gaïago elnöke. „A Cortevával kötött megállapodás felgyorsítja a természetes alapú biológiai technológiánk globális bevezetését. Ez az új biológiai gombaölőszer kulcsfontosságú lehet, mind az integrált növényvédelmi stratégiák végrehajtásában, mind a fogyasztók elvárásainak tekintetében, miközben hozzájárulhat a magas terméshozamok megőrzéshez és a gazdálkodók jövedelmének növeléséhez. Ez a globális együttműködés a Corteva-val valamint az európai tudományos intézményekkel fellendíti közös kutatási programjaink elindítását és a Gaïago nagyszabású Agrosystems regenerációs terveit, amely helyreállítja a talaj és a növény működését.”

A Corteva modellje a kategóriájában legjobb biológiai portfólió kifejlesztésére egyesíti a külső innovációt, az együttműködést a kutatás és fejlesztés terén, az engedélyezést és a forgalmazást. Ez a megállapodás is azt mutatja meg, hogy a Corteva miként kezeli az együttműködéseket, amelyek külsős technológiák széles skáláját hozzák magukkal, beleértve a biológiai fejlesztési terület jól bevált vállalatait, hogy bővítsék a hozzáférést a fenntartható megoldások átfogó kínálatához, a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival összhangban.

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience egy nyilvánosan jegyzett, globális finanszírozású mezőgazdasági vállalat, amely az iparág egyik legteljesebb portfólióját kínálja a termelőknek világszerte - beleértve a vetőmag, a növényvédelem és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos keverékét -, amelyek a termelékenység maximalizálására összpontosítanak a hozam és a jövedelmezőség növelése érdekében. Az iparágban az egyik legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva Agriscience 2019. június 1-jétől független vállalat, korábban a DowDuPont mezőgazdasági üzletága volt. 

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható. 

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook , YouTube  InstagramLinkedIn és Twitter oldalakon. 

Gaïago

A Gaïago olyan vállalat, amely megoldásokat kínál a jövőkép megvalósításához: „Az emberiség is gyarapodik, amikor a talaj gyarapszik”. A vállalat stratégiája a mikrobiólógia célzott működésbe hozásán alapuló innovatív technológiák bevezetésére épül, amely saját készítményein keresztül a talajélet újraélesztésére, a vetőmag és a növény egészségére összpontosít. Ez a átfogó megközelítés jelentős agronómiai és gazdasági előnyöket generál, tovább erősítve a talajban lévő szén -dioxid -megkötéssel és a műtrágya -felhasználás hatékonyságával kapcsolatos fejlesztéseket. További információ a www.gaiago.eu oldalon.