A Corteva Agriscience megkapta az első, biostimulánsra vonatkozó USDA tanúsítványt

Something went wrong. Please try again later...
Corteva_UtrishaN_biostimulant_USDA_verificationn

INDIANAPOLIS, Amerikai Egyesült Államok, 2023. június 22. - A Corteva Agriscience bejelentette, hogy az Utrisha™ N mikroba alapú nitrogénmegkötő terméket az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma az USDA Process Verified Program (PVP) keretében minősítette.

Az USDA Process Verified jelzés biztosítja a gazdálkodókat arról, hogy az USDA által hitelesített minőségirányítási rendszerek és a Corteva által meghatározott konkrét folyamatpontok igazolják az Utrisha N minőségét, amelyet egyes piacokon BlueN™ néven is forgalmaznak. Az Utrisha N/BlueN az első biostimulátor, amely bekerült az USDA Agricultural Marketing Service Process Verified Programba.

"A Corteva azért kereste meg az USDA PVP-t, hogy növelje a mezőgazdasági termelők és az ipar elvárásait a biostimulánsokkal kapcsolatos ismeretekkel és átláthatósággal kapcsolatban. Az olyan programok, mint az USDA PVP, innovatív eszközöket kínálnak a gazdák biostimulánsainkba vetett bizalmának növeléséhez" - mondta Frederic Beudot, a Corteva Agriscience Biologicals üzletágának igazgatója. "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vezető szerepet töltsünk be a biológiai növényvédő szerek piacán, és olyan fenntartható megoldásokat kínáljunk a gazdálkodóknak, amelyek értéket és hatékonyságot biztosítanak a tevékenységük során."

A Symborg, a Corteva Agriscience vállalata és a mikrobiológiai technológiák szakértője, gyártja és csomagolja az Utrisha N-t; a Corteva forgalmazza a terméket világszerte.

Az igazolás megszerzéséhez az USDA Agricultural Marketing Service alapos auditot végzett a Corteva szigorú, a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 9000-es minőségirányítási szabványainak betartására vonatkozóan. Emellett a Corteva által meghatározott kritériumokat is auditálta. A szigorú szabványok kiterjednek a Symborg spanyolországi létesítményeiben történő termelésre és gyártásra, valamint az Egyesült Államokban található szántóföldeken elért hatékonyságra.

Az USDA által ellenőrzött konkrét pontok a következők:

·       A csomagolásban lévő baktérium megegyezik a címkén feltüntetett Methylobacterium symbioticum SB23 törzzsel.

·       A címkén feltüntetett baktériummennyiség igazolása.

·       A káros baktériumok és nehézfém-szennyezőanyagok az USDA által meghatározott határértékek alatti jelenlétének igazolása.

·       Annak megerősítése, hogy a baktérium képes a növényen megtelepedni és a kívánt előnyt biztosítani.

™ ® A Corteva Agriscience és leányvállalatainak védjegyei.

Corteva Agriscience