Sajtó Közlemény •  2023. 03. 03.

A Corteva Agriscience sikeresen lezárta a Symborg és a Stoller felvásárlását

Something went wrong. Please try again later...
Corteva_BlueN_Utrisha_.jpg

Az akvizíciók lezárásával a Corteva vezető szerepet tölt be a biológiai anyagok globális piacán.

INDIANAPOLIS, Indiana, Amerikai Egyesült Államok, 2023. március 2. – A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) megerősíti vezető pozícióját a gyorsan bővülő biológiai termékek globális piacán azzal a bejelentéssel, hogy lezárta a spanyolországi Murcia központú Symborg, mikrobiológiai technológiák szakértője, valamint a biológiai termékek egyik legnagyobb független vállalata, a texasi Houstonban (USA) található Stoller felvásárlását.

"Ezek az akvizíciók jól mutatják a Corteva elkötelezettségét, hogy olyan fenntartható megoldásokat kínáljon a gazdálkodóknak, amelyek értéket és hatékonyabb termelést jelentenek a gazdaságok számára" - mondta Chuck Magro, a Corteva Agriscience vezérigazgatója.  "Örömmel üdvözöljük hivatalosan is a Symborg és a Stoller munkatársait a Cortevánál.  Hiszünk abban, hogy tudásuk és szakértelmük a Corteva innovációs képességeivel együtt egy vezető biológiai üzletágat alkot majd, amely készen áll arra, hogy felgyorsítsa és növelje a gyorsan bővülő biológiai piacot."

A Corteva először a két vállalat közötti kereskedelmi megállapodás részeként az Utrisha™ N és a BlueN™ tápanyag hasznosulást optimalizáló termékek piacra bocsátásáról kötött együttműködést a Symborggal. A Symborg változatos termékpalettával, kiemelkedő biokontroll-portfólióval, valamint széleskörű műszaki ismeretekkel és kereskedelmi szakértelemmel bíró, szakképzett munkavállalói bázissal rendelkezik. A Brazíliában, Chilében, Kínában, Franciaországban, Mexikóban, Peruban, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Államokban működő leányvállalatokkal a Symborg több mint 50 országba szállít innovatív biológiai megoldásokat. A Stoller több mint 60 országban szerzett több mint 50 éves tapasztalatával komoly sikereket tudhat magáénak. A vállalat erőssége, hogy technológiai szakértelmére és a tudásmegosztásra épülő kivételes kereskedelmi modelljének köszönhetően a biológiai iparban megbízható hírnevet szerzett magának.

A biológiai termékek piaca várhatóan a leggyorsabban növekvő növényvédelmi szegmens lesz az iparágban, amely 2035-re a teljes piac 25%-át fogja kitenni.

A Symborg és a Stoller felvásárlását 2022 második felében jelentették be. Az akvizíciók, amelyek 2023-ban az EBITDA-ra nézve értéknövelő hatással lesznek, megerősítik a Corteva elkötelezettségét az iránt, hogy a gazdálkodók számára környezetbarát, fenntartható eszközöket kínáljon, amelyek bizonyítottan hatékonyan egészítik ki a folyamatosan fejlődő gazdálkodási gyakorlatot.

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható. 

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

Corteva Agriscience