A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta őszi vetőmag és növényvédőszer kínálatát

Something went wrong. Please try again later...
CortevaBabolnaiGazdanapok1440

A Corteva Agriscience fontosnak tartja a közvetlen és őszinte párbeszédet a magyar gazdákkal és kereskedőkkel. A személyes kapcsolat és bizalom a vállalat egyik alap értéke. A cég munkatársai ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy az idén 35. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon a gazdák és kereskedők rendelkezésére álljanak kérdéseik megválaszolásában.

A 2022. szeptember 8-10. között tartott rendezvény számtalan érdekességet és látnivalót kínált a látogatóknak a tartalmas szakmai programok mellett. A magyar gazdák főleg az aszályos idővel, energiaválsággal és inflációval kapcsolatos problémákkal és kérdésekkel érkeztek a rendezvény helyszínére, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokra. A hagyományos mezőgazdasági gép‐show, a szántóföldi gépbemutató, a workshopok és a kerekasztalbeszélgetés mellett ezért a rendezvény szervezői kiemelt figyelmet fordítottak a szaktanácsadási pontok létrehozására.

A rendezvény megnyitóján Dr. Nagy István, agrárminiszter beszédében hangsúlyozta a fejlesztések fontosságát, valamint sürgette az eddig elmaradt öntözésfejlesztési beruházások gyorsított megvalósítását, mely biztosítaná a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer előállítását.

A három napos, immár hagyományt teremtő eseményen, a Corteva sátrához több mint 150 érdeklődő látogatott el. A vállalat a folyamatosan bővülő kínálatában megtalálható Pioneer® vetőmagokkal, valamint növényvédelmi megoldásokkal érkezett az eseményre.

A Corteva szakemberei a helyszínen bemutatott kukoricacsöveken 3 hibrid kedvező tulajdonságait szemléltették. A 390-es FAO számú P9978 kukorica hibrid kitűnő példája a genetikai előrehaladásnak, hiszen a csoportjában lévő legnépszerűbb hibridek termésátlagához képest évjárattól függően, akár 400-500 kg-mal is többet tud teremni. Az elődjeihez képest jelentős terméselőny mellett, jó csőegészség és kedvező agronómiai tulajdonságok is jellemzik. A 460-as FAO számú P9911 Optimum® AQUAmax® rendkívül látványos, erős növényfelépítése jól jelzi kimagasló termőképességét, melyet bizonyított mind a száraz, mind pedig a normál viszonyok között, a rendelkezésre álló vizet a leghatékonyabban használja fel. A 340-es FAO számú P9610 Optimum® AQUAmax® hibrid kiváló őszi kalászos elővetemény. Kiemelkedő a hektolitertömege (395-410 gramm az ezerszemtömege), emellett rendkívül kemény szemekkel rendelkezik.

Az őszi szezonra készülve, a Corteva munkatársai bemutatták a RunwayTM herbicidet, mely a repce őszi gyomirtásában valódi talaj- és levélen keresztüli hatással nyújt segítséget. Őszi kalászosok gyomirtására továbbra is az egyik legjobb ajánlat a piacon a BizonTM. Három hatóanyagából kettő markáns talajon keresztüli hatással is rendelkezik, ezért akár az aratásig képes a gyommentességet biztosítani. Az új ArylexTM hatóanyagot is tartalmazó BelkarTM, a melegigényes őszi gyomok és a sebforrasztó zsombor ellen nyújt kiváló hatékonyságú segítséget.