Sajtó Közlemény •  2023. 09. 20.

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta tavaszi kínálatát

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat bemutatta tavaszi vetőmag és növényvédőszer kínálatát az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. Az eseményen a vállalat szakértő kollégái készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítették őket a vetőmag kínálattal, valamint a növényvédelmi termékekkel kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

A szeptember elején megtartott rendezvény Magyarország egyik legrégebbi agrár rendezvénye, mely idén is számtalan érdekességet és látnivalót kínált a látogatók számára. A hagyományos mezőgazdasági gép‐show, a szántóföldi gépbemutató mellett idén is helyet kapott a számtalan aktuális témát és kihívást taglaló kerekasztalbeszélgetés.

A három napos eseményen a Corteva sátrához érkező látogatók bővebb információt kaptak a vállalat folyamatosan bővülő kínálatában megtalálható Pioneer® vetőmagokról, növényvédelmi megoldásokról, valamint megtekinthették a vállalat fajtabemutatóját.

A Corteva szakemberei a helyszínen beállított és bemutatott kukorica kísérleteken szemléltették a hosszabb tenyészidejű újdonságokat, a P0450 és a P0260 hibrideket, amelyek a száraz körülmények között mutatott stabil teljesítményük alapján kapnak helyet a hazai kínálatban. A P9960 és a P9944 újabb hibridek tenyészidejük révén könnyedén beilleszthetőek szinte minden hazai termelő vetésszerkezetébe. A P9978 hibrid szintén kiválóan teljesített a bemutatón.

A fajtabemutatóban helyett kapott továbbá a P0710 hibrid, mely kimagasló terméspotenciállal rendelkezik a kései éréscsoportban és kiváló alkalmazkodóképesség, valamint szárazságtolerancia jellemzi. Nagyon jó agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik, tenyészidejéhez képest alacsony növény, csöveit is alacsonyan hozza. „260 hektáron gazdálkodunk családommal Iregszemcsén, ebből kukorica területünk 100 hektár. Kukorica termesztésünk gerincét a Pioneer® hibridek alkotják. 2021-ben tudtuk először kipróbálni a P0710-est, 22 hektáron üzemi termesztésben. Bátran nyúltunk hozzá, mivel a kísérleti sorunkban is remekül teljesített. Egy dolgot bántunk meg, hogy nem vettünk többet belőle. A tavalyi szintén aszályos évben ez a hibrid bizonyult a legstabilabbnak terméspotenciálban” –nyilatkozott Jakab Csaba, iregszemcsei termelési vezető a Pioneer® P0710 hibrid kapcsán.

Az eredményes kukoricatermesztés érdekében a vállalat folyamatosan megújítja vetőmag portfolióját, új és innovatív készítményekkel bővíti technológiai ajánlatát. Az új, még engedélyezés alatt álló Principal® Forte, széles hatásspektrummal és a széfenernek köszönhető rugalmas kijuttatási lehetőséggel akár a tenyészidőszak végéig képes gyommentesen tartani az állományt. A Teflix™ talajfertőtlenítő szer megbízható védelmet biztosít a kukoricabogár lárvák és a drótférgek termő tőszámot csökkentő károkozása ellen. A szántóföldi növénytermesztést komolyan képes segíteni az Optinyte™ technológiára épülő Instinct™ talajkondicionáló nitrogén stabilizátor, mely hatását a talaj felszíne alatt fejti ki a nitrogénveszteségek jelentős csökkentésével.

A Corteva területi képviselői és szaktanácsadói a jövőben is állnak a termelők rendelkezésére szakmai kérdésük kapcsán a linken található elérhetőségek bármelyikén.

 

Corteva Agriscience