Sajtó Közlemény •  2024. 05. 06.

A Corteva a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve járul hozzá az élelmezésbiztonsághoz

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve járul hozzá a rászorulók élelmezéséhez. A vállalat munkatársai csatlakoztak az egyesület JótéKonyha programjához, mely során több mint 160 munkavállaló összesen 600 adag meleg ételt főzött a rászorulóknak, amelyek a Káposztásmegyeri Fogódzó Szociális Alapítvány és Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány közreműködésével kerültek kiosztásra Budapesten.

A Corteva számára kiemelten fontos az élelmiszerellátás védelmének fenntartása és büszkén vállal partnerséget a helyi és regionális közösségekkel, civil szervezetekkel önkéntes programjai révén. A vállalat szakértelmével segít a táplálkozás, az élelmezésbiztonság, a környezetvédelem, a tudományos és technológiai oktatás, valamint az életminőséggel kapcsolatos kihívások kezelésében, és önkéntes aktivitásaival a társadalmat érintő számos problémára hívja fel a figyelmet.

„A Cortevánál elkötelezettek vagyunk, hogy a fenntartható innovációk segítségével a gazdálkodókkal, a helyi vállalkozásokkal, iskolákkal, kormányzati és nonprofit szervezetekkel együttműködve olyan megoldásokat találjunk, amelyek segítik az emberiség megfelelő mennyiségű, egészséges és tápláló élelmiszerrel való ellátását. Öröm számunka, hogy a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve közelebb kerültünk ehhez a célunkhoz. Hiszünk benne, hogy együttműködéssel és elkötelezettséggel képesek vagyunk javítani az élelmezésbiztonságot” – mondta Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy nonprofit szervezet, melynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országban felhalmozódott élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között. A rászorulók segélyezése mellett az élelmiszerek megsemmisítésének megelőzésével segítik a felhasznált energia és károsanyag kibocsátás csökkenését is, így a szervezet egyaránt szolgál szociális és környezetvédelmi célokat.

"Az élelmiszerpazarlás korunk egyik legkomolyabb társadalmi problémája, szociális és környezetvédelmi hatásai is rendkívül károsak. Az élelmiszer-ellátási lánc minden szintjén fel kell lépnünk ellene, nemcsak a kiskereskedelemben vagy a vendéglátóhelyeken. Éppen ezért fontos lépés a számunkra, hogy a feleslegek elleni küzdelemben és a rászorulók ellátásában immár egy jelentős mezőgazdasági szereplő, a Corteva is partnerünkké vált. Jól mutatja az ügy iránti elköteleződésüket, hogy rögtön az első közös önkéntes napunkon a cég 160 dolgozója elkötelezetten vett részt" - mondta Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatokért felelős igazgatója.

A Corteva továbbra is azon dolgozik, hogy társadalmi felelősségvállalásával és karitatív programjaival felhívja a figyelmet az élelmiszer- és élelmezésbiztonság fontosságára. A vállalat a jövőben is folyamatosan keresni fogja az együttműködést azokkal a szervezetekkel, amelyekkel hozzájárulhat az emberiség élelmezésének biztosításához.

Corteva Agriscience