A Corteva Agriscience és az STI Biotechnologie megállapodást kötött

Something went wrong. Please try again later...

INDIANAPOLIS, Amerikai Egyesült Államok; Saint Etienne en Cogles, Franciaország, 2022. október 19. – A Corteva Agriscience és az STI Biotechnologie bejelentették, hogy többéves megállapodást kötöttek két Lactobacillus baktérium alapú biostimulátor forgalmazására. A megállapodás az európai kontinens valamennyi országára kiterjed.

A megállapodás szerint az STI Biotechnologie jogot biztosít a Corteva számára az általuk szabadalmaztatott Lactobacillus Farciminis CNCM-I-3699 és Lactobacillus Rhamnosus CNCM-I-3698 tartalmú készítmény kizárólagos forgalmazására. A készítményben található baktériumok a növények gyökér környezetében javítják az úgynevezett rizoszféra körülményeit. A technológia szántóföldi és üvegházi körülmények között is működik, segítve a talajadottságok és a tápanyagok kölcsönhatásának javítását.

A Corteva ki fogja használni széles körű értékesítési hálózatát és piaci jelenlétét, hogy az Utrisha™ Rhizo biostimulátor márkanév alatt forgalmazott terméket valamennyi növénykultúra számára elérhetővé tegye, elsősorban a zöldségekre és a burgonyára összpontosítva.

„A Corteva Agriscience továbbra is új és innovatív megoldásokat hoz a piacra a növények ellenálló képességét javító, természetes eredetű termékekkel, amelyek kiegészítik hagyományos növényvédelmi megoldásainkat" - mondta Priscila Vansetti, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának biológiai és üzletfejlesztési alelnöke. "Örömmel dolgozunk együtt az STI Biotechnologie-val a fenntartható lehetőségek bővítése és maximalizálása érdekében, amelyek segítenek a gazdálkodóknak megfelelni a változó környezeti feltételeknek, miközben termesztett növényeik egészségesek és jobb termést hoznak.”

Ez az együttműködés egy újabb előrelépést jelent a Corteva bővülő globális Biologicals portfóliója számára, amely a bizonyított, kiszámítható teljesítményű biostimulátorok és biokontroll termékek fejlesztésére irányul. Az STI Biotechnologie által támogatott Utrisha™ Rhizo technológia az integrált tápanyag-gazdálkodás hatékonyságán, valamint a terméspotenciál és a fenntarthatóság fokozásán keresztül biztosít értéket, összhangban a Corteva fenntartható innováció iránti elkötelezettségével.

"Ez a partnerség tökéletesen illeszkedik ahhoz a célunkhoz, hogy természetes biológiai megoldásokat kínáljunk a növények fejlődésének és ellenálló képességének fokozására" - mondta Christophe Tanguy, az STI Biotechnologie operatív igazgatója. "Ez a megállapodás egy olyan multinacionális vállalattal, mint a Corteva, felgyorsítja talajjavító biostimulátorunk bevezetését, és kielégíti a gazdák növekvő igényét a növények ellenálló képességét és a talaj egészségét növelő természetes megoldások iránt" - nyilatkozta Renaud Domitile, vezérigazgató.

A megállapodás feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

Corteva Agriscience