Sajtó Közlemény •  2024. 06. 25.

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

Something went wrong. Please try again later...

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

Az Agrárközgazdasági Intézet a tavaszi szántóföldi munkák helyzetét értékelő jelentése szerint a tavaszi vetésű szántóföldi növények tervezett vetésterülete 2024-ben 1,9 millió hektár. A kukorica tervezett vetésterülete 796 076 hektár, a napraforgóé pedig 699 978 hektár volt, amelyek május közepéig csaknem 100%-ban teljesültek. Az alacsony terményárak és a 2023-as betakarítás utáni alacsonyabb nyereség alacsonyabb beruházásokat eredményezett 2024 tavaszán. A gazdálkodók továbbra is az alacsonyabb árakat és a költséghatékonyságot részesítik előnyben és nyitottak az alternatív, kevésbé inputanyag-igényes kultúrák felé.

„A Cortevánál elkötelezettek vagyunk a gazdálkodókkal történő párbeszédre, így ismerhetjük meg azokat a kihívásokat, amelyekkel szembesülnek. Számítunk a visszajelzéseikre, hiszen csak velük együtt tudjuk fejleszteni portfóliónkat. A Corteva továbbra is az innovációra és a fenntarthatóságra koncertál, hogy teljesítse célját és javítsa a gazdálkodók és a fogyasztók életminőségét” - nyilatkozta Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

A vállalat továbbra is jelentős erőforrásokat fektet a kutatás-fejlesztésbe, hogy olyan innovatív megoldásokat adjon a gazdálkodók kezébe, amelyekkel a gazdálkodók javítani tudják hatékonyságukat, ugyanakkora területen többet tudjanak termelni, kevesebb erőforrásból, hogy a világ növekvő népességét elegendő mennyiségű, egészséges és tápláló élelmiszerrel tudják ellátni. Ennek az elkötelezettségnek eleget téve a Corteva közel 4 millió dollárt fektet naponta a kutatás-fejlesztésbe és 2023-ra elérte azon célját, hogy újonnan fejlesztett megoldásainak 100%-a megfeleljen a vállalat szigorú fenntarthatósági kritériumainak.

A Corteva az idei évben is az innovációra és a fenntarthatóságra összpontosít, amit a vállalat egyre növekvő, magyar gazdák számára elérhető vetőmag-, növényvédő szer és biológiai termékek portfóliója is tükröz. E munka eredményeként már elérhető a Pioneer® őszi káposztarepce hibridek legújabb generációja, a NextGen hibridek, melyek alacsony pergési hajlammal és kiváló olajtartalommal rendelkeznek. A vállalat a magas minőségű vetőmagjai mellett a gazdálkodók figyelmébe ajánlja hatékony növényvédelmi megoldásait, például kalászosokban a Verben™ és a Queen™ gombaölő szereket, kukoricában és napraforgóban a Teflix® talajfertőtlenítő szert, repcében a Runway™ és Belkar™ gyomirtó szereket, a Magma® és Sherpa Duo® rovarölő szereket, valamint búzában, árpában és tritikáléban a Bizon™, napraforgóban a Viballa™ gyomirtó szert.

A Stoller és a Symborg közelmúltbeli felvásárlásával a Corteva globális piacvezetővé vált a biológiai termékek piacán, összhangban azzal a törekvésével, hogy vezető szerepet töltsön be a mezőgazdasági termelők számára világszerte kínált egyedi, fenntartható megoldások terén. A Corteva biológiai termékei megbízható partnerei a gazdálkodóknak, mivel azok az egyedi helyzetek kezelésével olyan rendkívül hatékony megoldásokat kínálnak, amelyek kiegészítik a jelenlegi gazdálkodási gyakorlatot. Ezek a megoldások a természetből merítenek és segítik a gazdaságok jó működését, a termelékenység és nyereségesség fenntartását, javítását. A Corteva portfóliója segít a növényeknek a tápanyagok hatékonyabb felhasználásában, valamint a fiziológiai folyamatok javításában, ezzel elősegítve növekedésüket, fejlődésüket. A vállalat jelentős előrelépést tett a biológiai termékek piacán azzal, hogy tavaly év végén bevezette a hazai piacra a BlueN® mikrobiológiai terméket, amely a Methilobacterium symbioticum SB23 törzsű endofita baktériumot használja arra, hogy a levegőben lévő nitrogént a növények számára elérhetővé tegye.

A Corteva továbbra is elkötelezett, hogy termékeivel és megoldásaival választ adjon a termelők kihívásaira és a mezőgazdaság érdekelt feleivel közösen dolgozzon a magyar mezőgazdaság fenntartható fejlődéséért.

Corteva Agriscience