Sajtó Közlemény •  2023. 05. 11.

A Corteva közzétette 2023 első negyedéves eredményeit, és növelte az egész évre vonatkozó előrejelzé

Something went wrong. Please try again later...
 • Az egyedi portfólió és az erős teljesítmény az értékesítés és az eredmény növekedését eredményezte az első negyedévben
 • 2023-as egész éves előrejelzés növelése, amihez már a biotechnológiai vállalatfelvásárlások is hozzájárulnak
 • Jó pozíció a 2025-ös célokkal összhangban lévő figyelemreméltó fenntartható növekedés eléréséhez

INDIANAPOLIS, Indiana, Amerikai Egyesült Államok, 2023. május 3. – A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) ("Corteva" vagy a " vállalat") beszámolt a 2023. március 31-én véget ért három hónapra vonatkozó pénzügyi eredményeiről.

2023 első negyedévi eredmények áttekintése

2023 első negyedévének legfontosabb eredményei

 • 2023 első negyedévében a nettó árbevétel 6%-kal nőtt az előző évhez képest, mindkét szegmensben növekedést mutatva. Az organikus1 értékesítés 10%-kal nőtt ugyanebben az időszakban, az EMEA2 és Észak-Amerika2 szegmensek jóvoltából.
 • A vetőmagok nettó árbevétele 7%-kal, az organikus1 árbevétel pedig 10%-kal nőtt. Az árnövekedést a vállalat értékarányos ár stratégiájának folyamatos végrehajtása és a magasabb ráfordítási költségek megtérülése eredményezte. A volumencsökkenést a lerövidült Safrinha szezon, a latin-amerikai ellátási nehézségek és az Oroszországból való kivonulás okozta.
 • A növényvédő szerek nettó árbevétele 5%-kal, az organikus1 értékesítés pedig 10%-kal nőtt, az EMEA térségben elért értékesítésnek köszönhetően. Az árnövekedés a költséginflációra adott válasz eredménye. Az új termékek, köztük az EnlistTM és az ArylexTM gyomirtó szerek folyamatos elterjedéséből származó volumennövekedést több mint ellensúlyozták a termékkivonások és az időjárás miatti késedelmek Latin-Amerikában és az APAC régióban.
 • A folytatódó tevékenységekből származó GAAP szerinti nyereség és részvényenkénti nyereség (EPS) 607 millió dollár, illetve 0,84 dollár volt részvényenként 2023 első negyedévében. A működési EBITDA1 és a működési EPS1 1,23 milliárd dollár és 1,16 dollár volt részvényenként. Az erős árképzés, a termékösszetétel és a termelékenységi intézkedések bőven ellensúlyozták az inflációs és árfolyam-ellenszelet.
 • A vállalat megemelte a 2023-as teljes évre vonatkozó előrejelzését3, hogy az tartalmazza a Biologicals akvizíciók hatását, és 18,6 és 18,9 milliárd dollár közötti nettó árbevételre számít. A működési EBITDA1 várhatóan 3,55 és 3,75 milliárd dollár között lesz. A működési EPS1 várhatóan részvényenként 2,80 és 3,00 dollár között lesz.

A negyedév során bevezetett új termékek bizonyítják az innovációs képességünk értékét

 • A vállalat bejelentette az Optimum® GLY Canola kereskedelmi bevezetésének terveit - egy új, szabadalmaztatott glifozát- tulajdonságú technológia, amely jobb gyomirtást és szélesebb gyomirtási időszakot biztosít az első generációs glifozát- tulajdonságú technológiához képest -, így a gazdálkodóknak több választási lehetőségük és nagyobb rugalmasságuk van a hatékony gyomirtás érdekében.
 • A vállalat bejelentette továbbá a VorceedTM Enlist® Corn kereskedelmi forgalomba hozatalát, amely három hatásmódot kombinál a föld feletti rovarok elleni védelemre és három hatásmódot a föld alatti rovarok elleni védelemre, beleértve az RNAi technológiát is. Négy gyomirtó szerrel - glifozát, glufozinát, 2,4-D kolin és FOP - szembeni toleranciát is tartalmaz, ami segít a rezisztens gyomirtás javításában.
 • Végül a vállalat bejelentette az AdaveltTM Active - egy új hatásmóddal rendelkező új gombaölő szer - kereskedelmi forgalomba hozatalát, amely a terméshozamot befolyásoló betegségek széles köre ellen véd. A vállalat megkapta a termék regisztrációját Ausztráliában, Kanadában és Dél-Koreában, és tervezi, hogy a jövőben további országokban is forgalmazza az AdaveltTM Active-ot, a hatósági jóváhagyások függvényében.

A vállalat felvásárolt két vezető biotechnológiai vállalatot, a Symborgot és a Stollert

 • A negyedév során a vállalat felvásárolta a Symborgot, a spanyolországi Murciában működő mikrobiológiai technológiák szakértőjét, valamint a Stollert, a texasi Houstonban működő, a növényegészségügy és a növénytáplálás területén szakértelemmel rendelkező, a biológiai ipar egyik legnagyobb független vállalatát.
 • Ezek a beruházások megerősítik a vállalat elkötelezettségét az iránt, hogy a gazdálkodók számára olyan fenntartható eszközöket biztosítson, amelyek választási lehetőséget, magasabb értéket és nagyobb termelékenységet biztosítanak.
 • Ezek a felvásárlások a belső innovációs képességekkel kombinálva a Corteva Biologicals üzletágát a világ egyik legnagyobb biológiai üzletágává teszik, amely olyan alapokkal rendelkezik, amelyek felgyorsítják a növekedést a gyorsan bővülő biológiai termékek piacán.

A vállalat együttműködéseket jelent be, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon a gazdálkodóknak

A negyedév során a vállalat bejelentette, hogy többéves együttműködést kötött a Bunge céggel a nagyobb fehérjetartalmú, optimalizált aminosavösszetételű és az emészthetőségre negatív hatással lévő anyagokból kevesebbet tartalmazó új szójafajták kifejlesztése és forgalmazása érdekében a takarmányipar számára. A Corteva elkötelezettségével összhangban, hogy fenntartható innovációt kínáljon ügyfeleinek, ezek a termékek potenciális új értékteremtési lehetőséget jelentenek a gazdálkodók számára, miközben a takarmánykeverékeket előállító cégek számára kedvezőbb tápanyagtartalmú lehetőséget biztosítanak a szintetikus adalékanyagok használatának csökkentésére, a költségek csökkentésére és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésére.

A vállalat külön bejelentette, hogy kereskedelmi együttműködést kötött a Bunge és Chevron U.S.A. Inc. vállalattal, a Chevron Corporation leányvállalatával, hogy saját fejlesztésű téli repce hibrideket vezessenek be, amelyek célja a bioüzemanyag-piac számára a növényi alapú olaj alapanyagok elérhetőségének növelése. Az Egyesült Államok déli részén egy új, kettős növénytermesztési rendszer részeként ez az innováció olyan megoldásokat kínál a gazdálkodók számára, amelyekkel növelhetik a termelékenységüket és bevételeiket, miközben hozzájárulnak az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagok piacának bővüléséhez. Az őszi káposztarepce továbbá takarónövényként is szolgálhat a talaj egészségének javítása és a mezőgazdasági gyakorlatok még fenntarthatóbbá tétele érdekében.

Vetőmag összefoglaló

A vetőmag üzletág nettó árbevétele 2023 első negyedévében 2,7 milliárd dollár volt, szemben a 2022 első negyedévi 2,5 milliárd dollárral. Az árbevétel növekedését a 17%-os áremelkedés, valamint a portfólió és egyéb 2%-os kedvező hatása okozta, amit részben ellensúlyozott a 7%-os volumencsökkenés és az 5%-os kedvezőtlen árfolyamhatás.

Az árnövekedést az EMEA régió által vezetett globálisan erős teljesítés okozta, mivel a gazdálkodók az infláció ellensúlyozása érdekében a hozamot helyezik előtérbe. Az árképzési intézkedések több mint ellensúlyozták az árfolyamhatásokat az EMEA- régióban. A volumencsökkenés oka a szójabab késedelmes betakarítása miatt megrövidült Safrinha szezon, a latin-amerikai kukorica kínálati korlátok, valamint a 2022-es oroszországi kivonulásról szóló döntés volt. A kedvezőtlen árfolyamhatásokat a török líra és az ukrán hrivnya okozta.

A szegmens működési EBITDA-ja 652 millió dollár volt 2023 első negyedévében, 15%-kal magasabb, mint 2022 első negyedévében. Az árvégrehajtás és a folyamatos költség- és termelékenységi intézkedések több mint ellensúlyozták a magasabb ráfordítási és szállítási költségeket, az alacsonyabb volumeneket és a megnövekedett K+F beruházásokat. A szegmens működési EBITDA-aránya mintegy 165 bázisponttal javult az előző év azonos időszakához képest.

Növényvédelmi összefoglaló

A növényvédelmi üzletág nettó árbevétele 2023 első negyedévében megközelítőleg 2,2 milliárd dollár volt, szemben a 2022 első negyedévi megközelítőleg 2,1 milliárd dollárral. Az árbevétel növekedését a 11%-os árnövekedés okozta, amelyet részben ellensúlyozott az 5%-os kedvezőtlen árfolyamhatás és az 1%-os volumencsökkenés, beleértve a termék kivonások hatását is.

Az áremelkedés széles körű volt, és főként az egyedi technológiánk értékének árazását, a magasabb nyersanyag- és logisztikai költségeket, valamint az EMEA-régióban az árfolyamokat tükrözte. Az új termékek, köztük az EnlistTM és az ArylexTM gyomirtó szerek folyamatos térnyerését bőven ellensúlyozta a latin-amerikai és ázsiai-csendes-óceáni szezonban a kedvezőtlen időjárási körülmények és a termékkivonások miatti késedelem. A kedvezőtlen árfolyamhatásokat a török líra és az euró okozta.

A szegmens működési EBITDA értéke 603 millió dollár volt 2023 első negyedévében, ami 23%-kal magasabb, mint 2022 első negyedévében. Az árvégrehajtás, a termelékenységi intézkedések és a kedvező kombináció több mint ellensúlyozta a magasabb ráfordítási költségeket, beleértve a nyersanyagköltségeket, valamint a kedvezőtlen árfolyamhatást. A szegmens működési EBITDA- aránya több mint 390 bázisponttal javult az előző év azonos időszakához képest.

2023-as előrejelzések

A mezőgazdaság kilátásai 2023-ban is szilárdak maradnak, a gabona és az olajos magvak iránti rekordkereslet mellett, mivel a készletek továbbra is nyomás alatt vannak. Az alapanyagárak a történelmi átlagok felett vannak, a mezőgazdasági üzemek mérlege és jövedelmi szintje pedig továbbra is kedvező, ami arra készteti a termelőket, hogy a megtérülés maximalizálása érdekében a technológiát helyezzék előtérbe. A vállalat az Egyesült Államokban bevetett terület növekedésére számít, és továbbra is figyelemmel kíséri a dinamikus időjárási viszonyokat világszerte.

A vállalat aktualizálta a 2023-as teljes évre vonatkozó, korábban közzétett előrejelzését3 - növelve az erre az időszakra vonatkozó értékesítési és eredményvárakozásokat, beleértve a Biologicals felvásárlások hatását is. A Corteva 18,6 és 18,9 milliárd dollár közötti nettó árbevételre számít, ami 7%-os növekedést jelent a középértéknél. A működési EBITDA1 várhatóan 3,55-3,75 milliárd dollár között lesz, ami 13%-os növekedést jelent a középértéknél. A működési EPS1 várhatóan részvényenként 2,80-3,00 USD között lesz, ami 9%- os növekedést jelent a középértéknél, ami a magasabb nyereséget és az alacsonyabb átlagos részvényszámot tükrözi, amit részben ellensúlyoz az előrejelzett magasabb effektív adókulcs és kamatköltség.

A vállalat nem tudja összeegyeztetni a jövőre vonatkozó nem-GAAP pénzügyi mutatóit a leginkább összehasonlítható U.S. GAAP pénzügyi mutatóival, mert ésszerű bizonyossággal nem képes figyelembe venni az ellenőrzésén kívül eső tételeket, amelyek jelentősek lehetnek.

Első negyedéves konferenciahívás

A vállalat május 4-én, 2023. május 4-én 9:00 órakor (ET) élő internetes közvetítést tartott a befektetőkkel a 2023. első negyedév eredményeit és kilátásait megvitató konferenciahívásról. A konferenciahívást kísérő diabemutató a vállalat Befektetői események és prezentációk oldalán található. A webes közvetítés ismétlése szintén elérhető a Befektetői események és prezentációk oldalon.