Sajtó Közlemény •  2023. 09. 27.

A Corteva munkatársai kültéri bútorokat építettek a rászorulók megsegítésére

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat nem csak a magyar gazdálkodók kezébe ad innovatív megoldásokat, hanem üzleti tevékenységén túl, társadalmi felelősségvállalásban is élen jár. A Corteva magyarországi munkatársai a Budapest Bike Maffia civil szervezettel együttműködve, a vállalat szarvasi üzemének jóvoltából küldött raklapokból kültéri ülőbútorokat építettek a Vajdahunyad utcai hajléktalan szálló lakói számára. A vállalat ezzel az aktivitással újfent bizonyította elkötelezettségét a rászorulók megsegítésére.

A Corteva csapata és a Budapest Bike Maffia 2023 elején kezdett együttműködni, amikor a vállalat nem csak anyagi támogatással, de munkatársainak önkéntes munkájával is hozzájárult 190 rászoruló élelmezéséhez. A Budapest Bike Maffia egy 2011 óta Magyarországon működő, dinamikusan fejlődő civil szervezet, melynek célja a hajléktalan emberek, rászoruló családok, szociális intézmények segítése. A szervezet olyan szociális jelenségekre hívja fel a figyelmet, amelyek sokszor rejtve maradnak a többség számára: hajléktalan nők helyzete, menekültekkel, rászoruló családokkal vagy állami gondozásban élő fiatalokkal kapcsolatos kérdések.

„Az önkéntes eseményeken való részvétel során a kollégák megismerik egymás civil oldalát, közelebb kerülnek egymáshoz, ami pozitív hatással lehet a munkahelyi kultúrára és a kollégák közötti jó együttműködésre” – mondta el Kovácshegyi Bernadett, a Corteva közép- és kelet-európai ellátási láncért felelős vezetője, a vállalat magyarországi önkéntes aktivitásainak egyik szervezője. „A Corteva önkéntes tevékenysége során pozitív változást hoz a helyi közösségek életébe és szerte a világon. A vállalat fenntarthatósági törekvései között szerepel, hogy 2030-ra elérje a közel 1 millió önkéntes munkával töltött óraszámot globális szinten. Hálásak vagyunk, hogy a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy a kollégák segíteni tudjanak, hiszen ez nem csak a motivációjukat növeli, de egyfajta elégedettséggel, jó érzéssel tölti el őket, hogy értéket teremtettek a rászorulók számára és hozzá tudtak járulni a vállalat fenntarthatósági stratégiájához” – tette hozzá a szakember.

„Fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb rétegekkel ismertessük meg, milyen sok módozata van a segítésnek: a direkt adományokon és a pénzbeli juttatásokon túl sokszor az aktív önkéntes munka többet ér, ugyanis két irányba is hat” – nyilatkozta Balassa Betti, a Budapest Bike Maffia szervezet Kertek és Farm programfelelőse. „Öröm volt a Corteva önkénteseivel dolgozni, mert kreativitást vittek a bútorok elkészítésébe, nagyon profi csapatmunkát láthattunk és mert a lelkesedésük színt vitt a lakók életébe is. A most elkészült bútorokat a lakók a szálló önkénteseivel együtt veszik majd birtokba, akik most már kültéren is meg tudják tartani a sakk- és társasjáték esteket.”

A Corteva továbbra is keresi az együttműködést azokkal a szervezetekkel, akikkel közös tudnak dolgozni a rászorulók megsegítésén, az élelmiszer- és élelmezésbiztonságon, valamint egyéb fontos társadalmi problémák megoldásának elősegítésén. 

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

Corteva Agriscience