A Corteva Agriscience 20%-kal növelte növényvédőszer eladásait Magyarországon

Something went wrong. Please try again later...
Corteanovelteeladasait001

2022 első 9 hónapjában a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat 20%-kal növelte növényvédőszer eladását a magyar piacon az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat harmadik negyedéves pénzügyi jelentésében 22%-os növekedésről, 1,9 milliárd dolláros globális nettó árbevételről számolt be a növényvédelmi szegmensben, szemben a 2021 harmadik negyedévi körülbelül 1,6 milliárd dollárral. Az árbevétel növekedését a 15%-os árnövekedés és a 7%-os volumennövekedés okozta.

„A Corteva portfóliója évről évre megújul egyre nagyobb potenciálú termékeket hozva a magyar piacra. A vállalat kiemelt figyelmet szentel a kutatás-fejlesztési területre, folyamatosan új hatóanyagokat és formulákat kutatva. Az idei év számos újdonságának köszönhetően tudtuk tartani a vállalati növekedést a növényvédelmi üzletágunkban a magyar piacon is. Bízunk benne, hogy ezek az innovatív növényvédelmi megoldások segítik a magyar gazdákat a károkozók elleni harcban, hogy terveiket a megfelelő terméshozam mellett érhessék el” - nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

A magyarországi piacon a Corteva növényvédőszerei közül a legnagyobb teljesítményt az ArylexTM hatóanyagú szerek hozták az idei év első 9 hónapjában. Az új, innovatív herbicid gabonafélék, őszi káposztarepce és napraforgó esetében számos gazdaságilag káros gyomnövény ellen nyújt szelektív, posztemergens védelmet. Az ArylexTM a szintetikus auxin gyomirtó szerek új csoportjának első terméke, mely egyedülálló más gyomirtó szerekkel összehasonlítva. Alacsony dózisok mellett is kiváló hatékonyságú, már 3-5 gramm hatóanyag hektáronként képes számos gyakori és invazív gyomnövényt leküzdeni. Az Arylex™ hatóanyaggal szemben a kultúrnövények többsége kiváló toleranciát mutat az engedélyezett dózisban alkalmazva. A vállalat az idei év első háromnegyedében közel 80%-os növekedést jelentett az ArylexTM hatóanyagú termékek magyarországi értékesítésében, mely az áremelkedést és a nagy mértékű volumennövekedést tükrözi.

A vállalat 2022-as top terméke az ArylexTM hatóanyagú ViballaTM, melyhez hasonló hatékonyságú készítmény jelenleg nem található a magyar piacon a napraforgó parlagfű elleni védelmében. A bevezetés harmadik évében a ViballaTM abszolút igazolta teljesítményét, közel megduplázva az értékesítést a tavalyi évhez képest, mely az áremelés és a napraforgó magyarországi össz-vetésterület 7,5%-os növekedését is tükrözi. A repce legfontosabb tavaszi gyomnövényei ellen széles hatásspektrumával a KorvettoTM gyomirtó szer, őszi posztemergens gyomirtásában pedig a BelkarTM gyomirtó szer hozott szignifikáns növekedést a magyarországi értékesítésben. A szintén ArylexTM hatóanyagú, idei évben jól teljesítő RexadeTM gyomirtó szer kiváló hatékonysággal bír a parlagi ecsetpázsit, rozsnok-fajok, héla zab és a nagy széltippan ellen.

A Corteva 2022 tavaszán hozta kereskedelmi forgalomba Magyarországon a TeflixTM talajfertőtlenítő granulátumot, mely kukoricában és napraforgóban használható fel drótférgek és kukoricabogár lárva ellen. A talajfertőtlenítő szer már az első fél évben bizonyított, hozzájárulva a vállalat növényvédelmi szegmens értékesítési számainak növekedéséhez Magyarországon.

A kiemelkedően széles hatásspektrumú kalászos őszi gyomirtó szer, a BizonTM az idei év első 9 hónapjában a búza vetésterület növekedését szignifikánsan meghaladó értékesítési növekedéssel bizonyította kiválóságát a magról kelő kétszikű gyomok ellen.

A Corteva kalászos gombaölő szer portfóliójában kettő új termék található. A vállalat tavaly vezette be a VerbenTM gombaölő szert, mely kiemelkedő hatékonyságot biztosít levélbetegségek ellen, valamint kiváló hatással bír a kalászfuzáriózis ellen is. A vállalat idei nagy újdonsága, a QueenTM kiemelkedően nagy hatású, hosszan tartó védelmet nyújtó gombaölő szer, novemberben kapta meg a kereskedelmi engedélyt Magyarországon.

A Corteva folyamatosan bővíti portfólióját a természetes biológiai termékek piacán és törekszik a termékek környezetbarát megújítására. A Magyarországon kereskedelmi forgalomban lévő InstinctTM nitrogén stabilizátor hatására a kijuttatott nitrogén hosszabb ideig marad a növények gyökérzónájában, így csökken a nitrogén veszteség és a nitrát kimosódás negatív környezeti hatása.

„A Corteva számos olyan együttműködést írt alá az elmúlt évek során a világ vezető biológiai készítmények gyártóival, melyek lehetővé teszik, hogy a vállalat az európai piacra tápanyag hasznosulást optimalizáló termékeket vezessen be. Ezek a megállapodások is hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat megvalósíthassa 2030-as fenntarthatósági törekvéseit” – tette hozzá Borsos László.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és Youtube csatornákon. 

Corteva Agriscience