A fenntarthatóság fontos pillére a társadalmi felelősségvállalás

Something went wrong. Please try again later...
jeneiAgota.jpg

Szerző: Jenei Ágota, regionális HR tanácsadó, Corteva Agriscience

Napjainkban a vállalatok felelőssége, nem csak a termékeik vagy szolgáltatásaik megfelelő minőségű teljesítéséig terjed, hanem túlmutat a direkt üzleti tevékenységükön. A társadalmi felelősségvállalás szinte teljesen beépült a vállalatok döntő többségének működésébe, egy fajta szemléletmódként a fenntartható gazdasági fejlődésért. A társadalomért érzett felelősség mára nem csak kötelesség, de egyfajta belső mozgatóerőként is jelen van a szervezetek működésében. 

A Corteva Agriscience globális működésű mezőgazdasági vállalat hibrid vetőmag kínálatával és növényvédelmi megoldásaival áll gazdálkodó partnerei rendelkezésére. A vállalat elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A szervezet több mint 350 magyarországi munkatársával, az iparágban legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológiai fejlesztésével járul hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez.

A Corteva mindemellett elkötelezett a befogadás, sokszínűség és méltányosság kultúrájának kialakítása és fenntartása mellett, mely jelentősen hozzájárul a vállalat sikeres működéséhez. A Corteva fenntarthatósági törekvései között szerepel, hogy 2030-ra elérje a közel 1 millió önkéntes munkával töltött óraszámot. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vállalat minden munkavállalójának évi 2 munkanapot biztosít a szervezett karitatív tevékenységekben való részvételre.

Felismerve, hogy munkatársak széleskörű és változatos tapasztalatokkal és igényekkel rendelkeznek, a vállalat a kollégák által vezetett nyolc Üzleti Erőforrás Csoportot (Business Resource Group) támogat, hogy segítse az emberek hasonlóságainak és különbözőségeinek felkarolásában elért sikereket. Mindegyik csoport elkötelezett kollégákból áll, akik önkéntes munkát végeznek, hogy összehozzák az embereket, szolgálják a közösséget, és elősegítsék a folyamatos párbeszédet és tanulást.

A Corteva magyarországi munkavállalói a DAWN (Disability Awareness Network) csoportot képviselik a globális szervezeten belül, számos a társadalom látható és nem látható fogyatékossággal élő tagját befogadó közösségeket és szervezeteket támogatva. A vállalat a tavalyi év során 3 szervezetet is támogatott nagyobb összegű pénzadománnyal és a kollégák önkéntes munkájával. A szervezett véradások, a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása mellett, a vállalat munkatársai több apróbb épületfelújítást is végeztek és nemrég csatlakoztak egy hajléktalanok étkeztetését segítő szervezet munkájához is.

Nagyon fontos a vállalat számára, hogy egy sokszínű, befogadó munkahelyet hozzon létre, ahol a kollégák felismerik és fogékonnyá válnak a társadalmat érintő problémákra. Magyarországon egy önkéntes munkavállalókból álló csapat koordinálja a karitatív eseményeket és tartja a kapcsolatot a szervezetekkel, egyesületekkel. Az ő hatékony segítségükkel tudjuk bevonni és elkötelezni a telephelyeken dolgozó kollégákat is. A Corteva magyarországi munkatársai 2022-ben összesen 487 munkaórával járultak hozzá a vállalat célkitűzéseihez, mely nem csak a régióban de Európa-szerte is kiemelkedően magas a DAWN csoport tevékenységében. Minden évben december 2-án a fogyatékosság világnapjához kapcsolódóan globális vállalati találkozót tartunk, ahol beszámolunk közös sikereinkről és eredményeinkről. Büszkék vagyunk a magyar csapat eredményeire és bízunk benne, hogy 2023-ban tovább tudjuk növelni munkatársaink elkötelezettségét és önkéntes óraszámainkat, hogy elérjük a vállalat 2030-as törekvéseit.

A vállalat ezen felül törekszik arra, hogy magyarországi jelenlétével és karitatív munkájával felhívja a figyelmet a társadalmat érintő kérdésekre és motiválja munkavállalóit, partnereit és környezetét önkéntes programjaihoz való csatlakozásra. A Corteva folyamatosan keresi a karitatív lehetőségeket és várja partnerei ötleteit, javaslatait, hogy bővítse azon szervezeteknek a számát, akikkel közösen tud együtt dolgozni, hogy a társadalom számára az értéket teremtsen.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon. 

A Corteva Agriscience