Sajtó Közlemény •  2024. 03. 26.

A térség egyik legnagyobb adózói között ismerték el a Cortevát Szarvason

Something went wrong. Please try again later...

Év elején a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat elismerésben részesült, mint Szarvas város 2023. évi kiemelkedő adófizetője. A vállalat vetőmagelőállítási tevékenysége után befizetett adó a helyi önkormányzat működését és a helyi közösség fejlődését támogatja.

A város legnagyobb adófizetői számára tartott fogadás immár komoly hagyománynak örvend a településen, ahol a térség legnagyobb munkáltatóit és nagyadózóit ismerik el. A Corteva továbbra is a régió 3 legnagyobb adófizetője között szerepel, mivel több mint 20 évvel ezelőtti alapítása óta az egyik legnagyobb hozzájárulást nyújtó vállalat. Az eseményen Gesztesi László, a vállalat termelési igazgatója és Zakar Mihály, a szarvasi üzem vezetője díszvendégként volt jelen, ahol átvehették a vállalat eredményét elismerő oklevelet és díszérmét.

 

A térség egyik legnagyobb munkáltatójaként, a Corteva szarvasi vetőmag-feldolgozó üzemének több mint 200 állandó és átlagosan 300 időszakos munkavállalója van, akiknek nagyjából 90%-a Szarvasról vagy annak vonzáskörzetéből jár dolgozni. Az üzem 1996-ban kezdte meg működését és mára a vállalat legnagyobb európai termelési egységévé és az európai vetőmagellátás egyik központjává vált, amely évente 45-50 000 tonna Pioneer® fémzárolt hibridkukorica vetőmag előállítására képes.

A Corteva a befizetett adóval a város gazdaságát és fejlődését segíti. A helyi önkormányzat az innen származó bevétel egy részét közétkeztetésre, elsősorban általános iskolákban és nyugdíjas otthonokban, valamint közvilágításra és közösségi eseményekre fordítja. A vállalat emellett szerves részt vállal a helyi szervezetek és közösségek életében elsősorban sport- és karitatív eseményekkel, mint például a Corteva Agriscience – Mályvavirág Jótékonysági Futógála, valamint a rendszeres véradásokkal az üzemben, vagy virágültetésekkel a város közterein.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere az Erzsébet-ligeti Pavilonban megtartott eseményen köszöntőjében elmondta: „Az utóbbi években nem volt könnyű a vállalkozások számára, hiszen a koronavírus járvány után jött az Ukrajnában dúló háború, az infláció és sok más egyéb nehézség. Ennek ellenére a vállalkozások jól teljesítenek, emelik Szarvas hírnevét és segítik a fejlődését. A város, az önkormányzat és intézményeinek működése nagymértékben függ a vállalkozók befizetett adójától. Ők a város munkabérfizetői és ezek mellett számos lehetőséget adnak a városban élőknek, amelyért szeretnék köszönetet mondani nekik.”

Az elismerés kapcsán Gesztesi László, a Corteva magyarországi termelési igazgatója elmondta: „Az utóbbi években kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy strukturáltan vegyünk részt a szarvasi közösség életében és a helyi élet szerves részét képezzük. Ez az elismerés megerősít minket abban, hogy igazi értéket teremtünk a város számára, valamint rámutat arra is, hogy a Corteva a szarvasi közösség életében központi szerepet vállal, hiszen nagyságának köszönhetően a város egyik legnagyobb adófizetője és szellemiségéből adódóan a közösségi élet formálója. A helyi közösségeink vállalatunk szívét képezik és büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk városunk fejlődéséhez.”

A Corteva célja, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést a következő generációk számára. A Corteva program-kezdeményezései az anyagi hozzájáruláson és az innovatív gazdálkodási megoldásokon túlmenően hozzájárulnak a helyi közösségek életminőségének javításához, és törekednek megfelelni a helyi közösségek egyedi igényeinek.

Corteva Agriscience