Sajtó Közlemény •  2023. 06. 02.

Az Ecovelex™ EU-s és brit piacra történő bevezetésére készül az Eden Research plc és a Corteva

Something went wrong. Please try again later...
Corteva_Pioneer_Corn_illustration.jpg

A csávázószer segít a gazdáknak a madarak biztonságos távoltartásában

 

GENF, Svájc, 2023. május 30. – Az Eden Research plc kérelmezte az Ecovelex™ engedélyezését az Európai Unióban és ezt követően majd az Egyesült Királyságban is benyújtja a kérelmet, forgalmazási partnerével, a Corteva Agriscience vállalattal. Az Eden egy AIM tőzsdén jegyzett vállalat, amely fenntartható megoldásokat fejleszt és szállít növényvédelmi, állat-egészségügyi és fogyasztói termékekhez.

A Corteva Agriscience és az Eden által három éven keresztül kifejlesztett Ecovelex új belépő a csávázószerek piacán, és az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban betiltott hagyományos vegyszerek helyettesítésére szolgál. A madarak által okozott termésveszteség - amely a kukorica és más növények esetében a károk egyik fő okozója - kezelésére fejlesztették ki.

Az Ecovelex a madarak szaglószervére hatva kellemetlen szagot áraszt, amely elriasztja azokat, így a magok érintetlenül maradnak, a madarak pedig szabadon kereshetnek alternatív táplálékforrásokat.

A termék növényi eredetű kémiai anyagokon alapul, és az Eden Sustaine® mikrokapszulás rendszerével készült, ezzel támogatva a mezőgazdasági termelőket, akik igyekeznek megfelelni a fenntarthatóbb mezőgazdaság iránti fogyasztói igényeknek.

André Negreiros, a Corteva Agriscience EMEA vetőmagipari alkalmazott technológiákért felelős vezetője elmondta: "Több éves célzott és eredményes együttműködés után örömmel tölt el bennünket, hogy elérkeztünk az Ecovelex kereskedelmi forgalomba hozatalához. A gazdálkodók minden évben súlyos veszteségekkel szembesülnek a madarak által okozott károk miatt, és a közelmúltban bekövetkezett szabályozási változások azt jelentették, hogy a terméskárok elleni küzdelem hagyományos megközelítései már nem állnak rendelkezésre.

"Az Edennel közösen kifejlesztett megoldás hatékony és biztonságos alternatívát kínál a gazdálkodóknak, miközben a növényi kémia felhasználásával hatalmas előrelépést jelent a fenntarthatóság terén. Az Eden csapata kiváló munkát végzett abban, hogy segítsen nekünk ennek a hatalmas piaci lehetőséget nyújtó megoldásnak a kidolgozásában, és alig várjuk, hogy a jövőben tovább fejleszthessük ezt a munkát."

Sean Smith, az Eden vezérigazgatója elmondta: "Az Eden és a Corteva Agriscience együttműködése az elmúlt évek során rendkívül eredményes volt, és örülök, hogy e tevékenységekből származó első valódi kereskedelmi előnyök már elérhető közelségbe kerültek.

 

"Közösen egy újabb biztonságos és hatékony csávázószert hozunk forgalomba, szinte rekordidő alatt, hatékony, nyílt együttműködéssel és egy valódi "win-win" megközelítéssel.  Közösen fogjuk élvezni az eredményes együttműködés gyümölcsét, melyből a gazdák is profitálnak, hiszen egy új eszközt adunk a kezükbe a terméshozamok biztonságos és fenntartható javítására."

Az Eden benyújtotta a dokumentációt és a kérelmet Ausztriának, aki az Európai Unió nevében interzonális referens tagállamként fog eljárni. A felülvizsgálat és az engedélyezés 18-24 hónapot vehet igénybe, majd az egyes uniós tagállamok a helyi engedélyek megadása előtt jóváhagyhatják az engedélyt, vagy további tájékoztatást kérhetnek.

Az Ecovelex kapcsán végzett munkájuk mellett a Corteva Agriscience és az Eden széleskörű együttműködést folytat, beleértve azt is, hogy a Corteva lett az Eden franciaországi forgalmazó partnere a Mevalone® nevű gombaölő szer esetében. 

 

Eden Research plc

Az Eden az egyetlen, az Egyesült Királyságban jegyzett vállalat, amely a fenntartható mezőgazdaságot szolgáló biopeszticidekre szakosodott. Innovatív biopeszticid termékeket és természetes mikrokapszulázási technológiákat fejleszt és szállít a globális növényvédelmi, állategészségügyi és fogyasztási cikkek ipara számára. Az Eden termékei terpén hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek természetes növényvédelmi anyagcseretermékeken alapulnak. Eddig elsősorban nagy jelentőségű gyümölcsökön és zöldségeken alkalmazták őket, javítva a terméshozamot és a piacképességet, a hagyományos növényvédő szerekkel összehasonlítva azonos vagy jobb teljesítményt nyújtva. Az Edent 2012. május 11-én vették fel az AIM piacra, és az EDEN jelöléssel kereskedik. A vállalat 2021 januárjában elnyerte a Londoni Értéktőzsde Zöld Gazdaság védjegyét, amely elismeri azokat a londoni tőzsdén jegyzett vállalatokat, amelyek éves összbevételük több mint 50%-át olyan termékekből és szolgáltatásokból szerzik, amelyek hozzájárulnak a globális zöld gazdasághoz. Az Eden teljes éves bevételének 100%-át fenntartható termékekből és szolgáltatásokból szerzi.

További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.edenresearch.com.

Kövesse Edent a LinkedInen, a Twitteren és a YouTube-on.

 

Corteva Agriscience