Sajtó Közlemény •  2020. 11. 26.

A Corteva Agriscience szponzorálja a Farming Simulator videójátékot és a versenyt

Something went wrong. Please try again later...
FarmingSimulatorcover

Genf, 2020. november 23. - A Corteva Agriscience 2020-2021-re is megújítja a Farming Simulator® videójáték és a Farming Simulator Liga bajnokság támogatását, a gazdálkodók következő generációjának inspirációja melletti elkötelezettségének részeként.

A Corteva 2019 óta a népszerű videójáték fő szponzora. A GIANTS Software által fejlesztett Farming Simulator virtuális mezőgazdasági termelők millióit vonzza a világ minden tájáról. A játék szimulált világában a játékosok egy gazdaság valós feladatait és irányítását ismerhetik meg.

A Corteva Agriscience termékei, a játékban az eredeti márkanéven szerepelnek - többek között a Pioneer® vetőmagok és a Corteva Agriscience növényvédő szerei –, amelyek bemutatása valósághűvé teszik a játékot, és megismertetik a játékosokkal a fejlett gazdálkodás alapjait, az input anyagokat és a technológiákat.

A tervek között szerepel a 2020–2021-es szezonban egy 11 versenyből álló Farming Simulator Liga bajnokság megrendezése is, amely online versenyeket és élő eseményeket foglal magába Európa-szerte. A Corteva most először vesz részt a bajnokságban saját csapattal – a csapat neve Burning-Gamers.de (BG powered by Corteva Agriscience) -, akik a Corteva Agriscience nevében indulnak a versenyeken.

Dana Bolden, a Corteva Agriscience kommunikációs vezérigazgatója elmondta: A termőföldön és a játékban arra törekszünk, hogy lelkesedést keltsünk a gazdálkodási technológia következő generációja iránt. Az eSport színterén való részvételünk remek lehetőséget ad arra, hogy kapcsolatot teremtsünk a fiatalabb generáció tagjaival, a gazdálkodást kedvelő játékosoktól, a játékokat kedvelő jövőbeni gazdákig.”


„A Corteva a tudomány, a technológia és az innováció hatékony alkalmazására összpontosít, hogy előremutató és fenntartható mezőgazdasági technológiát honosítson meg. Bízunk abban, hogy a Farming Simulatoron keresztül ugyanezzel a szenvedéllyel mutathatjuk meg, hogy milyen is az innovatív mezőgazdaság.”

A Corteva 2030-ig tartó fenntarthatósági stratégiája 14 célt tartalmaz, amelyeket a következő 10 évben kíván megvalósítani, és amelyek négy fő pilléren alapulnak: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok - ideértve a fiatal generáció melletti elkötelezettségünket -, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

Bolden hozzátette: „Együttműködésünk a Farming Simulatorral azon számos konkrét kezdeményezéseink egyike, amelyet a Corteva a fiatalok bevonása, a fenntarthatósági jövőképünk valóra váltása, valamint a jelen és az elkövetkező generációk életminőségének javítása érdekében vállalt.”

"Örülünk, hogy a népszerű Burning-Gamers.de csapat játékosai képviselik a Cortevát a bajnokságban."

Felix Hasenberger csapatkapitány elmondta: „Örülünk, hogy részt vehetünk a 2021-es Farming Simulator Ligában, és büszkék vagyunk arra, hogy a Cortevával együttműködve lelkesíthetjük a jövő gazdálkodóit. Találkozunk a versenyeken!”

A Corteva által támogatott 2019-2020-as Farming Simulator Liga döntőjére 2020 szeptemberében került sor, amelyet a Trelleborg csapat nyert.

További információkért és a versenyek élőben történő követésért látogasson el a https://fsl.giants-software.com/  oldalra.

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience, Inc. egy tőzsdén jegyzett, tisztán mezőgazdasággal foglalkozó globális társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kiegyensúlyozott és változatos kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat, amelyek a termelékenység maximalizálására koncentrálnak a termés és a jövedelmezőség fokozása érdekében. A mezőgazdaság néhány legismertebb márkájával, valamint az iparág vezető termék- és technológiai kutatás – fejlesztési hátterével, a társaság elkötelezett amellett, hogy az élelmiszer ágazat egészében együttműködjön az érdekelt felekkel, mivel mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva 2019. június 1-jén vált független tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. További információk a  www.corteva.com oldalon találhatók.

Kövesse Corteva-t a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen, a Twitteren és a YouTube-on.