Sajtó Közlemény •  2021. 01. 04.

A Pioneer® hibridkukoricát vető gazdák nyerték a legtöbb díjat az amerikai NCGA termésversenyén

Something went wrong. Please try again later...
Pioneer

Az Egyesült Államok betakarítási eredményeinek tükrében a Pioneer® hibridkukoricák stabil hozamelőnyt mutatnak a verseny egészében

JOHNSTON, Iowa (Egyesült Államok), 2020. december 15. - December 14-én hirdették ki az egyesült államokbeli Kukoricatermesztők Nemzeti Szövetsége (National Corn Growers Association - NCGA) által meghirdetett Kukorica termésverseny nyerteseit és azok a gazdák vitték el az első díjakat, akik Pioneer® hibridkukoricát vetettek - 13 országos és 219 tagállami szintű díjat nyertek. A nyertesek közül is kiemelkedett Don Stall a Michigan állambeli Charlotte-ból, aki mindent egybevetve a legmagasabb termést érte el 476 véka/hold hozammal (ez kukorica esetében 29.88 tonna/hektárnak felel meg), amelyet a Pioneer® P0720AM™ kukoricával érte el az első helyezést – ez volt a negyedik egymást követő év, amikor Pioneer® termék segítségével érték el ezt a címet. A Pioneer® hibridkukoricát termesztő gazdák összesen 41 államban értek el első vagy második helyezést.


„Gratulálunk az NCGA Kukoricahozam-verseny valamennyi győztesének, akik közül sokan számtalan kihívással néztek szembe, hiszen valamennyiüknek a globális járvány körülményei között kellett teljesíteniük” mondta Judd O’Connor, a Corteva Agriscience egyesült államokbeli kereskedelmi üzletágának elnöke. „A verseny eredményei tükrözik azt, amit az idei betakarításkor is tapasztaltunk, hogy a legnépszerűbb Pioneer kukoricák a versenyben részt vevő farmok többségében győztesként szerepeltek, átlagosan 4 véka/hold (negyed tonna/hektár) hozamelőnnyel – hozzásegítve a gazdálkodókat ahhoz, hogy nyerjenek, és ami még fontosabb, hogy elérjék a gazdálkodással kapcsolatos céljaikat.” ¹

Annak ellenére, hogy a gazdák számos régióban küzdöttek rendkívüli körülményekkel, például szárazsággal, szélviharokkal és hurrikánokkal, még így is figyelemre méltó hozamokról tudtak beszámolni a betakarítási eredmények összesítésekor. A változatos vetőmagválasztékkal, amelyet különféle körülményekre nemesítettek, a Pioneer® hibridkukoricák kivételesen jól teljesítettek a versenyen – több mint 203 különböző Pioneer® termék szerepelt országos és tagállami szinten a győztesek között.

„A ma gazdálkodói számára sajnos nem idegenek a rendkívüli események és természeti csapások, de igazán lenyűgöző azt látni, hogy ennek ellenére évről évre a legjobb hozamokat érik el az intenzív gazdálkodási módszerek és a kategóriájukban legjobb vetőmagok együttes eredményeként” mondta O’Connor. „A gazdák bízhatnak abban, hogy a Pioneer® a legjobb hibrideket kínálja céljaik eléréséhez és a gazdaságuk jövedelmének növeléséhez, hiszen ezekkel a hibridekkel több kukoricát takaríthatnak be földjeikről.”

Az Egyesült Államok gazdái minden évben részt vehetnek az NCGA Kukoricahozam-versenyén. Arra tervezték, hogy bemutassa a modern hibridek genetikai terméspotenciálját, és lehetőséget adjon arra, hogy a gazdák tanulhassanak egymástól.


A farmerek hat kategóriában versenyeznek, ezek a következők: öntözés nélküli (A és AA); no-till/strip-till (azaz talajművelés nélküli / sorközműveléses) öntözés nélküli (A és AA); öntözött, valamint az öntözött no-till/strip-till kategória. Az öntözés nélküli AA kukorica kategóriában a középnyugati termelők versenyeznek, azaz Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana és Illinois államok gazdálkodói. Az öntözés nélküli A osztályban a felsorolt középnyugati államokon kívül valamennyi kontinentális tagállam gazdái versenyezhetnek.

Az országos és a tagállami győztesek névsora, az elért hozamok és a hibridek neve a Pioneer.com/NCGA oldalon található.

A Pioneer® kukoricavetőmagokról és a magas terméspotenciállal rendelkező Pioneer® hibridek széles skálájáról további információkért kérjük forduljon a Pioneer® területi képviselőihez, szaktanácsadóihoz.

A Pioneer

A Pioneer a Corteva Agriscience vetőmag-üzletágának meghatározó márkája. A Pioneer® a fejlett növénynemesítés egyik vezető fejlesztője és vetőmag előállítója, világszerte több, mint 90 országban kínál magas minőségű vetőmagot a gazdálkodók számára. A Pioneer® mezőgazdasági szaktanácsadást és szolgáltatásokat nyújt a gazdálkodóknak, hogy segítse őket termelékenységük és jövedelmezőségük növelésében, ezen felül a társaság arra törekszik, hogy fenntartható mezőgazdasági rendszereket hozzon létre mindenütt a világon.

Kövesse a Pioneert a Facebook, Twitter, Instagram és a YouTube platformokon.

 

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience, Inc. egy tőzsdén jegyzett, kizárólag mezőgazdasággal foglalkozó globális társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kiegyensúlyozott és változatos kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat, a termelékenység maximalizálására koncentrálva, a termés és a jövedelmezőség fokozása érdekében. A mezőgazdaság néhány legismertebb márkájával, valamint az iparág vezető termék- és technológiai kutatás-fejlesztési hátterével, a társaság elkötelezett amellett, hogy az élelmiszer ágazat egészében együttműködjön az érdekelt felekkel, mivel mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva 2019. június 1-jén vált független tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. További információk a  www.corteva.com  oldalon találhatók.

Kövesse a Corteva-t a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen, a Twitteren és a YouTube-on.


1 Az adatok alapját az Egyesült Államokban ez év november 1-én készült 2020. évi összehasonlítások képezik. Az összehasonlítás valamennyi versenytárs adatai alapján készült, egyeztetett technológiai szegmensek mellett, hacsak másként nincs jelezve, és a versenytársak márkáinak +/- 3 CRM tartományán belül.

A YieldGard® és a YieldGard Corn Borer design, a Roundup Ready® és a Roundup Ready 2 Xtend® licensz megállapodás alapján használt védjegyek, a védjegy tulajdonosa aMonsanto Technology LLC.

 

A Liberty®, a LibertyLink® és a Water Droplet Design a BASF védjegyei.