Sajtó Közlemény •  2020. 09. 28.

Az innováció a kulcs a fenntarthatóság és az élelmezésbiztonság eléréséhez

Something went wrong. Please try again later...
Politico Photo Credit : 

Anne Alonzo vitaindító beszédet mondott a Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer konferencián

BRÜSSZEL, Belgium, 2020. szeptember 25. - A Corteva Agriscience 2021 júniusában fogja ismertetni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervét, hangzott el egy kiemelt jelentőségű rendezvényen, amelyen politikai döntéshozók és a mezőgazdasági ágazat képviselői voltak jelen.

A bejelentést Anne Alonzo, a Corteva Agriscience külkapcsolatokért felelős alelnöke és a fenntarthatóságért felelős vezetője tette a negyedik Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer csúcstalálkozón, amelyre idén online került sor. Az esemény fő szponzora a Corteva volt.

Anne Alonzo „Átmenet a zöld mezőgazdaságba” című vitaindító előadásában elmondta, hogy a COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy az innováció milyen fontos szerepet játszik az élelmiszerellátás jövőbeli biztosításában.

„Egyetlen környezetvédelmi kérdés sem lehet sürgetőbb, mint az éghajlatváltozás kérdése" – mondta Alonzo. „Az elmúlt két évben a Corteva Agriscience a mezőgazdaság, az üzleti élet, a kormányzat és a civil társadalom vezetőivel vitatta meg, hogy miként lehet közös munkával létrehozni a klímapozitív mezőgazdaságot."


Anne Alozno - Alelnök, Corteva Agriscience

A Corteva célja – azaz a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása - messzemenően összhangban áll az EU Green Deal programjával, de emellett Anne Alonzo elmondta, hogy a vállalat szigorú hatásvizsgálatot készít a gazdálkodást és a gazdák megélhetését érintő politikai lépésekről.

Felszólított mindenkit, aki a mezőgazdaságban vagy agrárvállalkozásban dolgozik, hogy „vegye ki a részét annak megformálásában, hogy miként védjük meg a bolygónkat, hogyan támogatjuk a gazdákat és hogyan látjuk el magasabb tápértékű élelmiszerrel a fogyasztókat." Ez, ahogy Alonzo elmondta, az új technológiák támogatását és a tudományos alapokon történő politikai döntéshozatali megközelítést jelenti.

„Üzleti, civil vagy vállalati vezetőként az Önök hangjának súlya van" - mondta. „Közös munkával elérhetjük azonban, hogy minden vélemény, különösen a gazdálkodóké, meghallgatásra találjon. Ha együttműködünk a jól bevált gyakorlatok terén, ha a tudományon alapuló szakpolitikák mellett állunk ki, ha a gazdálkodóinkat és a gazdálkodó közösségeket tartjuk szem előtt minden tevékenységünk során, akkor bármit elérhetünk."

A világjárvány okozta bizonytalanságra reflektálva elmondta: „Az elmúlt hónapok eseményei teljesen világossá tették, hogy felhívásunk – ami valójában a világ számára tett ígéretünk - soha nem volt még ilyen fontos." Bár bizonytalan időket élünk, egyértelmű, hogy a „szokásos üzletmenet” már nem lehet opció a mezőgazdaság és az élelmiszertermelés jövőjét tekintve - tette hozzá.

A csúcstalálkozón reflektorfénybe került a Corteva Agriscience 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiája is. A stratégia 14 célt tartalmaz, amelyeket a következő 10 évben kell a vállalatnak elérni. A stratégia négy alappillére: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

További felszólalók között szerepeltek az Európai Bizottság tisztviselői, európai parlamenti képviselők, a résztvevő országok miniszterei, valamint civil szervezetek. Az EU Green Deal kezdeményezése, az Európai Bizottság Biológiai Sokféleség és a Gazdaságoktól az Asztalig elnevezésű programja, a közös agrárpolitika reformja (CAP), a változó fogyasztói szokások, a génszerkesztés, az áttörést jelentő technológiák, az élelmiszerekre vonatkozó előírások, az állatok jóléte, a COVID-19 járvány megértése és következményei is szerepeltek a napirendi témák között.

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience, Inc. egy tőzsdén jegyzett, tisztán mezőgazdasággal foglalkozó globális társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kiegyensúlyozott és változatos kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat, amelyek a termelékenység maximalizálására koncentrálnak a termés és a jövedelmezőség fokozása érdekében. A mezőgazdaság néhány legismertebb márkájával, valamint az iparág vezető termék- és technológiai kutatás – fejlesztési hátterével, a társaság elkötelezett amellett, hogy az élelmiszer ágazat egészében együttműködjön az érdekelt felekkel, mivel mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva 2019. június 1-jén vált független tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. További információk a  www.corteva.com oldalon találhatók.

Kövesse Corteva-t a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen, a Twitteren és a YouTube-on.