Bemutatjuk az Ympact™ csávázószert

Something went wrong. Please try again later...
1440560wirtuoztrioP

A Pioneer® kukorica, napraforgó és repce vetőmagok Lumibio™ Kelta biostimulátorral csávázva kerülnek forgalomba 2019 óta. A biostimulátoros kezelés előnyei ismertek: Egységesebb, gyorsabb kelés, intenzívebb kezdeti fejlődés, fokozott stressztűrés, generatív részek így a termés kedvezőbb alakulása.

2021-ben bevezetésre kerül az Ympact™ magtrágya csávázószer kalászos vetőmagok kezelésére.  Szerves eredetű tápanyagok (humin- és fulvosavak) mellett mikroelem kelátokat tartalmaz magas koncentrációban (Mn, Cu, Zn). Az Ympact™ csávázásnak köszönhetően gyorsabb a növények kezdeti fejlődése, hatékonyabb az anyagcsere, így kedvező hatása van a termésre is.

A vetőmag Ympact™ kezelésének célja a növények korai fejlődésének megalapozása, a növekedést kedvezőtlenül befolyásoló tényezők (vízhiány, hirtelen hőmérsékletesés stb.) káros hatásainak minimalizálása révén. A kezelt növények kevésbé szenvednek stresszes időszakban, és a körülmények javulásával gyorsabban indul meg újbóli fejlődésük.

2020 őszén az országban számos helyen kezdtük tesztelni a készítmény hatását. A jövőben szeretnénk rendszeresen beszámolni a tapasztalatokról.

Rácz István
Kiemelt Partnerkapcsolati Menedzser
Corteva Agriscience™