Kalászos gabonák tavaszi gyomirtása

Something went wrong. Please try again later...
QuelexRexade1440

A magas termésátlagok eléréséhez hatékony és jól időzített gyomirtásra és a gyomirtó szerek helyes megválasztására is szükség van. Ehhez járul hozzá a Corteva a tavaly bevezetett két új gyomirtó szerével, kibővítve az eddig is széles palettát.

QUELEX™

A Quelex™ új, kora tavasztól már kijuttatható, gyors hatású kalászos gyomirtó szer. Hideg, fagyos időjárás esetén is kiemelkedő hatékonyságú székfűfélék, pásztortáska, galaj, tyúkhúr és árvacsalán fajok ellen, alacsony hatóanyag-tartalom mellett (mindössze 5 g Arylex™ és 5 g floraszulám hektáronként). Használata nem jár utóvetemény- korlátozással és a két eltérő csoportba tartozó hatóanyaga révén a gyomnövényekben a rezisztencia kialakulásának alacsony a kockázata.

Őszi búzában, őszi árpában, tritikáléban, rozsban, tavaszi búzában és tavaszi árpában 50 g/ha dózisban posztemergensen kell kijuttatni a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a kétnóduszos állapotáig.

REXADE™

Új, gyors hatású kalászos tavaszi gyomirtó szer Arylex hatóanyaggal, az egyik legszélesebb spektrummal rendelkezik az egyszikűek ellen. A Genius™-ból megismert piroxszulamnak köszönhetően kiváló hatékonyságú a parlagi ecsetpázsit, rozsnok-fajok, héla zab és a nagy széltippan ellen. Használata nem jár utóvetemény-korlátozással.

Őszi búzában, tritikáléban és rozsban 50 g/ha dózisban, tavaszi búzában 40 g/ha dózisban posztemergensen kell kijuttatni a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a kétnóduszos állapotáig. A parlagi ecsetpázsit és a rozsnok fajok ellen korán, bokrosodásuk végéig alkalmazzuk. Tarackbúza és egércsenkesz ellen a készítmény a gyomnövény továbbfejlődését akadályozza.

Szépen fejlődő intenzív állomány Vas megye határában, 2022. január

HATÉKONY, INNOVATÍV FORMULÁCIÓK

A két új, tavaszi gyomirtó szerünk a Quelex™ és Rexade™ a Corteva legkorszerűbb granulátumgyártási eljárásával készül. Az úgynevezett GoDRI™ (ejtsd: „gódráj”) formulációnak köszönhetően gyorsan diszpergálódnak még hideg (5 °C alatti) vízben is. Kijuttatás közben nincs ülepedés és nem dugulnak el a szórófejek, aminek köszönhetően egyenletesebb permetléfedettséget érhetünk el. A magasabb hatóanyag-koncentrációt lehetővé tevő formuláció alacsonyabb kijuttatási dózist, ezáltal alacsonyabb terhelést jelent a környezet számára. A GoDRI™ formulációval készült Quelex™ és Rexade™ gyors hatásúak, kijuttatás után fél órával esőállók és még hűvös, száraz időben is megbízható gyomirtó hatékonyságot biztosítanak.

A megfelelő hatékonyság érdekében mindkét készítményhez Vivolt® tapadásfokozó hozzáadása szükséges. A Corteva széles gyomirtószer-palettáján természetesen a korábbi slágertermékek is elérhetőek: a Mustang Forte™ (mezei acat, ragadós galaj, herbicid-toleráns napraforgó- és repce árvakelés ellen), a Genius™ WG (a tavaszi gyomirtás zsenije), a zászlóslevélig kijuttatható Colombus™ EC, valamint a Lontrel™, Starane Forte™ és az Esteron™ 60.

Korszerű és hatékony gyomirtó szereink megbízható megoldást nyújtanak a kalászos gabonafélék minden jelentős gyomproblémájára. Kibővült ajánlatunkban megtalálhatók az évek óta jól bevált termékeink, valamint a legújabb készítményeink is. A különböző hatásmódnak és hatásspektrumnak köszönhetően bármely kalászos gyomirtási technológiába jól beilleszthetőek.

Válasszon (gabonája) kedvére!

Dr. Lukács Domonkos
Herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!