Magas termésszintű, új Pioneer® linolsavas napraforgó hibridek

Something went wrong. Please try again later...
P64LP170P64LP180WEBCOVER

Annak ellenére, hogy a linolsavas napraforgók vetésterülete jelentősen csökkent az elmúlt években hazánkban, részarányuk még mindig számottevő, hiszen az elvetett napraforgó több mint fele linolsavas. Ezen belül szinte teljes mértékben herbicidtoleráns hibridekkel találkozunk, amelynek egyik része Clearfield® Plus gyomirtási rendszerben alkalmazható napraforgó.

A Corteva kínálatában kettő olyan hibrid szerepel, amely lehetőséget nyújt a fentebb említett gyomirtási technológiában történő termesztésre: a P64LP170 és a P64LP180. Mindkettő napraforgó újdonság a magyar értékesítésben, viszont a forgalomba hozatalt megelőzően alapos tesztelésnek vetettük alá őket a fejlesztői sorainkban, ahol rendkívül sikeresen szerepeltek. Majd idén, a 2021-es évben az egész országra kiterjedően szerepeltek az útszéli üzemi kísérleti sorainkban, ahol alátámasztották a nemesítői kísérletekben tapasztalt termésszintet, és igazolták a kiváló adaptációs képességüket.

P64LP170

A Pioneer® napraforgók között a P64LE25 már ikonikusnak számít, sikeréhez hozzájárult a termésstabilitás, a betegségellenállóság és a kiszámíthatóság egyaránt. Ezen a vonalon tovább haladva a Clearfield® Plus gyomirtási szegmensben méltó társként ajánljuk a szintén linolsavas P64LP170-es hibridet, mely a Pioneer® hibridjeinek legújabb generációját képviseli.

- Lecsüngő tányérállású linolsavas napraforgó hibrid.
- Alapváltozata a méltán közismert P64LE25, tenyészidőben azzal megegyezik.
- Kiemelkedő adaptációs képesség jellemzi.
- Betegségellenállósága nagyon jó a Phomopsis, a Bract necrosis, mind pedig a Sclerotinia szártő- és tányérfertőzésével szemben.
- Protector® Szádor és Protector® Peronoszpóra minősítéssel rendelkezik.
- Erős szára van, megdőlésre nem hajlamos.

P64LP180

A P64LP180 hibridünket nagyon jó betegségellenállósága és agronómiai tulajdonságai teszik alkalmassá arra, hogy az ország bármely részén termeljék. Komoly versenytársi pozíciót fog elfoglalni saját szegmensében! Ajánlom kipróbálásra minden Clearfield® Plus technológiát használó gazdálkodónak!

- Közepes tenyészidejű linolsavas napraforgó hibrid Clearfield® Plus gyomirtási technológiához
- A P64LP180 virágzott legkorábban az üzemi kísérleti sorainkban, hosszú a generatív fázisa.
- Nagyon kedvező növénymagasság jellemzi, a P63LE113 hibridünkével nagyjából megegyezik.
- Kórtani szempontokat figyelembe véve kiváló választás, ugyanis mind Phomopsis, mind pedig a Sclerotinia szártő- és tányérfertőzésével szemben nagyon jó ellenállósággal rendelkezik, Bract necrosis ellen kiemelkedően tolerál!
- Protector® Szádor és Protector® Peronoszpóra minősítésű.
- Erős szárral rendelkezik, megdőlésre nem hajlamos.

A Corteva napraforgó ajánlata nemcsak kiváló Pioneer® hibridekből áll, hanem magas szintű vetőmag csávázásból és növényvédelmi megoldásokból is áll. 2022-ban a napraforgóban a LumiGEN™ csávázási technológia fogja segíteni a csírázó napraforgó kezdeti fejlődésének biztonságát.

A gyomirtószerek tekintetében pedig javasoljuk a ViballaTM** alkalmazását, hiszen kiemelkedő hatékonyságú parlagfű, selyemmályva, szerbtövis és libatop fajok ellen, és minden napraforgóban (bármilyen herbicidtoleráns és herbicidtolerancia nélküli hibridben) felhasználható.

SÓLYOM JÁNOS | Vetőmag Termékmenedzser

Corteva Agriscience

 

* A Clearfield® márkanév a BASF bejegyzett védjegye
** Engedélyezés alatt.