Megbízható hármas precíz(iós) gazdáknak a kalászosok őszi gyomirtására

Something went wrong. Please try again later...
BizonCortevaArticleCover

Őszi kalászosaink vetése előtt ma már nem csak a vetőmag választás döntő, a termesztés technológiai elemek hatékony kihasználásához precíziós technológiák is rendelkezésre állnak.

Akár későn is vethető régi fajtát, vagy nagy termőképességű, modern hibridet választunk, saját magfogásra vagy fémzárolt vetőmag előállítására tervezett területeken, a változó tőszámú vetés lehetősége ősszel is adott, a gépi háttér sok esetben biztosított. Az alacsonyabb vetőmag mennyiség - ha nem is táblaszinten, de a táblán belüli egyes részeken – nagyobb mértékű gyomosodással járhat.

A gyomnövények megjelenésére akár az időben korábbi vetés, akár az elmúlt években tapasztalható enyhébb telek miatt fokozottan számítanunk kell. Az őszi gyomirtással a gyomkonkurencia korai kikapcsolása, ezáltal a megfelelő és zavartalan bokrosodás elérése a kelés utáni legfontosabb feladatok egyike.

Három különbőző hatásmód egyesített ereje véd a kalászosok őszi gyomosodása ellen.

A BIZON három hatóanyaga (diflufenikán, penoxszulám, floraszulám), korai kijuttatással, jó hatékonysággal írtja az őszi kalászosok legfontosabb, ősszel megjelenő kétszikű gyomnövényeit, mint pl. a veronika, árvácska, árvacsalán-fajok, de a tyúkhúr, a pásztortáska, és a komoly gondot okozó nagy széltippan ellen is az egyik leghatékonyabb készítmény. Kiemelkedő hatással rendelkezik repce árvakelés ellen, ugyanakkor nincs káros mellékhatása az utóveteményre. Jó választás azokon a területeken is, ahol a sebforrasztó zsombor károsít.

Talajon és levélen keresztül is kifejti a hatását, emiatt akár a betakarításig megbízható tartamhatást is ad.

 

A Bizon-t ősszel, korai posztemergensen kell kijuttatni, akár a gyomnövények kelése előtt. A már kikelt gyomnövények esetén, a magról kelő kétszikűek szik-4 leveles, a nagy széltippan 1-3 leveles fenológiai stádiumában a legérzékenyebbek.

A készítmény őszi búzában, őszi árpában és tritikáléban kizárólag ősszel használható, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal!

A Bizon használatának legfontosabb előnyei:

·         Kiváló hatékonyság repce árvakelés ellen
·         Az egyik legjobb választás nagy széltippan ellen
·         Széles hatásspektrum az őszi kétszikű gyomnövények ellen
·         Hosszú tartamhatás
·         Nincs utóvetemény hatás

A Bizon jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Corteva Technológiai Bónusz program keretein belül! Bővebb információkért keresse területi képviselőinket vagy látogasson el honlapunkra!

Dr. Lukács Domonkos
herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience™