Viballa™ gyomirtó készítményünk megkapta forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét!

Something went wrong. Please try again later...
Viballahirlevelwebsitecover

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a parlagfű ősellensége, a Viballa gyomirtó készítményünk 6300/648-1/2022 NÉBIH számon megkapta forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét napraforgóban, 1,0 l/ha dózisban!

A parlagfű elleni védekezés egész évben fennálló kötelezettség. A parlagfű elszaporodásának visszaszorítása, az egészséges környezet biztosítása közös társadalmi célunk!

Fontos változás a korábbi, szükséghelyzeti engedélyhez képest, hogy a napraforgó 4-6 valódi leveles állapotában már kijuttatható. Ez azért nagyon fontos, mert egy heterogén kelésű állományban, a gyomnövények elleni védekezési időszakban egyaránt jelen lehetnek 6-8-10 leveles és 4 leveles napraforgó növények. Így a Viballa felhasználása, a gyakorlati szempontokat figyelembe véve, rugalmasabbá vált.

Kiemelkedő hatékonyság parlagfű ellen.
A Viballa™ a parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) ellen a gyomnövény késői fejlettsége esetén is kiemelkedően hatékony a gyomnövény 30 cm-es nagyságáig. A gyomosodás okozta termésveszteség csökkentése érdekében ne halassza a kezelést túl későre.

Kiváló hatás a napraforgó nehezen írtható kétszikű gyomnövényei ellen.

A Viballa az alábbi gyomnövények ellen jó hatékonyságú:
· parlagfű (Ambrosia artemisiifolia)
· selyemmályva (Abutilon theophrasti)
· fehér libatop (Chenopodium album)
· pokolvar libatop (Chenopodium hybridum)
· bojtorján szerbtövis (Xanthium strumarium)

Hagyományos fajtákban és herbicidtoleráns hibridekben egyaránt felhasználható.
A Viballa™ bármely típusú napraforgóban felhasználható (hagyományos, ExpressSUN®, Clearfield®* és Clearfield® Plus hibridek és fajták), amikor a kezelendő területen a kultúrnövények elérték a 4-6 valódi leveles fejlettséget.

Dr. Lukács Domonkos
Herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience™

Viballa™ engedélyokirat
Viballa™ termék címkeszöveg
Viballa™ termékbiztonsági adatlap

* A Clearfield® márkanév a BASF bejegyzett védjegye

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!