Erős, szilaj, sokoldalú

Something went wrong. Please try again later...
MustangForteCover

Őszi- és tavaszi kalászosokban nagy gondot okozhatnak a melegigényes, későn csírázó gyomfajok, mint például a mezei acat, parlagfű, de egyre több helyen gyakori a herbicidtoleráns napraforgó és repce árvakelések megjelenése. Ezen fajok ellen érdemes egy gyorsan ható és a később csírázó egyedek ellen is tartamhatással rendelkező gyomirtó készítményt választani.

 

Erős hatású hármas kombináció 

Aminopiralid, floraszulam és 2,4-D. A 2,4-D ható-anyag észter formájában van jelen, ami lehetővé teszi a biztonságos alkalmazását kétnóduszos állapotig. Az őszi és tavaszi kalászosok melegigényes, nehezen irtható kétszikű gyomnövényei ellen kiváló hatékonysággal rendelkezik. Mezei acat ellen levélen és gyökéren keresztül is dolgozik, így a hatás állományban, tarlón és a következő évi kultúrában is látványos. Talajon keresztüli tartamhatásának köszönhetően a később, illetve több hullámban csírázó gyomnövények (pl. napraforgó, parlagfű) ellen is hatékony.

Az egyik legnépszerűbb gyomirtó szerünk mindhárom hatóanyaga szisztemikus, de eltérő helyen fejti ki hatását. Ezek következtében a rezisztencia kialakulásának kockázata rendkívül csekély

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítményt tavasszal a kultúrnövény 3 leveles állapotától kétnóduszus állapotáig lehet kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 3-4 levélörvös, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. A készítményben lévő hatóanyagok - ellentétben a szulfonilkarbamidokkal - mind a gyomnövény föld feletti, mind a talajban lévő gyökereit is elpusztítja. Erős ragadós galaj, mezei acat fertőzés esetén, valamint fejlettebb gyomnövények el-len az engedélyokiratban megjelölt magasabb dózis-ban kell alkalmazni. Tavaszi vetésű kalászosok esetében 0,8 l/ha dózisban alkalmazható 3 leveles állapottól. A tavaszi gabonákban megjelenő libatop-, disznóparéj-, keserűfű-, kenderkefűfajok, csattanó maszlag, szerbtövis, parlagfű ellen is kiváló hatékonysággal rendelkezik. A MustangTM Forte hatáskifejtéséhez legalább +5 °C hőmérséklet szükséges. A készítmény más növényvédő szerrel és folyékony műtrágyákkal keverhető. Mérések szerint a hatóanyagai nem növelik a szemtermések fehérjetartalmát, ezért a MustangTM Forte sörárpában is felhasználható. A készítmény az N-LockTM nitrogénmenedzsment-készítménnyel egy menetben kijuttat-ható. Minden esetben keverési próba elvégzése java-solt! A keverhetőségről minden esetben a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét!

Szilaj hatékonyság

•   Kiemelkedő hatás parlagfű, mezei acat, ragadós galaj, herbicidtoleráns napraforgó és repce árvakelés ellen.

•   Rendkívül gyors hatás.

•   Talajon keresztüli hatás a később csírázó gyomnövények ellen is.

•   Biztonságos és szelektív minden gabona-félében (sörárpában is).

•   Biztonsággal vethető utána őszi káposztarepce.

A Corteva Agriscience™ korszerű és hatékony gyomirtó szerei megbízható megoldást nyújtanak a kalászos gabonafélék minden jelentős gyomproblémájára. Ki-bővült ajánlatunkban megtalálhatók az évek óta jól bevált termékeink, valamint a legújabb készítményeink is. A különböző hatásmódoknak és hatásspektrumnak köszönhetően bármely kalászos gyomirtási technológiába jól beilleszthetők.

Válasszon (gabonája) kedvére! 

 

Dr. Lukács Domonkos

Herbicid-termékmenedzser

Corteva Agriscience™

 

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!