Rendkívüli hatékonyság a kalászfuzáriózis ellen!

Something went wrong. Please try again later...
Wirtuozpressreleasecover

Használja a Wirtuoz® 52 EC-t, mely széles hatásspektrumú, felszívódó kalászos gombaölő szer a kalászfertőzések ellen.

A csapadékos időjárás május végén, június elején szükségszerűen felveti a kalászos gabonák, kiemelten a durum és aestivum búza kalászvédelmének fontosságát. A learatott kenyérgabona minőségét a benne található gombatoxinok mennyisége alapjaiban meghatározza.

Az elsősorban különböző fuzárium fajok által termelt vegyi anyagok emberre, állatra egyaránt veszélyesek, megengedett határértékeik igen alacsonyak. A fuzáriumfajok toxintermelő képessége eltérő, egyazon fajon belül is különbségek mutathatók ki különböző izolátumokat vizsgálva. Sok esetben a fertőzött szemekben nem található toxin, míg máskor egészségesnek látszó búzaszemek is tartalmaznak gombatoxint. A termény vizsgálata előtt sajnos nem lehet megmondani, hogy a területen élő és fertőző fuzárium fajok mennyi és milyen toxint termelnek. E mérgező vegyületek közül a legismertebb DON (deoxinivalenol), a T2 toxinnal és zearalenonnal együtt már a szántóföldön termelődhet és az élelmiszerek széles körében felbukkanhat. Mivel a gabonaszemekből nem lehet eltávolítani a bennük lévő toxinmennyiséget, minden eszközzel arra kell törekedni, hogy a fuzáriumfertőzés ne történjen meg. 

Ennek érdekében a kalászhányást követően a lehető leghamarabb szükséges hatékony gombaölő szer kombinációt használva minél jobb permetlé borítást elérve elvégezni a kezelést.

A Corteva erre a célra a Wirtuoz® gombaölő szert ajánlja, mely az évek során bizonyította kiválóságát a zászlóslevél és a kalász védelmében.

Három hatóanyagával egyaránt kiemelkedő hatékonyságot mutat a felsorolt összes betegség ellen hosszan tartó védelmet biztosítva. Különleges gázosodó hatóanyaga segítségével a kalász olyan rejtett részeibe is aktív hatóanyagot juttat javítva a védettség szintjét, ahová más módon nem, vagy csak nagyon nehezen jutnának el hatóanyagok.

A Wirtuoz® minden kereskedelmi partnerünknél elérhető, az aktuális helyzethez könnyen adaptálható 1,0-1,25 liter hektáronkénti dózisban jó választás a jó minőségű magas hozam eléréséhez!

Bálint Sándor
Gombaölő és rovarölő szer termékmenedzser, 
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!