24 női gazdálkodó a TalentA-2021 magyarországi programjában

Something went wrong. Please try again later...
TalentAprogramcover

Elindult a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló „TalentA Magyarorország-2021 oktatási és támogatási program”, amely 24 női gazdálkodónak nyújt lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezgazdasági ismereteik fejlesztésére. 

A TalentA Programot a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította, melynek célja a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generáció számára. A Program része a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak, amelynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása. A TalentA 2019-ben indult Spanyolországban, ezt követően 2020-ban Ukrajnában és mára több Európai országban is megvalósult – köztük Romániában és Oroszországban – és idén indult Portugáliában és Magyarországon. Több mint 500 női gazdálkodó képzését és fenntartható mezőgazdasági törekvését támogatta már a program szerte Európában.

A TalentA programban az agrárium irányába nyitott, a közösségek fejlesztése és a fenntarthatósági törekvések iránt elkötelezett női gazdálkodók vehetnek részt.

A programba Magyarország egész területéről érkeztek be jelentkezések, a mezőgazdaság különböző területein dolgozó gazdálkodóktól – ökológiai gazdálkodással, zöldség- és gyümölcstermesztéssel, állat- és baromfitenyésztéssel, sajtkészítéssel, méhészettel és kertészettel foglalkoznak a résztvevők.

A TalentA közel féléves, ingyenes többlépcsős online programja november 23-án indult közösségszervezési készségfejlesztéssel, majd vállalkozási, pénzügyi, marketing ismeretekkel folytatódik és végül a mezőgazdasági szaktudás fejlesztésével zárul 2022. márciusában. A 17 alkalmas online képzés neves szakemberek támogatásával valósul meg. Az oktatói gárdához a Corteva Agriscience hazai szakemberei is csatlakoznak, hogy a mezőgazdasági területén alkalmazott innovatív szemléletű jó gyakorlatokat megosszák a résztvevőkkel.

A képzést követően a résztvevőknek lehetőségük van pályázni a Corteva által nyújtott bruttó 3 250 000 forintra, amely a következőképpen oszlik meg a pályázók között: az első helyezett bruttó 1 500 000 forint, a második helyezett bruttó 1 000 000 forint, harmadik helyezett pedig bruttó 750 000 forint támogatást nyer. Az első három helyezett projektjeinek megvalósítását egy 6 alkalmas mentorálás is támogatja.

„Sokszínű csapat gyűlt össze a programba, olyan női gazdálkodókat összegyűjtve, akik motiváltak gazdálkodásuk és tudásuk fejlesztése iránt. A Corteva, mint kutató fejlesztő vállalat elhivatott az innováció iránt, folyamatosan törekszik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére és ezen tudás átadására. Nagy öröm a Corteva számára, hogy elindult a TalentA program Magyarországon, ezzel is támogatva a magyar női gazdálkodókat”- mondta Kollár Krisztina, a Corteva Agriscience magyarországi vállalati kommunikációs munkatársa.

További információkért látogasson el a http://www.talentahu.org/ oldalra.

# # #

A Magyar Női Unió:

A Magyar Női Unió Egyesület (MNU) egy 2013-ban indult nonprofit szervezet, mely 17 alapítótaggal jött létre Batthyány-Schmidt Margit kezdeményezésére és elnökletével. A nemzetközi mintára, hiánypótló szándékkal létrehozott MNU az egyik legjobb példája Magyarországon a valódi, a társadalom széles rétegeiben hasznosuló értékteremtésnek, melynek fókuszában a vidéken élő családok jövőképének pozitív alakítása áll. Küldetéséneknek tartja országos kiterjedésű, aktív információs csatornák kiépítését a vidéki nők és a döntéshozók, a politikum és szakpolitika, kamarák, állami intézmények, illetve más civil szervezetek között. Emellett mentori, koordináló és érdekképviseleti szerepet is betölt, valamint egyfajta hídként működik társadalmi párbeszédek generálásában, moderálásában és azok eredményeinek széles körű hazai és nemzetközi kommunikációjában. Küldetését, céljait és valamennyi programját a hit, család, nemzet, anyaföld és a közösség értékei mentén fogalmazza meg.

További információ a mnunio.hu weboldalán olvasható.

Kövesse a Magyar Női Unió híreit és újdonságait a Facebook és LinkedIn oldalakon.