A Corteva Agriscience™ bemutatta korszerű mezőgazdasági innovációit a gazdálkodóknak

Something went wrong. Please try again later...
PFbemutatocover

A vállalat  megtartotta Portfólió Farm rendezvénysorozatát Magyarország négy régiójában.

A Corteva Agriscience™ nemzetközi mezőgazdasági vállalat megtartotta Portfolió Farm bemutatóit a termelőknek és bemutatta legújabb mezőgazdasági innovációit a gazdálkodóknak. A bemutatók az ország négy részében zajlottak, Dél-Dunántúlon (Dombóváron), Dél-Alföldön (Szarvason), Észak-Alföldön (Debrecenben), Észak-Dunántúlon (Öttevényben). A helyszíneken a gazdálkodók személyesen találkozhattak a Corteva szakértőivel és megismerhették az új csávázási eljárásokat, a Pioneer® vetőmag hibrideket, a modern növényvédelmi megoldásokat és mezőgazdasági innovációkat.

Borsos László a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója a szarvasi megnyitó során kiemelte: „Régóta vártuk a lehetőséget a Corteva újdonságainak bemutatására. A Corteva számára az innováció kulcsfontosságú, így komoly hangsúlyt fektet a kutatásra és a fejlesztésre, amely termékeinkben összpontosul. Számunkra kiemelten fontos, hogy ezeket az innovációkat meg tudjuk mutatni testközelből a gazdáknak. A Corteva elköteleződését az innováció iránt mutatja, hogy idén a portfóliónk 2 repcehibriddel, 8 növényvédelmi és 1 új innovatív növekedést serkentő csávázószer és 1 új formulációjú hatékony nitrogén menedzsment termékkel bővült.”

Újdonságok a Corteva Agriscience™ termékkínálatában

A bemutatókon a repceszezon újdonsága két új hibrid volt: a kiugróan magas olajtartalmú PT303, amelynek stabilan magas termőképességét a rendkívüli kórtani jellemzőinek tulajdonítják, hiszen ellenáll a fehérpenészes rothadásnak (Sclerotinia) és a tarlórépa sárgaság vírusnak. Termésstabilitás szempontjából a PT298* az egyik új éllovas a Pioneer® őszi káposztarepce portfólióban, amelyet rendkívüli adaptációs képessége és kiemelkedő pergési ellenállósága alapoz meg.

A Corteva növényvédőszer palettájára az elmúlt időszakban sorban érkeztek az újdonságok. Repcében az őszi posztemergens gyomirtó szert, a Belkar™-t az ugyancsak Arylex™ hatóanyag tartalmú tavaszi gyomirtó szer, a Korvetto™ követte. Az őszi káposztarepcét tavasszal károsító ormányosbogarak és repce fénybogár ellen idén került bevezetésre a Magma® rovarölő szer.

További innovációk kerültek bemutatásra a rendezvényen a növényvédelemben. A Quelex™, a kalászos kultúrák tavaszi gyomirtására engedélyezett, Arylex™ és floraszulam hatóanyagú új készítmény, amely a magról kelő kétszikű gyomfajok ellen hatékony. A termelők szintén megismerhették az új RexadeTM növényvédő szert, amely őszi- és tavaszi búza-, rozs és tritikálé kultúrákban használható mind kétszikű, mind egyszikű gyomnövények ellen.

Bemutatták a gabonatermesztők számára készült legújabb fejlesztésű széles hatásspektrumú  Verben™**gombaölő szert, mely előre láthatólag a következő évtől kerül forgalomba. A készítmény erőteljes védelmet képes nyújtani a zászlóslevél és a kalász védelmére.

A napraforgóban az új innováció a Viballa®*** amely szükséghelyzeti engedéllyel idén is használható a parlagfű elleni védekezésre, emellett eredményesen alkalmazható a túlfejlett gyomnövények elleni védekezésre is. A Viballa®***  hatékonyan irtja a fehér libatopot, a bojtorján szerbtövist és a selyemmályvát is.

A látogatók megismerhették a őszi kalászosban 2021-ben bevezetésre került Ympact® csávázószert a kalászos vetőmagok kezelésére. A készítmény a Corteva biológiai portfóliójának egyik első piacra kerülő tagja, mely szerves eredetű humin- és fulvosava mellett magas koncentrációban tartalmaz mikroelem kelátokat. Az Ympact® csávázásnak köszönhetően gyorsabb a növények fejlődése, jobb a kondíciója, hatékonyabb az anyagcsere, így kedvező hatása van a termésre is.

A nitrogén menedzsment területén az újdonságot az új fejlesztésű Instinct™ hozza, amely a nitrogén hasznosulását, felvehetőségét javítja.

A vállalat 2030-as fenntarthatósági vállalásai közé tartozik, hogy csökkenti az üvegházhatást kibocsátó gázok termelését a mezőgazdaságban. „Termékkínálatunk kialakításakor a Corteva Agriscience™ fenntarthatósági vállalásait szem előtt tartva állítjuk össze portfóliónkat. Csapatunk folyamatosan dolgozik azon, hogy eljuttassa a termelőknek a legújabb mezőgazdasági innovációkat, ezzel javítva a termelők és fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára.” - mondta Borsos László. “A Corteva számára rendkívül fontos, hogy megmutassa a gazdálkodóknak, milyen innovációk vannak a piacon. A bemutatók sikeresen lezajlottak, a résztvevőktől pedig sok pozitív visszajelzést kaptunk. Mi gőzerővel tovább folytatjuk munkánkat és készítjük elő az őszi Portfólió Farmokat, ahol a Pioneer® kukorica és napraforgó vetőmag lesz a fő fókuszban.”

*PT298 repce hibrid azonos az Agile néven regisztrált hibriddel.
**Engedélyezés alatt
***Szükséghelyezti engedéllyel használható