A Corteva Agriscience™ és a Bejo megállapodást ír alá a precíziós növénynemesítési technológiáról

Something went wrong. Please try again later...
CortevaBejo

A megállapodásban megegyeztek arról, hogy a vállalat hozzáférést biztosít a Bejo számára az úttörő CRISPR-Cas9 precíziós növénynemesítési technológiához.

Wilmington, Delaware, Amerikai Egyesült Államok - 2021. május 17. - A holland zöldségvetőmag termesztő Bejo nem kizárólagos kutatási és kereskedelmi licencszerződést kötött a globális mezőgazdasági vállalattal, a Corteva Agriscience™-el, a Broad Institute of MIT-vel és a Harvard amerikai székhelyű orvosbiológiai és genetikai kutatóközpontjával.

A megállapodásnak köszönhetően a Bejo hozzáférést kap a CRISPR-Cas9 precíziós növénynemesítési technológiához, hogy mezőgazdasági célokra felhasználhassa azt, így lehetőségük nyílik a kutatási munkákra és programokra, valamint a termékeik jövőbeli kereskedelemi forgalomba hozatalára. Jelenleg a jogszabályokat folyamatosan követve a Bejo a CRISPR-Cas9 precíziós növénynemesítési technológiát csak kutatási célokra fogja használni.

 

 „A precíziós növénynemesítési technológiák, mint például a CRISPR-Cas9, lehetőséget kínálnak a Bejo növénynemesítési programjainak felgyorsítására. Növelik a megértését a genetikai folyamatoknak és technológiákat kínálnak a növények tulajdonságainak célirányos nemesítésére, mint az abiotikus stressz és a betegségekkel szembeni ellenálló képesség. Ez segíteni tudja a termelőket a jövőben abban, hogy fenntarthatóbb módon gazdálkodjanak és kielégítsék az egészséges zöldségtermesztés iránti növekvő keresletet a világon.” – nyilatkozta Bert Schrijver, a Bejo kutatási és fejlesztési igazgatója.

A Bejo mostantól hozzáfér a precíziós növénynemesítési technológiához szükséges eszközök tárházához, ami lehetővé teszi számára, hogy hatékony növényfajtákat nemesítsen és hozzájáruljon a globális élelmezés és fentarthatósági kihívások kezeléséhez. Innentől fogva a zöldség vetőmagok számos variációjában alkalmazhatják ezt a technológiát, beleértve a káposzta, hagyma, sárgarépa és további zöldségfélék vetőmagjait.

„A CRISPR-Cas9 precíziós növénynemesítési technológia óriási lehetőség arra, hogy a növényeket táplálóbbá, ellenállóbbá és hozamhatékonyabbá lehessen tenni. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a hatékony eszközzel elérhetővé tettük a Bejo számára új lehetőségek felfedezését a zöldség vetőmag nemesítésben.” –  mondta Sam Eathington, a Corteva Agriscience™ technológiai igazgatója.

"A Bejo beruházása a precíziós növénynemesítési technológiába azt az egyre növekvő bizalmat tükrözi, hogy az Európai Unió (EU) szakpolitikai környezete továbbra is nyitottan áll ehhez a témához, így lehetőséget adva az EU mezőgazdasági termelőinek és fogyasztóinak, hogy profitálhassanak ebből a növénynemesítési innovációból."

A Corteva Agriscience™ elkötelezett a nyílt innováció és a tudományos közösséggel való együttműködés mellett, hogy innovatív megoldásokat fejlesszen a termelők számára.

A Corteva Agriscience™
A Corteva Agriscience egy nyilvánosan jegyzett, globális finanszírozású mezőgazdasági vállalat, amely az ipar egyik legteljesebb portfólióját kínálja a termelőknek világszerte - beleértve a vetőmag, a növényvédelem és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos keverékét -, amelyek a termelékenység maximalizálására összpontosítanak a hozam és a jövedelmezőség növelése érdekében. Az iparágban az egyik legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva Agriscience 2019. június 1-jétől független vállalat, korábban a DowDuPont mezőgazdasági üzletága volt.

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook , YouTube  Instagram, LinkedIn és Twitter oldalakon.

A Bejo

A Bejo egy nemzetközileg elismert egyik piacvezető vállalat, ami a minőségi zöldség vetőmagok nemesítésére, gyártására és értékesítésére specializálódott. Több, mint 1200 zöldség vetőmag választékával a Bejo komplett megoldásokat kínál a világ összes piacára és éghajlatára. A holland családi vállalkozás az évek során folyamatosan bővült, ami a termelők, a kereskedők, a partnerek és dolgozók közötti egyműködésének gyümölcse. Minden partnernek megvan a szabadsága, a saját piacán belül, hogy a legtöbbet hozza ki a Bejo termékeiből. Elkötelezettek vagyunk a minőségi szolgáltatás iránt és a lehető legjobb zöldségfajták kinemesítése mellett a jelen és a jövő számára - A természet felfedezése folyamatos.

További információ a www.bejo.com hivatalos weboldalán olvasható. Kövesse a Bejo-t a LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram és YouTube oldalakon.