Sajtó Közlemény •  2024. 04. 12.

A Corteva gyakornoki programjával támogatja az agrárszakos hallgatók fejlődését Magyarországon

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat gyakornoki programot kínál mezőgazdasági hallgatóknak Magyarországon, amely lehetőséget nyújt a legkorszerűbb technológiák, a legújabb fejlesztések és innovációk, valamint a Corteva nemzetközi munkájának megismerésére.

A gyakornoki program lehetőséget kínál a hallgatóknak a munkára és a tanulásra, megismerhetik a Corteva globális és helyi tevékenységét, megismerkedhetnek a magyarországi kollégákkal, valamint szakmai és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a vállalatnál. A programban résztvevő diákok különböző területeken - kutatás-fejlesztés, agronómia, termelés, kereskedelem - kapcsolódhatnak be és nyerhetnek betekintést a kollégák munkájába. Emellett részt vehetnek szakmai és soft skill képzésben, valamint mentorprogramban, ahol a régió más országainak agrárszakos hallgatóival és a vállalat szakembereivel kerülhetnek kapcsolatba.

A Corteva elkötelezett a mezőgazdaságban dolgozó és dolgozni vágyó fiatalok támogatása mellett világszerte, ami hozzájárul ahhoz a céljához, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. A Corteva 2019-ben felmérést végzett a 14-18 éves generáció magyarországi szemléletéről, amelynek eredményeiből kiderült, hogy a lakosság nagy része nem ismeri az agrárszektort. Ezért a vállalat a gyakornoki programja mellett számos kezdeményezésben vesz részt, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal megismertesse az mezőgazdasági ágazatot.

Jenei Ágota, a Corteva regionális HR tanácsadója a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Karán megrendezett Digitális Agrártájoló kiállításon és konferencián tartott előadásában elmondta: "A vállalat gyakornoki programja kiváló lehetőség azoknak a diákoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat egy globális kutató-fejlesztő vállalatnál. A program során olyan fejlett technológiákkal és termékekkel ismerkedhetnek meg, amelyek hozzájárulnak a mezőgazdaság fenntartható fejlődéséhez, és segítik a gazdálkodókat abban, hogy a világ lakosságát elegendő mennyiségű egészséges élelmiszerrel lássák el. A Corteva gyakorlatorientált programja világszerte támogatja a fiatalok tanulmányi eredményeit és fejlődését, és hozzájárul a jövő sokszínű mezőgazdasági munkaerejének megteremtéséhez."

 

Wogene, a Széchenyi István Egyetem hallgatója a Corteva által kínált lehetőségről így nyilatkozott: "A Corteva gyakornoki programja kiváló lehetőséget biztosít számunkra a jövőbeni fejlődéshez és lehetőséget teremt arra, hogy a későbbiekben a vállalatnál helyezkedjünk el. Emellett a mezőgazdasági szakma gyakorlati oldalát és a szakembereket is jobban megismerhetjük, ami növeli a szakma iránti elkötelezettségünket."

A Corteva gyakornoki programjában való részvételre frissdiplomások, végzős hallgatók és tanulmányaikat aktívan folytató diákok jelentkezhetnek. Angol nyelvtudás szükséges. A jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információ itt található.

Corteva Agriscience