Elindul a TalentA oktatási és támogatási program a női gazdálkodók számára Magyarországon

Something went wrong. Please try again later...
TalentA1440560

2021. október 15-én Magyarországon a vidéki nők világnapján bejelentették a női gazdáknak szóló TalentA oktatási ösztöndíjprogramot. A programot kezdeményezte és koordinálja a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat, a Magyar Női Unió Egyesület támogatásával.

A Corteva Agriscience célja, hogy a TalentA program keretében tovább bővítse az oktatási lehetőségeket és hozzáférést biztosítson újabb financiális lehetőséghez a mezőgazdasággal foglalkozó nők számára. A program, amin 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online intenzív oktatási képzés szakmai szakértők és mentorok bevonásával. A képzés végén lehetőségük van pályázni a megadott támogatásokra azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a programot és összehangban vannak projektötleteik a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival, mint például a világ egyes részein tapasztalható  éhínség csökkentésével, a közösségek élelmezésbiztonságának fejlesztésével, az ivóvíz minőségének és hozzáférhetőségének javításával és az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel.

A teljes támogatási összeg 3.250.000 forint, amelyet a következőképpen osztanak szét a nyertes projektek között:

• 1. hely - 1.500.000 HUF

• 2. hely – 1.000.000 HUF

• 3. hely – 750.000 HUF

A nyertes projektek egy 6 alkalmas mentoráláson vesznek részt, ahol segítséget kapnak a szakmai kérdésekben és támogatják a projektjük elindulását.

A képzési terv a női gazdák tényleges igényein alapul, amelyeket a célközönség képviselőivel készített mélyinterjúk során azonosítottak, 2020 áprilisában. A képzési ütemterv a tervezői gondolkodás (design thinking) módszerén alapul - a kreatív problémamegoldás megközelítésén, amely segít a résztvevőknek abban, hogy jobban megértsék önmagukat és vállalkozásukat, új ötleteket és projekteket generáljanak, gyorsabban tanuljanak, új ismeretekre és készségekre tegyenek szert.

Magyarországon idén debütál először a TalentA program. Elsőként Spanyolországban, 2019 -ben a Corteva Agriscience a Falusi Nőegyesületek Szövetségével (FADEMUR) együtt indította el ezt az oktató és innovatív projektet a mezőgazdasággal foglalkozó innovatív szemléletű nők számára. A program bemutatkozása nagyon sikeres volt, ezért elindították Ukrajnában, majd Oroszországban, Romániában, Portugáliában és idén a magyar női gazdák számára is elérhetővé válik a képzési lehetőség és a támogatás.

Borsos László, ügyvezető igazgató - Corteva Agriscience, Magyarország:

"A Corteva Agriscience fenntarthatósági céljai között van a gazdálkodók támogatása, az életminőség javítása és a globális élelmiszer-ellátási lánc átláthatóságának növelése. A női gazdálkodók támogatásában a Corteva aktív szerepet vállal, amelynek egyik kiemelt projektje a TalentA program, ami segíti a női gazdákat az innovációban, üzleti készségek fejlesztésében és a piac naprakész ismereteinek elsajátításában. Fontos számunkra a magyar közösségek fejlesztése és támogatása, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy megvalósul itthon a TalentA program, amely olyan sikeres volt már több országban.”

Kollár Krisztina, TalentA program koordinátora, vállalati kommunikációs specialista - Corteva Agriscience, Magyarország:

„A TalentA program elindításával Magyarországon, a mai modern kommunikációs eszközök segítségével olyan naprakész tudást tudunk eljuttatni országszerte a mezőgazdaságban dolgozó nőknek, amely segíti őket ötleteik és vállalkozásuk kibontakozásában, képességeik kreativitásuk és üzleti tudásuk fejlesztésében. A Corteva folyamatosan erőfeszítéseket tesz egy fenntarthatóbb jövőjéért, a nyertes projekteknek felajánlott támogatásokkal még egy lépéssel közelebb kerülünk ehhez a pozitív jövőképhez. A Corteva Agriscience őszintén köszönetet mond partnerének a Női Uniónak a támogatásért és a szakértelemért, amely lehetővé teszi a programban meghatározott célok elérését és a hozzájárulást közösségeink fejlődéséhez.”

Battyhány-Schmidt Margó, a Magyar Női Unió elnöke:

„A Magyar Női Unió küldetésé elsősorban a hagyományőrző és egyben értékteremtő női szerepvállalás népszerűsítése. Ezért is fogadtuk nagy örömmel a Corteva kezdeményezését, hiszen a TalentA program egyedülálló lehetőséget nyújt civil szervezetünk számára stratégiai céljai támogatásában, valamint a mezőgazdaságban dolgozó vidéki nők szerepének és hozzáadott értékének erősítésében. A Program partnereként a Magyar Női Unió innovatív eszközök és megoldások széles skáláját tudja biztosítani a hazai női mezőgazdasági vállalkozók számára, emellett az agrár szektor résztvevői és a vidéki női közösségek közötti folyamatos konstruktív párbeszéd kialakításában és fenntartásában is aktív szerepet kívánunk betölteni. "

A TalentA

Ki lehet a TalentA résztvevője?

Nők, akik mezőgazdasággal foglalkoznak és Magyarországon élnek, hajlandóak fejlesztési projekteken dolgozni, és elkötelezettek üzleti tevékenységük fenntartható, dinamikus és versenyképes kialakítása mellett, valamint hozzájárulnak a helyi közösségek fejlődéséhez amelyben élnek és dolgoznak.

Hogyan kell jelentkezni a versenyre?

2021. november 2. és november 15. között lehet jelentkezni a programra. A jelentkezés részleteiről a Corteva és a Magyar Női Unió honlapján lehet tájékozódni novembertől.

A résztvevők regisztrációja 2021. november 15-én 12 órakor zárul le. A nyertes résztvevőket e-mailben tájékoztatjuk.

A TalentA program kezdeményezője, támogatója és koordinátora:

A nemzetközi mezőgazdasági Corteva Agriscience vállalat

A TalentA program partnere és koordinátora:

Magyar Női Unió Egyesüle

 

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience™ egy nyilvánosan jegyzett, globális mezőgazdasági vállalat, amely az iparág egyik legteljesebb portfólióját kínálja a termelőknek világszerte - beleértve a vetőmag, a növényvédelem és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos keverékét -, amelyek a termelékenység maximalizálására összpontosítanak a hozam és a jövedelmezőség növelése érdekében. Az iparágban az egyik legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva Agriscience™ 2019. június 1-jétől független vállalat, korábban a DowDuPont mezőgazdasági üzletága volt. 

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn és Twitter oldalakon.

A Magyar Női Unió:

A Magyar Női Unió Egyesület (MNU) egy 2013-ban indult nonprofit szervezet, mely 17 alapítótaggal jött létre Batthyány-Schmidt Margit kezdeményezésére és elnökletével. A nemzetközi mintára, hiánypótló szándékkal létrehozott MNU az egyik legjobb példája Magyarországon a valódi, a társadalom széles rétegeiben hasznosuló értékteremtésnek, melynek fókuszában a vidéken élő családok jövőképének pozitív alakítása áll. Küldetéséneknek tartja országos kiterjedésű, aktív információs csatornák kiépítését a vidéki nők és a döntéshozók, a politikum és szakpolitika, kamarák, állami intézmények, illetve más civil szervezetek között. Emellett mentori, koordináló és érdekképviseleti szerepet is betölt, valamint egyfajta hídként működik társadalmi párbeszédek generálásában, moderálásában és azok eredményeinek széles körű hazai és nemzetközi kommunikációjában. Küldetését, céljait és valamennyi programját a hit, család, nemzet, anyaföld és a közösség értékei mentén fogalmazza meg.

További információ a mnunio.hu weboldalán olvasható.

Kövesse a Magyar Női Unió híreit és újdonságait a Facebook és LinkedIn oldalakon.