Európában több, mint 10 millió hektáron használják az új Corteva vetőmag kezelési technológiát

Something went wrong. Please try again later...
Termeszeteseredetuvetomagkezelesitechnologia002

Az innovatív vetőmagkezelési technológiák biztosítják a termelékenységet, miközben fokozzák a fenntarthatóságot.

Genf, Svájc, 2021. május 14. - A Corteva AgriscienceTM becslései szerint Európában több mint 10 millió hektáron alkalmaznak innovatív vetőmag csávázási eljárásokat, a vállalat így tesz erőfeszítéseket a természetes eredetű termékek iránti növekvő kereslet kielégítésére.

A Lumidapt® és a Lumibio Kelta, a Marrone Bio Innovations leányvállalata, a Pro Farm Technologies által kifejlesztett új típusú mikroelemes műtrágya vetőmagkezelő és növekedésserkentő csávázószereket, a vállalat zászlóshajójának számító Pioneer® márkájú kukorica, őszi káposztarepce és napraforgó vetőmag termékeken alkalmazták a 2021-es szezonban.

"A természetes forrásokból származó növekedéstápláló termékek egyedülálló lehetőséget nyújtanak a gazdálkodóknak abban, hogy olyan gyakorlatok felé mozduljanak el, amelyek mind pénzügyi, mind környezeti előnyökkel járnak" - mondta Andre Negreiros, a Corteva AgriscienceTM európai vetőmag alkalmazott technológiai részleg vezetője.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Európában ezt a megoldást elfogadtuk és hozzájárulunk a fenntarthatóbb gazdálkodási gyakorlatokhoz. Nagyszerű teljesítménnyel és eredményekkel először alkalmazunk ilyen technológiát ennyire széles körűen. ” - fűzte hozzá.

Monica Sorribas, a Corteva AgriscienceTM európai marketing vezetője hozzátette: „Elkötelezettek vagyunk a folyamatos innováció mellett, amely javítja a termelők életminőségét, miközben megkönnyíti a fenntartható mezőgazdasági termelést a fogyasztói elvárásoknak és a 2030-as fenntarthatósági céljainknak megfelelően.

Majd így folytatta: „A Lumidapt® és a Lumibio Kelta csávázószerek bizonyítottan javítják a növénytermesztést eredményességét. Biztosítják a korábbi kelést, az erősebb gyökérzetet és az egészséges fiatal növényeket. A természetes eredetű termékek nem tartalmaznak mesterséges adalék anyagokat és összhangban vannak a mezőgazdaság környezeti hatásainak csökkentésére tett erőfeszítéseinkkel."

Jelenleg a Corteva AgriscienceTM folytatja az új Vetőmag Alkalmazott Technológiai Központjának (CSAT) építését Délnyugat-Franciaországban, azzal a céllal, hogy segítse az európai gazdálkodókat abban, hogy a lehető legjobb keléssel kezdjék meg a szezont és sikeres betakarítási időszakuk legyen.

A Vetőmag Alkalmazott Technológiai Kutatóközpontok (CSAT-ok) laboratóriumként, vizsgálati központként és vetőmag csávázó üzemként működnek, szigorú eljárásokat használva a vetőmagon alkalmazott csávázási technológiák felkutatására, kifejlesztésére és tesztelésére. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a csávázott vetőmagok még jobban alkalmazkodjanak a helyi kihívásokhoz

Ősszel a Corteva AgriscienceTM új, a gabonafélékben használható terméket, az YMPACT®-ot hozza a piacra, amelyet új technológiák felhasználásával fejlesztettek ki, a Pro Farm Technologies céggel kötött kereskedelmi megállapodás keretében.

A megállapodás értelmében a Corteva AgriscienceTM kizárólag a Pro Farm saját technológiájú platformján alapuló vetőmagra alkalmazott biológiai termékcsomagot fejleszt és forgalmaz, hogy az európai termelők a lehető legjobb termékeket kapják a növények növekedésének serkentésére és egészségének javítására, ezzel fokozva a termés minőségét.

Andre Negreiros hozzátette: „Az a fajta siker, amelyet a Lumidapt® és a Lumibio Kelta esetében tapasztalhattunk az egyrészt köszönhető a szoros együttműködésnek ami a Corteva AgriscienceTM és az innovatív társszervezetek, mint a Marrone Bio Innovations (MBII) és a Pro Farm Technologies között működik, másrészt pedig az egyedülálló kapcsolatának a termelőkkel és a fogyasztókkal Európában.

A növekvő fogyasztói kereslet kielégítése iránti elhivatottságának részeként a Corteva exkluzív kereskedelmi, szállítási és forgalmazási megállapodást jelentett be az Eden Research plc-vel, hogy tovább támogassa a gazdálkodókat a fenntartható mezőgazdasági termelés megteremtésében és a fogyasztói igények kielégítésében.

Az Eden Research megállapodás a Sustaine™ mikrokapszulákat használó termékekre vonatkozik, amelyek természetes eredetű, mesterséges adalékanyag mentes, biológiailag lebomló élesztőgombák által előállított mikrogömbök.

Magyarországon a Corteva AgriscienceTM 2020-ban forgalmazott vetőmagjainak teljes mennyiségét Lumibio Kelta csávázással hozta forgalomba, az Ympact® termékkel pedig idén nyártól bővül a portfolió. „A Corteva magyarországi csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy eljuttassa a termelőknek a legújabb innovációkat, ezzel javítva a termelők és fogyasztók életminőségét.”- mondta Borsos László, A Corteva AgriscienceTM magyarországi ügyvezető igazgatója.

A Corteva Agriscience™
A Corteva Agriscience egy nyilvánosan jegyzett, globális finanszírozású mezőgazdasági vállalat, amely az ipar egyik legteljesebb portfólióját kínálja a termelőknek világszerte - beleértve a vetőmag, a növényvédelem és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos keverékét -, amelyek a termelékenység maximalizálására összpontosítanak a hozam és a jövedelmezőség növelése érdekében. Az iparágban az egyik legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva Agriscience 2019. június 1-jétől független vállalat, korábban a DowDuPont mezőgazdasági üzletága volt.

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook , YouTube  Instagram, LinkedIn és Twitter oldalakon.