Sajtó Közlemény •  2023. 03. 01.

A Corteva már készen áll a korai szezonkezdetre!

Something went wrong. Please try again later...
szezonnyitas.jpg

Azok a termékeink, amelyek felhasználása hamarosan indokolt lehet, már beérkeztek magyarországi raktárunkba és folyamatosan szállítjuk kereskedő partnereink részére. 

Jól érzékelhető, hogy egyre hosszabbak lesznek a nappalok és március elsején megkezdődik a meteorológiai tavasz. Az időjárás, még ha átmenetileg néhány napra vissza is hűl a levegő, egyre melegebbre fordul. A 30 napos időjárás-előrejelzés leginkább a sokéves átlagok alapján készül, mert ekkora időtávra nagyon nehéz megbízható prognózist adni, de bárhogyan is alakul a tavaszi időjárás, a Corteva már készen áll a korai szezonkezdetre!

Készen állunk a vetési szezonra

Ennek megfelelően javában zajlik a kukorica és napraforgó vetőmagok kiszállítása a szarvasi vetőmagüzemünkből! A megrendelt áruk jelentős része útra készen várja a szállítójárművét, és vagy már megérkezett a kereskedői raktárakba, vagy hamarosan fog!

A felmelegedéssel megjelentek a korai gyomnövények és rovarkártevők

Az ősszel elvetett repcékben és kalászos kultúrákban már megindult a gyomnövények növekedése, és a lehullott csapadék és meleg időjárás hatására további gyomkelések várhatóak. Az egyszikű gyomnövények 1-3 leveles, a kétszikűek 2-4 leveles korban a legérzékenyebbek a gyomirtó szerekre, így amint az időjárás engedi, védekezni kell ellenük.

Repcében a korai kártevők (nagy repceormányos, repceszár-ormányos) betelepedése elkezdődött. A hőmérséklet emelkedésével a védekezéseket itt is érdemes mielőbb elkezdeni, hogy a tömeges tojásrakást megelőzzük.

Azok a termékeink, amelyek felhasználása hamarosan indokolt lehet, már beérkeztek magyarországi raktárunkba és kereskedő partnereink részére folyamatosan szállítjuk, már most elérhető és megvásárolható. Keresse forgalmazójánál!

További információkért kattintson a termékre:

 Korvetto, Rexade, Genius, Quelex, Magma, Sherpa Duo, Metkon, Instinct

Figyelem! 1 pontot ér az Instinct™ használata az Agrár-ökológiai Programban!

A talaj nitrogénmegkötését segítő Instinct™ alkalmazásával, nem csak a nitrogénveszteséget csökkenthetjük, hanem az Agrár-ökológiai Program (AÖP) keretein belül, 1 pont elnyerését is lehetővé teszi.

Részletekért kattintson ide:  Közös Agrárpolitika

További információkért keresse területi képviselőinket és szaktanácsadóinkat!