Sikeresen zárta a betakarítási szezont a Corteva Agriscience szarvasi vetőmag üzeme

Something went wrong. Please try again later...
CortevaSzarvadseedcompany

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat vetőmag üzeme sikeresen zárta a betakarítási szezont Szarvason. 2021-ben közel 16,000 hektár betakarítása történt meg, ami az 1996-os indulás óta minden idők második legnagyobb területét jelentette.

Idén 25 éves a Corteva Agriscience üzeme, amely a világ egyik legnagyobb vetőmag üzeme. Ezt a címet 2005-től viseli, köszönhetően a minőségorientált termelést biztosító folyamatos fejlesztéseknek. Jelenleg az üzem 45- 50 ezer tonna fémzárolt hibridkukorica vetőmag előállítására alkalmas, ami az európai vetőmagellátás egyik központjává teszi. Az itt előállított kiváló minőségű, szigorú szabályoknak megfelelő vetőmagoknak a 80%-a export-, 20%-a pedig a hazai piacon kerül értékesítésre – a jelentős belföldi szállítás mellett a Corteva üzeme exportál vetőmagokat Oroszországba, Ukrajnába, Németországba, Franciaországba, Romániába, Lengyelországba, Bulgáriába, Horvátországba, Szlovákiába és Ausztriába.

A Corteva Agriscience alkalmazottainak professzionális csapata biztosítja a folyamatos terepen való jelenlétet és a termelés ellenőrzését. 20 fős szakképzett termelési agronómus garantálja a szakmai hátteret, akik folyamatos táblalátogatásaikkal és a Corteva digitális eszközrendszerével segítik elő a minőségben kifogásolhatatlan és a mennyiség terén az elvártnak megfelelő vetőmagelőállítást. A Corteva a térség egyik legmeghatározóbb munkaadója, hiszen folyamatos munkát biztosít 260 fő számára, ami a betakarítás során az 550 főt is meghaladja, ezzel is támogatva a helyi közösséget. Ők biztosítják a minőségi folyamatot a Pioneer® hibridek a szántóföldi vetőmagelőállítást kezdetétől a zsákba kerülésig.

A Corteva Agriscience magyarországi vetőmagtermelése 200 partnert is meghaladó termelői körben történik, mindezt 400-450 táblán megvalósítva. A vetőmag üzem megfelel a legmagasabb nemzetközi szabványoknak és a magyar jogszabályok minden követelményének a munkakörülmények, a biztonsági és környezetvédelmi előírások betartására vonatkozóan. 

„A szarvasi Corteva vetőmag üzem a legmodernebb berendezésekkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a vetőmagok magas minőségének és elérhetőségének biztosítását a magyar gazdálkodók számára. Az innovatív megközelítéseknek és technológiáknak, valamint tapasztalatunknak köszönhetően segítjük a gazdálkodókat abban, hogy a legtöbbet hozzák ki munkájukból és megteremtsük a szükséges feltételeket a magyar termelés fokozatos fejlesztéséhez” – mondta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója. 

„A Corteva innovatív kutatói munkája és a szigorú termelési követelmények egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy a szarvasi vetőmagüzemben előállított kitűnő minőségű vetőmag nemzetközi szinten is hírét vigye a magyar mezőgazdaság színvonalának és a magyar termelők szakértelmének.” – tette hozzá Gesztesi László, a szarvasi vetőmagüzem termelési vezetője.