Újabb kiemelkedő innováció a növénynemesítés terén a Corteva Agriscience™-nél

Something went wrong. Please try again later...
P8888pressbackgroundimage

A Pioneer® P8888 kukoricahibrid a European-Seed magazin 2020-as év, 20 leginnovatívabb növényfajtái, hibridjei közé került.

Ki gondolná, hogy kell jövőbelátó képesség az agárár szakmához? Tudjátok kiknek kell 15 évre előre megjósolnia, mit szeretnének a fogyasztók a jövőben? A növénynemesítőknek. Egy új növényfajta, hibrid létrehozása körülbelül 7-15 év között van, tehát amikor új hibridet kezdenek el kifejleszteni a növénynemesítők, meg kell jósolniuk, mit akarnak a termelők és a fogyasztók 15-20 év múlva.  Talán kristálygömböt használnak ehhez a művelethez?  A folyamat ennél sokkal összetettebb. Nagyobb genetikai sokféleség generálása, sok keresztezés és szelekció, az utódok tesztelése, adatfeldolgozás és még egy kis szerencse is szükséges.

Ezen felül a feltételezett fogyasztói preferenciák meglehetősen változhatnak, a jövedelem, az élelmiszer-ipari termékek kínálata, az információ és a technológia változásai miatt. Ezek mind gyorsabban történnek, mint egy új növényfajta, hibrid létrehozási ideje. Tehát a célok folyamatos módosítása szükséges a nemesítési program során.

Mégis minden évben sok új növényfajta, hibrid variáció létrejön. Az összeg meghökkentő! Az elmúlt években 3500 új növényfajta, hibrid körül mozog az új fajták száma Európán belül. Naponta csaknem 10 új növényfajta, hibrid kerül a gazdálkodók eszköztárába a termesztéshez és a tányérokra a fogyasztók megelégedésére.

"Az European Seed Magazinnál szerettünk volna rávilágítani ezekre az új növényfajtákra, hibridekre és ízelítőt adni az innovációk közül. Természetesen, nem tudjuk bemutatni a 2020-as év 3500 új vetőmag fajtát, hibridet ezért arra kértük az európai nemzeti vetőmag szövetségeket és sok más európai vetőmag társaságot, hogy küldjék el a listájukat arról, hogy a számukra melyik fajták, hibridek voltak a leginkább innovatívak a tavalyi évben." – írta Marcel Bruins, az European-Seeds magazin bevezetőjében.

A P8888 egy korai érésű (FAO280) silókukorica hibrid, amely minden olyan jellemzővel rendelkezik, amely erősíti cégünk m3TM silókukorica stratégiáját: lófogú (dent) szemtípus, magas emészthetőségű keményítőtartalom, kiváló szilázshozam-teljesítmény, termésstabilitás, széleskörű adaptációs képesség, kiváló agronómiai jellemzők, zöldszáron érés és jó emészthetőségű rosttartalom. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak a tejelő szarvasmarhatartó gazdaságok értékteremtéséhez a rugalmasabb betakarítási idő, a magasabb tejtermelés és a jobb termékminőség révén. Az m3TM silókukorica koncepció egy innovatív termékfejlesztési stratégia eredménye, amelyet a Corteva Agriscience európai csapata hozott létre, és amelynek célja a tejtermelő gazdaságok számára a lehető legjobb beltartalmú és emészthetőségű kukoricaszilázs előállítása hektáronként.

„Csapataink a Corteva Agriscience-nél fáradhatatlanul újítanak, hogy a termelők rendelkezésére álljanak az egészséges, tápláló és bőséges élelmiszer-termesztéshez szükséges eszközök. Büszke vagyok arra, hogy kemény munkájuk nem maradt észrevétlen, és az European-Seed elismeri piacformáló innovatív termékeinket. " – mondta Elliot Heffner, az európai vetőmag-termékfejlesztés vezetője, a Corteva Agriscience munkatársa.

A Corteva Agriscience magyarországi csapata büszke a cég európai sikereire és fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a termelők számára elérhetővé tegye az új innovációkat, hogy javítsa a termelők és fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generációk számára.

Forrás: The 20 Most Innovative Plant Varieties of 2020: 16-20 | EuropeanSeed (european-seed.com)

A Pioneer®

A Pioneer®, a Corteva Agriscience kiemelt vetőmagmárkája, a világ egyik vezető fejlesztője és szállítója a növénynemesítésnek, amely több mint 90 országban gondoskodik a kiváló minőségű vetőmagok biztosításáról a mezőgazdaság termelőinek. A Pioneer® agronómiai támogatást és szolgáltatást nyújt a gazdálkodók számára, hogy növeljék a termelékenységet és a terméshozamot és világszerte törekszik a fenntartható mezőgazdasági rendszerek kifejlesztésére az emberek számára.

A Corteva Agriscience™

A Corteva Agriscience egy nyilvánosan jegyzett, globális finanszírozású mezőgazdasági vállalat, amely az ipar egyik legteljesebb portfólióját kínálja a termelőknek világszerte - beleértve a vetőmag, a növényvédelem és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos keverékét -, amelyek a termelékenység maximalizálására összpontosítanak a hozam és a jövedelmezőség növelése érdekében. Az iparágban a legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára.

 A Corteva Agriscience 2019. június 1-jétől független vállalat, korábban a DowDuPont mezőgazdasági üzletága volt.

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon.